Huiskamer Huiskamer

Huiskamer

Gebruikte spullen retourneren

Ik kwam dit artikel tegen: 
Geen modder aan broekspijpen meer, alleen met label mag product worden teruggestuurd - https://nos.nl/l/2424064

Ik heb het met verbazing gelezen. Maar het schijnt veel te gebeuren. Heb jij wel eens iets besteld om het een of twee keer te gebruiken en dan als ongebruikt terug te sturen?

Peiling

Bestel jij wel eens iets om het 1 of 2 keer te gebruiken en daarna terug te sturen?
146 stemmen
0%
3%
97%

Nee dit heb ik nooit gedaan. Ik kan me ook echt niet voorstellen dat je dit doet. Ik koop alleen dingen waar ik geld voor heb, dus dan hoef ik dit ook niet zo te doen.

Dit staat natuurlijk los van retoursystemen zoals van coolblue waar je wel het product mag gebruiken, maar retour sturen als je ontevreden bent. Maar ook dat heb ik nog niet hoeven doen. Maar dat vind ik toch wel een fijn idee. Dat je niet op basis vanuit de verpakking moet beoordelen of het is wat je zoekt.

ik hoorde het net voor Radio1 maar daar werd niet uitgelegd hoe het retourvignet verwijderd kan worden als je het wèl wil houden, dus even het artikel lezen.
Het doet me denken aan dat ik lang geleden in een fysieke winkel een trui kocht en er thuis een anti-diefstal-label aan zat, die er hij de kassa niet af was gehaald en het poortje bij de deur niet op gereageerd had. Die trui had ik niet gepast, het was een sweater die ik een paar dagen eerder had gekocht in een andere kleur en erg tevreden over was, en ook in een andere kleur wilde hebben. Daar kon ik mee terug.

Update: her kan er zo te zien gemakkelijk af, maar niet meer aan, nu snap ik het. Ik had de diefstal-label teveel in mijn hoofd.

Ik zeg heel eerlijk ik heb dat vroeger wel eens gedaan toen ik een jong meisje was van een jaar of 17. Ik had nog niet zo veel geld en dat geld ging op aan het vele uit gaan. Ik kreeg nog wel veel kleding van mijn ouders maar wilde toch vaker wat nieuws aan. Dan deed je zo'n kledingstuk 1 of 2 keer aan en stuurde je het weer terug. Mijn vriendinnen en klasgenoten deden dat ook allemaal en toen ben ik dat ook gaan doen. Ik snap nog steeds niet dat deze bedrijven dit accepteerden want die kleding stonk naar de rook en soms zaten er biervlekken op. 

Kennelijk is er ook een markt voor huurkleding, waar de huurprijs afhangt van hoe schoon je de kleding inlevert.

Natuurlijk niet. Ik zie het als een vorm van (tijdelijk) stelen. 

Sommige mensen zijn zo asociaal, goed idee zo'n label. Vooral op kleding werkt het wel denk ik. Voor zo'n reiswieg uit het artikel zal het minder goed werken ben ik bang. Vreselijk voor die ondernemers, dit soort mensen.

Ik heb wel eens een artikel gelezen over de retourafdeling van Bol.com. echt verschrikkelijk wat mensen terug durven te sturen, dat wordt dan vernietigd. En weet je wie daar uiteindelijk voor betaalt? De eerlijk consument, want Bol rekent het wel door in de prijzen hoor, dat soepele retourbeleid.

Nee nog nooit, of in ieder geval, niet dat ik me kan herinneren.

Het schijnt heel erg te zijn wat mensen allemaal durven.  Een friteuse met nog olieresten erin.....  Kleren met parfumlucht....

Nee, ik vind dat niet kunnen. Ik snap ook niet dat dat geaccepteerd wordt. Als ik kleding online bestel en thuis pas, probeer ik altijd zo voorzichtig mogelijk te zijn ivm kattenharen van mijn kat. Een keer werd een terug gestuurde bikini niet geaccepteerd omdat er kattenharen op zouden zitten. Ik gaf aan dat ik dan de bikini wel weer terug wilde hebben en er uiteraard voor zou betalen, maar toen waren ze de bikini kwijt geraakt in hun magazijn dus hoefde ik er niet voor te betalen. Maar het lijkt mij dus logisch dat als het product (door jou toedoen) niet in tiptop conditie terugkeert naar het magazijn, het niet geaccepteerd wordt.

SophisticatedCaribou75

SophisticatedCaribou75

06-04-2022 om 09:06

Beterlaat2021! schreef op 06-04-2022 om 08:51:

Het schijnt heel erg te zijn wat mensen allemaal durven. Een friteuse met nog olieresten erin..... Kleren met parfumlucht....

Een broek waar de huissleutel nog in zat.

Bij Qmusic zei de nieuwsdame dat haar vriendinnen dit ook veel doen. "Even leuk voor de dag komen voor een avondje" en dan weer retour.

Ik zie het toch wel als norm vervaging als je zulk gedrag aan jezelf kunt verkopen. 

Wel eens gedaan. Een bh die in de winkel prima zat, maar na een paar uurtjes dragen echt heel vervelend zat. 
Dat was trouwens nog pre-online stopping trouwens, dus echt terug naar de winkel gefietst om 'm terug te brengen. 

ik had voor een fotoshoot een spijkerbroek nodig en die had en heb ik niet in mijn kast hangen en geen van mijn vriendinnen hebben mijn maat dus lenen werd 'm ook niet.

Toen heb ik er 's morgens 1 gekocht, shoot gedaan en 's middags weer terug gebracht. Ik voel me er nog steeds ongemakkelijk bij maar iets ongebruikt in de kast laten hangen of gelijk door naar de kringloop ook. 

KillerQueen schreef op 06-04-2022 om 09:15:

Wel eens gedaan. Een bh die in de winkel prima zat, maar na een paar uurtjes dragen echt heel vervelend zat.
Dat was trouwens nog pre-online stopping trouwens, dus echt terug naar de winkel gefietst om 'm terug te brengen.

Maar dat deed je niet met kwade opzet, hij bleek gewoon niet zo lekker te zitten, dat kan gebeuren.

Mensen die bewust iets bestellen om één keer te gebruiken zijn gewoon asociaal. Een studievriend van mij deed dat met studieboeken. Hield hij zo netjes mogelijk en bracht ze dan terug. In die tijd snapte ik het wel, want studieboeken zijn best duur. Maar voor mezelf ging dat echt tegen mijn principes in. Dus nee, nooit gedaan.

1 keer gedaan met schoenen die buitenshuis toch voor blaren zorgden. Had er maar 1 uur op gewandeld en de zolen schoongemaakt. 

Ik heb het wel eens gedaan maar ben daar eerlijk over geweest. Bijvoorbeeld bij schoenen waar ik een wandeling op gemaakt had wat toch een maat te klein bleek te zijn. Er zaten verder geen vlekken op dus was prima.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.