Huiskamer Huiskamer

Huiskamer

Diner, tafelschikking

Dit najaar hebben we een bruiloftsfeest met een diner met 50 gasten. We willen twee keer zitplaatsen toewijzen, zodat iedereen één keer van plaats wisselt.

De vraag is:
- beginnen we met familie, vrienden en collega's bij elkaar, om bij de tweede schikking de mensen een beetje te mixen?
- Of beginnen we gemengd (waarbij partners wel bij elkaar in de buurt zitten) en eindigen we met bekenden in groepjes bij elkaar?

Beide hebben voor-en nadelen. Wat adviseren jullie?

Aanvulling: de meeste mensen kennen elkaar wel, van eerdere gelegenheden. Het wisselen is om te voorkomen dat je de hele avond naast dezelfde mensen zit.

Peiling

Welke schikking eerst?
28 stemmen
21%
79%

Geen van beiden! Ik vind dit echt een heel onhandig idee. Laat mensen lekker bij bekenden zitten. Een bruiloft is toch geen plaats om nieuwe vrienden te maken?

Ik zit het liefst bij eigen mensen. Die ene stem die er nu staat (eerst eigen, dan vreemd) is wel van mij, maar ik zou zelf waarschijnlijk niet mee gaan wisselen.

PriceyRook54

PriceyRook54

26-05-2022 om 15:41

Geen van beiden. Zit je net lekker met iemand te kletsen en dan is het 20u en moet je van plaats wisselen 

Ik sluit me aan bij de rest; ik vind het een ongezellig idee en zou er totaal niet op zitten te wachten. Doe gewoon 1 tafelschikking, of anders buffet-stijl mensen zelf een plek laten kiezen.

Meander

Meander

26-05-2022 om 15:47 Topicstarter

Wij dachten de mensen er een plezier mee te doen. De hele avond dezelfde mensen naast je, dan is een wisseling totch wel fijn? Tja, of niet dus😅

Ik zou het liefst mijn eigen plaats uitkiezen en een wisseling zou ik echt niet zien zitten.

Sowieso als eerste bij je eigen mensen en het is de vraag of je gasten wel op dat wisselen zitten te wachten. Mijn man zou hier niet heel blij van worden denk ik. Ik zou het oké vinden, maar het is wel een moetje voor mensen en je wilt dat zij allemaal een leuke avond hebben.   

Als je graag wil wisselen, dan binnen dezelfde groep.
Op een bruiloft van een familielid moeten mixen met collega´s van het bruidspaar lijkt me niks.

Meander schreef op 26-05-2022 om 15:47:

Wij dachten de mensen er een plezier mee te doen. De hele avond dezelfde mensen naast je, dan is een wisseling totch wel fijn? Tja, of niet dus😅

Doe je dat met een etentje ook? Ik weet niet beter dan dat je bij een diner gewoon één plek hebt.

Waarom zou je een tafelschikking doen? Mensen kunnen zelf toch wel kiezen waar ze gaan zitten? Ik heb niet gestemd, want zou voor beide opties niet kiezen.

zeker niet wisselen. Er zijn heel veel mensen die dat helemaal niet leuk vinden. En mengen doen mensen daarna wel, bij het feest

JtM

JtM

26-05-2022 om 16:20

Ik zou iedereen lekker zelf zn plek laten uitkiezen. 

Maar, als ik echt moet kiezen zou ik eerst iedereen gemengd plaatsen en later bij hun eigen vrienden.

Hè nee, echt niet leuk als een ander voor me beslist met wie ik het gezellig moet gaan maken, en al helemaal niet als ik die mensen niet of nauwelijks ken. Op mijn werk doen ze dat ook meestal met bedrijfsuitjes en alle collega's vinden het vervelend.

Vreselijk tafelschikking. Heb je tafels waarhet heel gezellig is, en tafels waar het niet klikt....

Laat mensen gewoon zitten bij wie ze willen en schuiven jullie zelf telkens bij een andere tafel aan. 

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.