Huiskamer Huiskamer

Huiskamer

Cadeau-idee gezocht nu Unicef winkel dicht is

Wie weet er een goed doel, die doneren wat ‘mooier verpakt’. Het liefst in een webshop, want winkelen is niet mijn hobby. Zodat ik en iets bijdraag aan een mooiere wereld, en iets op te sturen heb aan mensen die alles al hebben. Zoiets als de Unicef webwinkel - maar die bestaat niet meer. 
(Het lange verhaal volgt in de eerste post)


Biebel

Biebel

07-11-2021 om 08:27 Topicstarter

Het uitgebreide verhaal; Nu mijn ouders ouder worden, geldt dat ook voor ooms en tantes en iedereen die ik vroeger met oom en tante aansprak - maar eigenlijk hun buren/vrienden waren. Daarbij horen ook de nodige gouden bruiloften, xx-jarige verjaardagen enz.
Of ze het nou wel of (covid-)niet vierden, ik had altijd een succesnummer. Ik deed online donatie aan Unicef in de Unicef webshop. Een kaart erbij met een passende tekst, een mooi bewijs van Unicef (‘je hebt 50 vaccinaties gekocht voor een dorp in Tsjaad’), soms een foto uit onze eigen collectie en; altijd een geslaagd cadeau. Veel keuze in hoeveel je wil doneren en het voelde voor iedereen alsof ze bijdroegen aan de betere wereld. Een beetje zoals de Serious request shop ook is/was.

Helaas, die Unicef webshop is er niet meer. Balen, want de volgende gouden bruiloft waar ik iets naar toe wil sturen, staat al weer voor de deur.  Dus nu zoek ik weer zoiets. Gezocht op anbi en webshop, maar ik vind niet veel. Zeker niet omdat ik het liefst iets voor kinderen doe, maar geen Plan Nederland of andere stichtingen die weeshuizen beheren. Of het nou kinderen in Nederland, vluchtelingen of gezondheidsproblemen, dat maakt me dan weer niet zoveel uit. 
Wie weet er zo’n webshop? Of een vergelijkbaar cadeau idee voor mensen die alles al hebben en graag gul zijn?

En zelf een donatie doen bij een goed doel in de buurt en daar dan ook zelf een bewijs van maken?

Er is een stichting Jarige Job die kinderfeestjes,tractaties etc verzorgd in nederland voor kinderen die dit niet kunnen betalen. Is dat iets?
Of het Vergeten kind?
In het buitenland stichting Wilde ganzen

Biebel

Biebel

07-11-2021 om 08:36 Topicstarter

Knutselkei schreef op 07-11-2021 om 08:35:

Er is een stichting Jarige Job die kinderfeestjes,tractaties etc verzorgd in nederland voor kinderen die dit niet kunnen betalen. Is dat iets?
Of het Vergeten kind?
In het buitenland stichting Wilde ganzen

Nou zoiets. Ik zal eens kijken! 

Biebel

Biebel

07-11-2021 om 08:37 Topicstarter

Bellejolie schreef op 07-11-2021 om 08:31:

En zelf een donatie doen bij een goed doel in de buurt en daar dan ook zelf een bewijs van maken?

Dat is het alternatief inderdaad. Stichting leergeld in ‘hun’ gemeente. Maar op de een of andere manier voelt zon webshop cadeau vaak feestelijker

Ik heb een tijd terug zoiets gedaan via oxfam https://shop.oxfamnovib.nl/10-kippen 

Oxfam Novib heeft symbolische cadeaus, dan kun je bijvoorbeeld een computertraining of schoon drinkwater of een geit ‘geven’. 
https://shop.oxfamnovib.nl/cadeaus/alle-originele-cadeaus

En bij Greenpeace kun je ‘niks’ cadeau geven, ook leuk voor mensen die alles al hebben en niks hoeven  

https://niks.greenpeace.nl/

meer opties trouwens onder cadeaus 

Je kunt ook iets bijdragen aan een centrum in Zuid-Afrika dat kinderen helpt die het moeilijk hebben (geen weeshuis), bijvoorbeeld huiswerkhulp of een groentetuintje: https://www.ubominederland.nl/product-categorie/symbolisch-cadeau/

Geen webshop maar wel een goed doel: https://stichtingtomokasupport.org/projecten/ 

Hiervan komt het gedoneerde geld direct bij de projecten terecht, geen grote organisaties ed. De mensen in het bestuur ken ik. Ze nemen zelf echt 0,0 van de donaties. Op de school waar ik werkte hebben we regelmatig acties gehouden om geld in te zamelen. Ze zijn tot het project gekomen omdat de pleegzoon uit Togo kwam, kwam hier in NL als AMA. 

Iets heel anders maar ik vind adopteer een kip ook altijd een leuke. Krijg je bonnen voor biologische eieren voor terug

Biebel

Biebel

07-11-2021 om 09:47 Topicstarter

Kijk, dat zijn precies de cadeaus die ik bedoelde! Adopteer een kip heb ik ook wel eens gedaan, maar dat in het buitenland klinkt goed. Ik ga ze even bekijken. 
En zuid Afrikaanse kinderen helpen met gerichte hulp - daar geloof ik dat weer wel heel erg in. Hebben we ook wel een paar persoonlijke foto’s die erbij passen! 
Ik vond zelf ergens nog een kinderkookboek waarvan de opbrengst naar een doel ging, dus ik heb al weer inspiratie voor de komende tijd. Tnx!

Ook het Wereldnatuurfonds heeft symbolische cadeaus.

https://www.wwf.nl/webshop/symbolische-cadeaus

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.