Huiskamer
Groentetuin
20-09-2025 om 17:46
bijna altijd.
Vla ,yoghurt , ijs , fruit of een combinatie hiervan
Wat er maar in de aanbieding of tgtg is
Soms slaan we t over, maar dat is niet vaak
watertoren
20-09-2025 om 18:32
Hier geen toetje na het eten. Wel als tussendoortje ijs of een fruitsalade. In een restaurant altijd iets van Irish coffee als nagerecht ( thuis soms ook)
Dolfje
20-09-2025 om 18:59
Roos57 schreef op 20-09-2025 om 09:50:
Ik eet als toetje na het warm eten vaak een bakje yoghurt of kwark met wat zoetigheid erin .
Doordeweeks wel maar wel pas om 20:00 uur, in het weekend soms ijs of chocolade bij de koffie.
Citroengraag
20-09-2025 om 19:14
Ik eet zelden toetjes, eigenlijk alleen met feestdagen. Of in een restaurant als ze een mooie kaasplank hebben. Wel snack is 's avonds graag een stukje kaas, maar dat zie ik niet als toetje.
amarna
20-09-2025 om 19:19
Wij eten zelden toetjes als we samen zijn. Hoogstens wat fruit. Alleen als er eters zijn eten we ijs of (gekochte) pudding toe.
Tuinfluiter
20-09-2025 om 19:34
Als ik nog iets zoets wil na het eten neem ik fruit en een enkele keer ijs. Ben niet echt een toetjes liefhebber. Vla en pap gruwel ik van en van de meeste pudding en moesjes word ik ook niet echt enthousiast.
Kwark eet ik met wat fruit als ontbijt.
Teigera
20-09-2025 om 20:33
Kwark of Griekse yoghurt eet ik als ontbijt. Ik zou best elke dag een toetje lusten, ben ik van huis uit ook zo gewend, maar calorietechnisch is dat niet zo handig. De kinderen eten hier vr- za - zo een toetje, en als we op vakantie zijn gewoon elke dag, en natuurlijk met feestelijke dagen. En dat kan een waterijsje zijn, of roomijs, pudding, vla, taartje, kwark, Griekse yoghurt, mousse, van alles. Ik probeer vooral veel te variëren. Vandaag hadden ze geleipudding, morgen hopjesvla. Ze lusten alles graag. Fruit eten we overdag, dat eten we eigenlijk nooit als toetje - tenzij we bv tiramisu met frambozen eten, of iets met mango, blauwe bessen, enz maar dan is het fruit náast de normale dagelijkse portie fruit.
Tjilp
20-09-2025 om 22:06
Wie is naar de dessert-tentoonstelling in het Kunstmuseum in Den Haag geweest? Ik nog niet, maar de promotie ziet er heerlijk uit.
Ik houd erg van toetjes, maar thuis maak ik er geen werk van. Daar eet ik gewoon een bakje yoyhurt of een appel/peer/wilde perzik na de maaltijd.
Madamecannibale
21-09-2025 om 07:21
Tjilp schreef op 20-09-2025 om 22:06:
Wie is naar de dessert-tentoonstelling in het Kunstmuseum in Den Haag geweest? Ik nog niet, maar de promotie ziet er heerlijk uit.
Ik houd erg van toetjes, maar thuis maak ik er geen werk van. Daar eet ik gewoon een bakje yoyhurt of een appel/peer/wilde perzik na de maaltijd.
Wat een leuke tip!
Poison
21-09-2025 om 08:24
Hier wisselt het of we een toetje eten. Meestal denken we er niet aan. Soms vraagt een van de kinderen erom en dan haal ik iets. In t weekend kan dat dan ijs, vla of luxe toetje zijn. Door de week yoghurt met fruit of ranja erdoor.
Teigera
21-09-2025 om 12:23
Tjilp schreef op 20-09-2025 om 22:06:
Wie is naar de dessert-tentoonstelling in het Kunstmuseum in Den Haag geweest? Ik nog niet, maar de promotie ziet er heerlijk uit.
Ik ben met de kinderen geweest, was erg leuk. Interessante filmpjes, alles ziet er prachtig gestileerd uit, wij hadden een leuke middag.
Zakdoek
21-09-2025 om 15:48
Wij eten iedere dag een toetje: vla of yoghurt of kwark (eventueel met iets erin maar kan ook 'kaal')
In het weekend kook ik soms griesmeelpudding, dat eten we met zelfgemaakt bramensap maar dan vind ik mezelf wel héél culinair!
Mijn man heeft de griesmeel liefst koud, ik liefst warm dus dat is altijd een dingetje. 
Knutselkei
21-09-2025 om 15:51
OO lekker griesmeelpudding. Ik had m laatst gemaakt met een beetje curstard erdoor. Was ook erg lekker maar wel Pudding met een hoofdletter geworden 
Gisteren zelf vanillevla gemaakt met overgebleven eierdooiers. Maar ik proef echt de maizena ondanks t even doorkoken....
Dorestad
21-09-2025 om 16:19
Knutselkei schreef op 21-09-2025 om 15:51:
OO lekker griesmeelpudding. Ik had m laatst gemaakt met een beetje curstard erdoor. Was ook erg lekker maar wel Pudding met een hoofdletter geworden
Gisteren zelf vanillevla gemaakt met overgebleven eierdooiers. Maar ik proef echt de maizena ondanks t even doorkoken....
Teveel maïzena en misschien niet lang genoeg gekookt? Ik roer echt wel een poosje met de garde.
Reageer op dit bericht
Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.