Huiskamer Huiskamer

Huiskamer

dobbelspelletjes

De jongvolwassen kinderen zijn dol op spelletjes waar bij je moet dobbelen zoals Clever en Keer op Keer. Traditiegetrouw koop ik altijd wat spellen in de vakantie. ( die dan vaak  om en om naar studentenhuis verdwijnen) Wie kent er nog een leuk, vooral moeilijk/uitdagend dobbelspel. Clever tot de derde macht heb ik nu besteld.
Is Quixx leuk en in dezelfde trend?

Hier groot Qwixx fan! En Yahtzee niet te vergeten.

Sophia_!

Sophia_!

13-07-2021 om 19:40

qwixx is hier ook een grote favoriet.

ImpassionedRaven59

ImpassionedRaven59

13-07-2021 om 19:42

Ik ben wel een fan van Can't Stop. Ik heb het als bordspel weinig gespeeld, maar ik heb het wel heel veel op Brettspielwelt gespeeld.

Blauwschaap schreef op 13-07-2021 om 19:13:

Hier groot Qwixx fan! En Yahtzee niet te vergeten.

Yahtzee is inderdaad een leuk spel. (ik gooi heel weinig Yahtzee :medelijdenmetmezelf 

Ja Qwixx is leuk! En Regenwormen vind ik ook een aanrader, alhoewel dat meer een geluksspel is als je t een beetje doorhebt.

Blauwschaap schreef op 13-07-2021 om 19:13:

Hier groot Qwixx fan! En Yahtzee niet te vergeten.

Deze twee!

Ik blijf Qwixx enorm leuk vinden en heb het al heeel veel gespeeld. De de luxe variant met wisbare bordjes vind ik wel een aanrader. 
Een andere topper hier is '1000 bommen en granaten'.
'21' is ook leuk!

Knutselkei

Knutselkei

13-07-2021 om 21:25 Topicstarter

Ooo dat wordt groter spellenpakket dit jaar haha. Clever tot de 3emacht en uitbreiding van clever 2 is nu op weg naar t studentenhuis met meneer bol. dan haal ik qwixx voor hier. Regenwormen hadden we vroeger. Toen wilden ze niet vaak spelletjes spelen dus op een gegeven moment veel weggedaan. Wilden ze jaren later ineens weer spelletjes doen hahaha.
Yahtzee hebben we,de stokoude versie van mij van vroeger.
21 ga ik ook in de groep gooien

Knutselkei

Knutselkei

13-07-2021 om 21:51 Topicstarter

Zoon en vrienden zijn ook wel van de zwarte humor spellen. Nu heeft hij 'dont drop the soap' uitgezocht.
We hebben een grote ouderwetse kast in de kamer staan en daar komen steeds meer spellen in. Wie had dat gedacht toen ze pubers waren en geen spelletjes doen hahah. Nu spelen ze met vriend en vriendin heel veel spelletjes. 

Qwixx, Perudo of Boonanza dobbelspel (maar die laatste is geloof ik niet meer verkrijgbaar). Perudo is bluffen, dat is love or hate, die andere vinden eigenlijk alle mensen met wie we ze spelen leuk.

QuarrelsomeSnail25

QuarrelsomeSnail25

14-07-2021 om 22:06

Wij spelen nog wel eens eens het Catan dobbelspel. Lijkt qua spel op Yahtzee. Erg uitdagend is het niet na tig keer spelen, maar het vult soms wat lege momenten als een groot spel er qua tijd niet in zit. 

Knutselkei

Knutselkei

16-07-2021 om 20:12 Topicstarter

Qwixx heeft dochter al vindt ze ook leuk!

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.