Huiskamer Huiskamer

Huiskamer

Forummen tijdens werk

Ik ben de komende week niet in de gelegenheid om heel actief te forummen, maar zie in een van de topics waarin ik soms actief ben een discussie ontstaan over forummen tijdens werk. Hoe zit dat bij jullie?

Voor mij geldt; ik kan en mag veel, er is nooit expliciet gesproken over forummen (of whatsappen of iets in die richting) en of dat kan of mag. We worden als verantwoordelijke werknemers gezien en pas als het werk niet naar behoren gebeurt, worden er gesprekken gevoerd. 

Voor mijzelf geldt; ik forum wel eens tijdens mijn werk. En ik praat daar zelfs over op mijn werk. Het is voor niemand een probleem; mijn werk is altijd af en van aantoonbaar hoge kwaliteit. Ik werk hard en maak mijn uren, wanneer nodig is een beetje meer. En daarvoor krijg ik ook de vrijheid om een tandje minder te doen als het werk het toelaat. 
In mijn functie en organisatie zie ik het zelfs als kracht. Mijn organisatie is actief op het cultureel-maatschappelijk vlak, maar ook nogal bubbel gevoelig. Meningen van buiten zijn soms belangrijk om aan te dragen en een forum of andere social media kan bijdragen aan het houden van een brede blik. 
Kortom; ik mag forummen tijdens werktijd, zolang ik mijn werk op orde heb. En het kan zelfs een positieve bijdrage leveren in mijn specifieke situatie. Zolang het maar niet de spuigaten uitloopt. Hoe zit dat bij jullie?


Doemijdieglazenbol

Doemijdieglazenbol

14-02-2023 om 18:58 Topicstarter

en dus nogmaals; ik ben wegens omstandigheden niet zoveel online, dus kan mogelijk niet heel veel reageren. Maar volgens mij zijn er genoeg mensen met een mening die het topic gaande kunnen houden. en anders maar niet!

LostJellyfish83

LostJellyfish83

14-02-2023 om 19:03

Goh nee, ik had op mijn werk echt geen tijd om te forummen (geen enkele behoefte aan ook trouwens). 

SlushyAlbatross55

SlushyAlbatross55

14-02-2023 om 19:09

Ik heb er echt geen tijd voor. Ik vind het vaak een gekkenhuis als ik aan het werk ben met een eindeloze stroom patiënten. Als ik thuis werk, zou het kunnen, maar ik vind het not done. Ik ben dan toch niet 100% met mijn hoofd bij het werk. 

 Aangezien ik ook werk tijdens het forummen heb ik geen moeite met forummen tijdens het werk.

ShowyHummingbird30

ShowyHummingbird30

14-02-2023 om 19:12

Ik kan een deel van mijn werk heel flexibel inplannen en werk deels vanuit huis. Dus forum regelmatig tijdens de standaard kantooruren, en ook tussen andere werkzaamheden door. Een beetje zoals een ander een rookpauze neemt denk ik.

Als ik op kantoor ben is dat vrijwel altijd voor overleg met anderen. Ik weet niet of ik ermee weg zou komen als ik dan ga forummen. Zal ik het deze week eens uitproberen?

ik denk dat het een groot verschil maakt of je 100% van de tijd achter de computer zit of dat je ook ergens praktisch bezig moet zijn.

Ik werk regelmatig van 7 tot 7 omdat ik dan optimaal gebruik maak van de continental tijdverschillen. Die tijd breng ik achter de computer door onderbroeken door een wandeling naar toilet of lunch. 
En dan zit ik ookop het forum om even mijn gedachte te resetting, dingen even te laten weken voor ik het nog een keer bekijk en verzend 

Sta je op een lab, in de production of aan het bed lijkt me dit een stuk moeilijke te combineren.

Coreopsis schreef op 14-02-2023 om 19:12:

Ik kan een deel van mijn werk heel flexibel inplannen en werk deels vanuit huis. Dus forum regelmatig tijdens de standaard kantooruren, en ook tussen andere werkzaamheden door. Een beetje zoals een ander een rookpauze neemt denk ik.

Dit doe ik ook. Zo nu en dan tijdens werk even als ontspanning. Ik zie andere collega’s wel eens tussendoor een spelletje spelen of iets in die trant. Zolang mijn productiviteit of de kwaliteit van het werk er niet onder lijd vind ik het wel prima.

Buiten afspraken in mijn agenda kan ik werken wanneer het mij uitkomt. Moet ik tig verslagen lezen, of een lastig paper, verzet ik de zinnen als het niet meer opschiet. Even een wandeling, of even een kop thee, of even op het forum en ik kan er weer tegenaan. Bij echt taaie dingen kan het zelfs als beloning werken, als ik dit af heb, mag ik van mezelf even op het forum. En echt, ik maak mijn uren wel. 

nee ik heb echt nooit tijd om te forummen op werk. Dus of ik het mag, zover kom ik niet eens

Forummen meestal niet, maar even mijn privé e-mail of appjes lezen doe ik wel. Toch is er vaak weinig tijd voor. Mijn werk bestaat namelijk voor het grootste deel uit vergaderen. Hooguit kan ik wat doodelen maar met mijn telefoon in mijn hand raak ik teveel afgeleid en dat is storend voor de anderen dus doe ik dat niet. We hebben een hoog tempo dus even niet opletten is meteen iets missen. 

Madamecannibale schreef op 14-02-2023 om 19:22:

[..]

Dit doe ik ook. Zo nu en dan tijdens werk even als ontspanning. Ik zie andere collega’s wel eens tussendoor een spelletje spelen of iets in die trant. Zolang mijn productiviteit of de kwaliteit van het werk er niet onder lijd vind ik het wel prima.

Dit inderdaad 

nee dat gaat niet haha,zou er nog niet eens tijd voor hebben. Zou wat zijn met de kinderen  

Ik kijk meestal voor uren niet eens op mijn privé telefoon, laat staan tijd hebben om te forummen. Bovendien koppel ik forummen en andere bepaalde platformen als relaxmoment buiten mijn werk om. Dat wil ik graag zo houden.

ligt er toch ook aan wat voor werk je doet? Misschien in de pauze zouden de meeste het wel kunnen doen, maar dat is hoogstens ook niet heel lang.

Nee dan gaan mijn patiënten mopperen 😜  
kijk wel es even snel op de app
De fam app 

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.