Huiskamer Huiskamer

Huiskamer

Ben jij een spelletjesmens?

Hoe vind je het, spelletjes doen? Staat die activiteit wekelijks op je programma, of alleen in de vakantie of zo ? Wat is je favoriet, wat vind je matig/heel vervelend? 
Ik heb een hekel aan spellen waarbij eerst van alles moet worden uitgelegd. Doe mij maar wat simpels. Uno. Of 30Seconds. Het ouderwetse sjoelen mag ook. 

Ben niet dol op spelletjes, neem geen initiatief, maar als de rest enthousiast is, schuif ik meestal aan. 


Ik wel: Rummicub, Mastermind etc. Ik zit ook niet te wachten op hele ingewikkelde spellen. Spellen als Monopoly vind ik niet veel aan. 

Ach, phase 10, Skipbo en triviantachtige spelletjes wil nog wel, maar de bordspellen die mijn dochter speelt met vrienden, waarbij de uitleg bijna de halve avond in beslag neemt, denk aan een Mansion of madness of zoiets, dat laat ik graag aan haar over

Niet echt. Ik doe het nooit eigenlijk (behalve het 10 nieuwe woorden maken uit 1 hoofdwoord van het forum hier). Ik zou scrabble wel leuk vinden maar dat wil niemand met me doen haha.

Toen ik nog bij ouders woonde, dan was het elke avond, voor de afwas een spelletje doen. Scrabble, Yathzee of Rummikub. 
Woon nu alleen dus dan gaat dat wat moeilijk. Maar als ik bij mijn zusje ben, dan willen de kinderen daar nog wel eens een spelletje doen, dan doe ik zeker mee. Daar is het ook vaak Uno, maar ook nog wat anderen, maar weet even niet hoe ze heten

Ik hou van spelletjes doen.Monopoly,yahtzee,kaart spelletjes,Rummicub,mens erger je niet,scrabble,Boggle,Triominos  oftewel ik vind veel spelletjes leuk om te doen.

PerfumedAlpaca84

PerfumedAlpaca84

31-07-2023 om 19:46

ik vind spelletjes wel leuk, maar mijn vriend echt niet. Dus helaas...

Ik hou van spelletjes! Gelukkig vinden man en kinderen het ook leuk om te doen, dus is er vaak wel iemand om een spelletje mee te doen. Ik vind kaartspelletjes als Skip-Bo, Lama en Beverbende leuk, maar houd ook van wat uitgebreidere bordspellen als Ticket to Ride. De spelregels moeten inderdaad niet té complex zijn, dan gaat de lol eraf. 

Ah kijk ik zie al spelletjes voorbij komen, waarvan ik de naam niet meer wist. Beverbende en Skipbo. beide ook erg leuk. En Clever spelen we ook wel

Ik vind spelletjes als Rummikub, set en keer op keer leuk! Helaas vinden kinderen het niet zo, tenminste, het komt er vaak niet zo van. De telefoon is toch wel een grote afleider.
Laatst voor de vakantie clever gekocht, maar jeetje, daar ben ik nog niet doorheen.

Ingewikkelde bordspelen vindt ik niets.

Zeker. Mijn man vooral, ik vind het leuk om mee te doen. Met de kinderen spelen we van alles wat geschikt is voor hun leeftijd. Met z'n tweeën (eventueel met vrienden erbij) spelen we spellen zoals Agricola, Le Havre, Stones Age, Marco Polo, Ticket to ride, Carcasonne, etc... Man speelt het liefst nog ingewikkeldere spellen, maar daarbij haak ik af.

nee ik vind spelletjes echt he-le-maal niks

Ik hou van ingewikkelde lange bordspellen als Arkham Horror. En speel ook graag Dungeons & Dragons. Coöperatieve spellen zijn mijn favoriet, of spellen met een verrader: Pandemic, Last Night On Earth, Betrayal at House on the Hill, Werewolves of Miller's Hollow. Maar ook Rummikub, Yahtzee of Uno zijn leuk. 

Ik ben wel een spelletjesfanaat. Ik speel ook graag computer / console spelletjes. 

Ja enorm. We hebben kasten en kasten vol. Van kleurentorentjes tot ingewikkelde spellen die uren duren. Een ook de klassiekers zoals het padvinderspel en Stap op. Ik kan zo een winkeltje beginnen maar ik wil niets verkopen. 

Zeker. Wij spelen quasi elke avond wel een spel. Probeer stiefzoon via Heroquest (kent iemand dat nog?) wat in te leiden in de wereld van D&D, maar mijn partner vindt er niet veel aan, duurt te lang voor haar.  
Zelf spelen we vooral rummikub, triominos en clever, ook veel spellen op console of computer. Eigenlijk is ons huis vooral gevuld met spellen en boeken.  

Edit: en muziek en films. 

Stap op, volgens mij hadden wij dat vroeger! Wat is dat ook alweer voor spel?
Ik ben zelf dol op spelletjes, mijn vriend vindt het wel leuk maar zal zelf nooit het initiatief nemen. Mijn dochter vindt het ook wel leuk, we spelen regelmatig Uno, soms monopoly, rummikub of yahtzee. Vroeger hadden we thuis op zondag avond altijd spelletjes avond maar dat zie ik hier niet gebeuren, ze doen toch liever spelletjes op de switch of iPad.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.