Huiskamer Huiskamer

Huiskamer

Haat/ liefde verhouding met werk?

Ik lees in de vraag vd dag allerlei mensen die een haat-liefde verhouding hebben met hun werk. Best leuk, maar je zou liever wat anders doen.
Ben eigenlijk wel benieuwd hoe iedereen ( die werkt) daar in ‘staat’. Ik ben docent (niet m’n hele leven, maar de laatste 10 jaar. Carrière nr 2). Ik zou m’n  werk echt vreselijk missen als ik dat niet meer zou hebben. Heb sowieso de luxe dat we ons dankzij de carrière van man prima zouden redden zonder mijn salaris, maar zelfs als ik de hoofdprijs in de loterij zou winnen zou ik niet stoppen met wat ik nu doe.  Hoe is  dat bij jullie? En als je niet blij wordt van je werk….waarom ga je niet op zoek naar iets  anders? 


Ik werk nu sinds 3 jaar in het onderwijs en ik heb het hier ontzettend naar mijn zin. Een enorm leuke sectie, waar we het heel goed hebben met elkaar. Ik kan mijn creativiteit erin kwijt en ik ben ook weer met mijn vak bezig. En het contact met de leerlingen vind ik ook heel leuk. Er zijn vaak zoveel negatieve berichten over het VMBO, maar wij hebben toch echt heel leuke leerlingen. Ik zou hier ook blijven werken als ik de jackpot zou winnen. 
Bij mijn vorige baan was ik dan echt direct weggeweest, daar had ik echt niet naar mijn zin meer, ondanks de leuke collega’s die ik ook daar had. Dus had je mij de vraag ruim 3 jaar geleden gesteld, dan had ik ook gezegd dat ik een haat-liefde verhouding had met mijn werk.

Ik heb veel meer liefde dan haat voor mijn werk, ondanks dat sommige zaken zouden beter kunnen. Ik begeleid studenten en ik ben zo trots als ik ze zie groeien en ze iets moois neerzetten! 
Wat beter zou kunnen op de universiteit is het onderwijsdeel meer waarderen. 
Maar als ik nu een grote prijs zo winnen, zou ik toch niet stoppen met werken. 

Over een jaar of 4 gaat mijn man met pensioen en dàn moet ik nagaan wat ik wil, gewoon door blijven werken, korter werken, ook stoppen? Ik zou dan nog 7 jaar door kunnen gaan, omdat man en ik 7 jaar schelen. 
Mijn werk is dus heel leuk, maar eens niet meer aan het hoogseizoen vastzitten omdat ik elk kwartaal onderwijstaken heb, dat lijkt me ook wel wat. 
Ach, ik zie wel als het zo ver is.

Hier wel haat-liefde. Ik vind mijn werk leuk en waardevol, met fijne collega's, maar ik zou morgen stoppen als het kon. Of in ieder geval veel minder gaan werken. 
De reden dat ik niet naar iets anders zoek, is omdat ik me niet kan voorstellen dat ik een andere baan leuker zou vinden. Ik ben gewoon geen fan van werken. Ik doe liever dingen die niet meteen geld opleveren. 

Ik vind mijn werk echt heel leuk echt, en ik ben blij dat ik er wat mee verdien en dat ik mijn nuttig kan maken en dagbesteding heb.  Alleen zijn er altijd dingen die mij tegenstaan, mensen die denigrerend over andere praten, mensen die zichzelf omhoog praten, mensen die alleen maar in "ikke ikke ikke" denken  en geen rekening houden met andere, dus ja ik heb er een haat liefde verhouding mee, dit is niet alleen bij dit werk maar heb dat bij elke baan gehad en dat zal wel nooit veranderen.

Ik zoek al jaren naar een (administratieve) baan in de zorg, maar dat vlot gewoon voor geen meter. Heb nu sinds februari mijn huidige baan  maar daar heb ik meer onvrede dan liefde voor qua werkzaamheden. 

Zoeken naar iets anders is makkelijk, daadwerkelijk iets vinden en aangenomen worden een stuk lastiger.

