Huiskamer Huiskamer

Huiskamer

Collecteren met QR code, wat vinden jullie?

Ik collecteer al jaren voor het KWF, eerst alleen met een collectebus, sinds een paar jaar kunnen mensen ook geven door met hun bankapp een QR-code te scannen. Dit jaar mag ik alleen met een QR code op stap. Ik vraag me af of mensen dan wel geven, vorig jaar was de QRcode nog niet eens een kwart van mijn hele opbrengst. Wat doen jullie als je met een QRcode moet geven? Zouden mensen het stom vinden als ze niet gewoon muntjes in een bus kunnen doen? Ik ga niet zelf een bus fabriceren en dan dat geld zelf doneren. 

Peiling

QR code of collectebus

Maximaal 3 antwoorden.

159 stemmen
55%
18%
27%

Ik zou het stom vinden. Ik heb niet eens zo'n scanner op mijn telefoon en zou iets hebben: graag of niet. 

Ik vind beide prima, ik heb wel z’n scanner op de telefoon in mijn Rabo app.
Daarom vind ik dat ook goed.

Ik heb gestemd op ‘ik geef niet aan collectes’, want als ik ergens aan wil bijdragen maak ik zelf wel rechtstreeks een bedrag over.

Ze komen bij ons altijd rond etenstijd ik wil dan snel uit mijn collecte potje dat in de hal staat een munt pakken en in de bus stoppen. QR codes of pinnen vind ik te lang duren dus doe ik niet. Als mijn man open doet hebben ze geluk die doet het meestal wel.

Ik loop zelf ook collecte en wat mij betreft blijft contant geld geven ook een optie. Een qr code is makkelijk, maar niet iedereen wil of kan dat doen. Met minder contant geld rondlopen is voor de collectant wel fijner.

Netherfield

Netherfield

18-08-2022 om 20:05 Topicstarter

Ik ga zelf liever met een bus, maar die krijg ik er vanaf dit jaar niet meer bij, alleen zo’n bordje met een QR-code erop. 

Ik denk dat je op deze manier heel veel trouwe gulle gevers gaat mislopen: de 70+ers. 

LostJellyfish83

LostJellyfish83

18-08-2022 om 20:10

Ik vind QR wel handig, want ik heb nooit cash in huis. 

Kersje schreef op 18-08-2022 om 19:45:

Ik heb gestemd op ‘ik geef niet aan collectes’, want als ik ergens aan wil bijdragen maak ik zelf wel rechtstreeks een bedrag over.

Zo werkt het bij mij ook.

En on-topic: oudere mensen, gaan die via een QR-code donneren? Die weten nauwelijks wat een QR-code is.

Slecht idee (vind ik).

Ik wens je toch succes en een goede 'ophaling'.

Mlah! schreef op 18-08-2022 om 20:09:

Ik denk dat je op deze manier heel veel trouwe gulle gevers gaat mislopen: de 70+ers.

Dat denk ik ook ja! En zij hebben (waarschijnlijk) ook meegekregen dat er een boel oplichters rondlopen. Kans is aanwezig dat ze dit niet vertrouwen en denken dat zo de rekening geplunderd kan worden..  Of is dit heel vergezocht?

Ik heb voor collectebus gestemd trouwens; kinderen stoppen er altijd het muntgeld in, vinden ze leuk

HAHA!wait..what schreef op 18-08-2022 om 20:13:

[..]

Dat denk ik ook ja! En zij hebben (waarschijnlijk) ook meegekregen dat er een boel oplichters rondlopen. Kans is aanwezig dat ze dit niet vertrouwen en zo de rekening geplunderd kan worden.. Of is dit heel vergezocht?

Ik heb voor collectebus gestemd trouwens; kinderen stoppen er altijd het muntgeld in, vinden ze leuk

En dat denk ik ook, en dat zou ik zelf ook wel wat hebben. Als er een oplichter met een bus komt, ben ik een paar euro kwijt. Maar als er een oplichter met zo’n qr-code komt… Al denk ik niet dat dat op die manier kan. Ik heb zelf geen bankapp op mijn telefoon, dus dan is het jammer maar helaas. Het nadeel vind ik ook, dat je dan niet meer anoniem geeft (voor het goede doel dan, de collectant weet wel wie je bent.)

Collectebus heeft mijn voorkeur. Via QR geef ik alleen als ik het doel echt heel belangrijk vind en het niet anders kan.

HAHA!wait..what schreef op 18-08-2022 om 20:13:

[..]

Dat denk ik ook ja! En zij hebben (waarschijnlijk) ook meegekregen dat er een boel oplichters rondlopen. Kans is aanwezig dat ze dit niet vertrouwen en denken dat zo de rekening geplunderd kan worden.. Of is dit heel vergezocht?


Nee hoor! Mijn moeder is zo iemand. Zal absoluut geen QR-code aan de deur scannen. Ze vertrouwt het niet en ziet haar rekening al geplunderd inderdaad...

wat ontzettend jammer en dom van kwf. Ik heb een tijd gecollecteerd voor een doel en het is soms al niet leuk maar zo zal je helemaal dingen over je heen krijgen.   

allereerst: ik vind het knap dat je dit doet. Ik doe het je niet na. Ik heb een potje met geld in de kast naast de voordeur staan maar soms is hij leeg. Dus, heb ik contant geld in het potje dan geef ik contant.  Zo niet dan qr.  Niemand hier in het huishouden zal ooit een collectant laten vertrekken zonder donatie. Als iemand de moeite doet om huis aan huis te gaan voor het goed doel zullen we nooit een nee verkopen. 

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.