Huiskamer Huiskamer

Huiskamer

Code rood

Ik zou vandaag een dagje op pad gaan met een vriendin. Maar deze heeft afgezegd ivm de code rood ,die hier in de kop van Noord-Holland  is afgegeven.  Zojuist kreeg ik ook een NL-alert , met daarin : blijf binnen!!

Nu ben ik niet zo bang uitgevallen, en vind ik sowieso  dat ze veel te veel met die waarschuwingen rondstrooien,  maar goed. Ik zit dus braaf op de bank, het ergste dat hier tot nu toe gebeurd is, is dat mijn plasticbak omwaaide ( ophaaldag vandaag )

Dus: Wat gaan jullie doen vandaag? Hoe brengen jullie de dag door nu het hele  normale leven stil is gelegd vanwege dit weer ? 😁 En wie heeft er schade al? Iedereen  vastgetend aan de stoel ? 


Het voordeel van dat mijn leven al stil staat, is dat ik vandaag weinig verschil merk 😂

Hier zie ik door mijn raam trouwens wel flinke windstoten en ik hoor nu net sirenes in de verte.

Ik bankhang met je mee. Ik had met kind een medische afspraak op 45 minuten rijden van huis (daarvoor de hele agenda leeggeveegd) die is vanochtend afgezegd door de arts. We mogen zo online even praten en dan eventueel een afspraak maken voor een later tijdstip.

Hier geen code rood, maar het stormt wel behoorlijk. Ik ga er zo doorheen,  naar een vriendin en daarna naar het winkelcentrum. Eens kijken of ik het overleef zonder weg te waaien 

ik moet vanmiddag naar de kapper op 40 min rijden hier vandaan. dan zou net de storm hier zijn maar ik ga gewoon. Hier geld (nu nog) code oranje. Ik doe rustig aan en ik moet eerst maar eens zien hoe heftig het is ..
Die codes hoor je zo vaak voorbij komen dat de waarde er wel wat minder van wordt vind ik 

Ik moet vanmiddag de dienst in maar ik kom waarschijnlijk niet op mijn werk. Mijn werkgever opperde de auto waarop ik zei dat het ziekenhuis de schade aan auto en mij vast niet gaat vergoeden mocht er wat gebeuren en ik dus geen meter rijd met de auto.

Hier geldt code oranje. Ik werk vandaag thuis, dat was al zo gepland, en ik heb vanochtend nog even mijn tuin stormproof gemaakt. Het begint hier nu ook stevig te waaien en het regent. Het ziet er grauw uit, net herfst. 
 
En zonet zag ik dat het overmorgen weer 28 graden en zonnig wordt..

het regent en waait, code oranje .
Aan de overkant van een groot grasveld,staat nu een kraanwagen,
 stapels stenen over een huis heen te tillen.
Ik doe gewoon mijn Hh, ga later achter de naaimachine.

Hier ( Brabant) is er niks aan de hand. Het is droog en het waait wat maar niet extreem hard. Alle plannen van vandaag gaan dus gewoon door. Ik ga zo winkelen en lunchen met een vriendin en later op de middag ga ik boodschappen doen.

Ik heb zoon met de auto gebracht, die was anders binnen 100 meter al van zijn fiets gewaaid. Veel boomrijk gebied op de route en dat was echt rijden over een tapijt van afgevallen takken. Op de terugweg nog 1 tak op de auto gekregen (geen grote gelukkig, maar toch een flinke *bonk*). Het hondenpark is ook niet veilig, daar lagen echt stevige afgebroken takken. Durf hond ook niet los te laten met deze wind, bang dat hij weg waait  (of minstens het kanaal in).

De fietsers die ik buiten zag hadden het echt wel zwaar...
School mailde ook al dat de weg naar school niet veilig is en mensen maar thuis moeten blijven tot nader bericht (tenzij al onderweg of met de auto).

Dus voorlopig nog even lekker op de bank (alles kraakt hier wel op 10 hoog).

Hier code oranje. Buiten geweest voordat het echt goed losbarstte qua wind. Wel veel regen gehad.

Nu een dagje thuiswerken. Geen lunchwandeling vandaag.

Rond 17:30 moet ik er weer door. Dan zal het wel minder zijn.

Ik ga proberen mijn nieuwe loungeset in elkaar te zetten, compleet bouwpakket… 😱 (helaas kan dit nu niet buiten zoals gepland, maar in de gang)
Het wordt vast wel weer een keer mooi weer 😁

code oranje hier.  Woensdag is iedereen hier vrij. Wij gaan over klein uurtje baantjes trekken in het openluchtzwembad.  

Ik kan niet eens weg met de auto. Aan beide kanten van de straat zijn bomen omgevallen. Gelukkig geen verdere schade zo te zien. Code rood hier. Kreeg al NL alert om binnen te blijven. En het is echt heftig hier.

Jij vindt dat ze te vaak met die waarschuwingen strooien? 
De laatste keer dat er een Code Rood melding kwam, was 18 februari 2022. 
https://www.knmi.nl/kennis-en-datacentrum/uitleg/archief-code-oranje-rood-in-2022
En de laatste keer een NL alert met 'blijf binnen' was tijdens corona denk ik? (die weet ik niet meer zeker, maar even los van lokale branden met rook etc). 

Code Rood is echt wel een serieuze melding, die neem ik zeker serieus. Code Oranje ben ik wat losser mee, in geval van wind ga ik dan niet gezellig in het bos wandelen, maar wel naar een afspraak die ik niet zou kunnen afzeggen bijvoorbeeld. 

Dus ik werk thuis vandaag (ja, dat is een luxe dat dat kan). Op het balkon is net een aardewerk bloempot met plant erin omgewaaid. Tot zover het klein huishoudelijk leed hier 

SpiritedMagpie74

SpiritedMagpie74

05-07-2023 om 10:05

Hier ook code rood. Dus thuiswerken. 
Het stormt en regent... maar om dat nu code rood te noemen... 

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.