Ik vind mijn werk superleuk! En ik zou, ook na het winnen van de loterij, er blijven werken. Misschien 4 uurtjes minder (van 28 naar 24 uur). Ik heb er gezellige collega’s, inhoudelijk interessant en afwisselend, uitdagend genoeg. Het is op fietsafstand en ik mag thuiswerken wanneer dat uitkomt. Goede faciliteiten, duidelijke afspraken en een overzichtelijke gesprekscyclus van jaarlijks een doelstelling-, voortgangs- en resultatengesprek. Top dus!

ik heb het naar mijn zin op mijn werk, maar als ik de loterij zou winnen (koningsdag bv   ) dan zou ik wel gaan stoppen en zoeken naar iets anders kwa  tijdsinvulling. Mss wel vrijwilligerswerk of zo. Of wat (nog) minder betaald maar wel leuk is. 

ik heb het altijd verschrikkelijk gevonden om te moeten gaan werken . Ik werd daar ongelukkig van. Zo blij dat mijn man vroeger zei van stop maar.

Waarom zoek je niet iets anders? Omdat ik een haat-liefde verhouding heb met mijn werk. Het is niet alleen haat en het is ook niet gewoon werk, wat me verschrikkelijk saai lijkt. 

Mijn passie en ambities liggen bij dingen die niet direct (ruim) geld opleveren. Daarom werk ik in een baan met een kleine aanstelling. Ik kan ervan leven en hou veel tijd over voor dingen die er echt toe doen. 
Mijn baan doet er voor mij niet toe en is ook wel een bullshitbaan bij een bullshitafdeling. Inhoudelijk ook niet erg boeiend. Maar ik heb aardige collega's en veel vrijheid. Maar ik baal regelmatig dat ik er mijn tijd en energie in moet steken. Maar voor het salaris doe ik dat wel. Want mijn baan is voor mij een middel tot een doel, geen doel op zich.

Als ik de lotto zou winnen zou ik direct stoppen.

Ik heb een leuke baan en leuke collega’s maar als ik een prijs in de loterij zou winnen zou ik acuut stoppen en ik zou me geen moment vervelen.  Iets anders zoeken doe ik niet want heb het hier de meeste tijd gewoon goed naar mijn zin en ik denk dat er overal wel iets niet leuk is.

Ik heb werken nooit als iets ergs gezien ook al heb ik vroeger wel (bij)baantjes gehad die ik niet leuk vond. Ik werkt ondertussen al weer 10+ jaar bij hetzelfde bedrijf. Ik denk wel eens over iets anders, puur om een wat afwisselender cv te hebben. Maar eigenlijk heb ik het nog erg naar mijn zin in mijn huidige baan. Ik heb een hele veelzijdige functie met veel vrijheid, erg leuke collega’s, en voldoende doorgroeimogelijkheden.

ik zou doodongelukkig worden van een grote prijs. Niet van een flink bedrag waar je een verbouwing kan doen maar wel zoveel dat je kan stoppen met werken direct.  Van het idee alleen al krijg ik stress.  Kortom ik doe nergens aan mee en als mijn man zat verdient dat ik kan stoppen zou ik dat zeker niet doen. Vind mijn werk veel te leuk

Ik merk vooral dat er steeds meer wordt gevraagd in mijn werk en dat gaat me tegenstaan. Hierdoor merk ik dat ik minder energie voor andere dingen heb als ik thuiskom. Soms zou ik weleens een "makkelijkere" baan willen hebben, maar ik vrees dat ik dan de uitdaging ga missen en daarnaast financieel teveel moet inleveren (ik woon alleen en doe een studie ernaast die ik zelf betaal). 

PerfumedAlpaca84

PerfumedAlpaca84

23-04-2023 om 20:43

Ik vind mijn werk erg leuk, en zou er zeker niet mee stoppen zodra dat kan. Maar ik vind wel dat fulltime werken heel veel is. Iets minder zou fijn zijn, maar ik vind het loon dan wel weer prettig. Misschien dat ik ooit parttime ga werken. Zonder werk zou ik dus me trouwens prima vermaken, hobbies genoeg.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.