Huiskamer Huiskamer

Huiskamer

Electrische moederfiets-familiefiets

Hoi, 

Als je een electrische moederfiets/familiefiets hebt, welke heb je, hoelang ongeveer en hoe bevalt die? 

Groet,

S-A

ik heb de gazelle bloomon, nu ongeveer 4 maanden en al meer dan 1000 km gefietst( allemaal kortere ritten naar school/opvang/ werk etc. 
heerlijk ding! Erg stabiel (handig met kids er op) en kan een hoop kilo’s hebben. 
mij ben er erg tevreden mee. 
De batterij zit niet in de achterdrager, waardoor het kinderzitje achter niet zo enorm hoog komt. Zeker met wat grotere kids achterop wel fijn. 

Ik heb de Batavus Quip E-bike en die bevalt heel goed. Het is echt een bakbeest, twee zitjes, fietstassen en een krat voorop kan ie makkelijk hebben. Je kunt de bagagedrager naar achteren verplaatsen zodat je voldoende ruimte hebt voor fietstassen én een achterzitje. En er is extra ruimte voor een voorzitje zodat je niet tegen het zitje aankomt tijdens het fietsen. 
Ik heb hem nu 4,5 jaar en heb er al meer dan 16.000 km mee gefietst. 
Middenmotor, geeft alleen ondersteuning als je zelf trapt waardoor het heel natuurlijk aanvoelt. 
Het enige nadeel vind ik de kwaliteit van de standaard. Die heb ik al een aantal keer moeten laten vervangen omdat ie dan weer instabiel werd. Verder is het een aanrader 😊

Ik heb een vict3sse transportfiets. Merk zou ik niet aanraden, transportfiets model vind ik zelf wel heel fijn.

Als Je het budget hebt zou ik geen voorwielmotor kiezen. Heb nu een andere fiets met achterwielmotor (Maar daar mogen kinderzitjes niet op) en die trapt fijner.

Sushi-Ann

Sushi-Ann

28-04-2023 om 10:54 Topicstarter

Due-scimmie schreef op 27-04-2023 om 20:39:

Ik heb een vict3sse transportfiets. Merk zou ik niet aanraden, transportfiets model vind ik zelf wel heel fijn.

Als Je het budget hebt zou ik geen voorwielmotor kiezen. Heb nu een andere fiets met achterwielmotor (Maar daar mogen kinderzitjes niet op) en die trapt fijner.

Hoi, ja ik wil sowieso een middenmotor. Heb budget tot 3000 euro. 

zeker voor een moederfiets zou ik voor een middenmoter gaan, is het stabielst. 
Ik ben naar een gazelle store geweest en daar hebben ze alle modellen staan en een testbaan. Ik ben daar goed voorgelicht en een aantal modellen uitgeprobeerd. Ik vond dat erg prettig en vervolgens kan je bij je locale fietsenwinkel de fiets bestellen. 

Ik heb een Gazelle Transporter u4 ebike met een voorwielmotor. Ik vind het zelf prettig om rechtop te zitten bij het fietsen daarom ben ik voor dit model gegaan.
Ik vond alleen wel weinig ruimte om op te stappen toen ik dochter in een zitje voorop had. Ze zit nu al een poos achterop dus nu geen last meer van.
We fietsen nu geregeld recreatief wat langere afstanden en dan merk ik dat ik niet meer genoeg heb aan mijn voorwielmotor.
Mijn man fietst met zijn Gazelle Paris met middenmoter en rotatie + trap sensor zo de heuvels op terwijl ik met mijn voorwielmotor flink moet doortrappen en in versnellingen terug moet schakelen. En dan ook nog met de extra kilo’s van mijn dochter achterop is dat best pittig. Eind dit jaar kan ik via mijn werk een nieuwe fiets uitzoeken en ga ik zeker letten op de middenmoter, rotatiesensor en trapsensor icm met een model waarbij ik rechtop kan zitten. Als iemand tips heeft 😉😁 Hopelijk kan jij wat met mijn ervaring.

Sushi-Ann

Sushi-Ann

29-04-2023 om 09:22 Topicstarter

Okay! Dank voor jullie reacties.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.