Huiskamer Huiskamer

Huiskamer

5 jaar

De meest bekende vraag met 5 jaar is: hoe zie jij jezelf over 5 jaar. Maar... ik wil graag een andere vraag stellen:

Hoe ben jij veranderd in de áfgelopen 5 jaar? Dus ga eens 5 jaar terug in de tijd. Hoe was je toen? Hoe ben je nu? Welke stappen heb je ondernomen? Wat was het grootste verschil met nu? 

Waar ben je blij mee van die periode? Wat heb je geleerd?


Regendrup.

Regendrup.

14-04-2022 om 21:00 Topicstarter

Ik was 25. Zat niet zo goed in mijn vel, wegens niet zo'n fijne thuissituatie (we woonden in een heel gehorig huis, veel problemen met buren/omgeving).
Mijn oma leefde nog.  nu dus niet meer... 

We zijn in de tussentijd 2x verhuisd. Hebben onze dochter gekregen. Die wordt bijna 4! Dus in die 5 jaar is echt veel gebeurd. 

Wat ik heb geleerd, is dat veel dingen gebeuren met een reden, ook al zie je die niet meteen. Dat je jezelf heel erg kunt beperken, maar ook kunt uitdagen. Als je er maar voor open staat. 
Een andere enorme verandering is mijn verandering van baan. Wel binnen hetzelfde bedrijf, maar een hele andere functie op een hele andere afdeling. Ik ben echt in het diepe gesprongen, en jongens.. wat ben ik daar een partij blij mee!! Vond het toen heel eng, maar is de beste beslissing die ik gemaakt heb in die 5 jaar. Het heeft me doen opbloeien, ik voel me gewaardeerd en kan mijn collega's echt ondersteunen. 

Als je me dit 5 jaar geleden allemaal verteld had, had ik je zó hard uitgelachen.
Kon ik 1 ding veranderen in de afgelopen 5 jaar, zou het zijn dat mijn oma nog zou leven. Dat ze mijn dochter had leren kennen. Dat was mijn allergrootste wens, is. Maar.. ik weet zeker dat ze haar ziet. Dat ze om ons heen is. Ze geeft me af en toe dat duwtje in de rug die ik zo nodig heb. 

5 jaar geleden had ik een baby van 2 maanden oud. En dat was een uitdaging. Inmiddels is die baby een kleuter en heeft hij een jonger broertje van 3 🥰. 

Werktechnisch had ik toen een baan met weinig uitdaging, maar een fijn team. Nu zit ik al een halfjaar thuis met een burnout na een baan die zo niet bij me pastte. 

Over 5 jaar daarentegen studeer ik hopelijk voor verpleegkundige ❤️

5 jaar geleden wist ik nog niet dat mijn zoon vrouw wilde worden. Was mijn man ernstig ziek. En had mijn dochter anorexia. 
Zat ik een baan die ik niet leuk vond en fysiek  veel te zwaar voor me was.
Was ik onzeker en kon niet voor mezelf opkomen. En financieel  afhankelijk  van man ( die vanwege zijn ziekte en niet uitbetalen arbeidsongeschiktheidsverzekering  zzp ook al weinig verdienen kon)

Nu: een andere baan. Financieel  onafhankelijk.  Zoon zit in transitie  naar vrouw. Dochter is laatstejaars verpleegkunde studente en genezen van anorexia. 
Man is stabiel, nadat de ziekte nogmaals teruggekeerd is. En ik heb er een pleegzoon bij gekregen. Ben een stuk zelfverzekerder en laat niet meer over me heen lopen.

Mijn leven is in 5 jaar 180 graden gedraaid. Heb er ook hard voor moeten knokken( ben zelf ook chronisch ziek) 
Maar zo blij dat het allemaal  ten goede is gekeerd!
Mijn leven was een 5 je.
Nu een dikke 8.


Edit: Wat ik geleerd heb? Heel veel. Tweejarige studie gedaan. Diploma gehaald en nieuwe baan. Op mijn 52ste. Het is nooit te laat om te leren. Om te veranderen.  Probeer het gewoon. Als het mislukt , nou en. Beter falen en te hebben geprobeerd dan je hele leven denken: had ik maar en wat als.

En over 5 jaar? Heel misschien  ben ik dan ook wel verpleegkundige... 

Leuk... 5 jaar geleden was ik net een half jaartje uit een relatie met huiselijk geweld. Twee kleine kindjes en opnieuw beginnen in Nederland. Ik leefde op de adrenaline van de vrijheid die ik voelde. Het was wel heel druk en ingewikkeld, maar goed dat ik toen niet wist wat me nog te wachten stond.

Nu, twee mooie meiden, los van ex en een mooi huis. Afgelopen jaren hebben wel zijn tol geëist. Werk lukte niet meer / geen energie meer van.
Gedoe met burnout.
Burnout is nog niet over en neem afscheid van werk. Meiden hebben het zwaar met vader.

Ik ga toch even door naar over 5 jaar... 
Mijn dochters zijn los van hun vader en kunnen goed zelf keuzes aangeven en zijn daar gelukkig mee. Zelf heb ik weer energie en heb een baan die wel bij me past.

5 jaar geleden had ik net in mijn uppie mijn huis gekocht en daarmee mijn grote levensdoel bereikt. Inmiddels heb ik de volgende (hond!! 🥰) ook binnen. Toen had ik een erg heftige relatie met mijn ex, die rond deze tijd van het jaar geloof ik ten einde kwam. Inmiddels heb ik een veel leukere vriend, die met mijn en mijn hond in dat huis woont.

Over 5 jaar ben ik waarschijnlijk getrouwd, misschien heb ik een andere baan en een ander huis. Ik weet het niet zo goed... 

Vijf jaar geleden had ik 2 puberdochters die beiden ass bleken te hebben,waarbij de een psychiatrische problematiek ontwikkelde en de ander forse gedragsproblematiek. Voor ons gezin een heel heftige tijd. We hebben 5 jaar overleefd.

Nu zijn beide dochters volwassen en studeren beiden succesvol. De een woont al bijna vier jaar niet meer thuis, maar in de stad waar ze studeert. De tijd heeft zijn sporen wel nagelaten. Ik ben inmiddels twee keer burnout geweest en knok mij op dit moment ook weer een weg terug naar normaal.

Over 5 jaar ga ik er vanuit dat beide kinderen het huis uit zijn, werken en zelfstandig zijn. Man en ik zullen over 5 jaar hopelijk aan ons flink vervroegde pensioen beginnen. Daar hebben we hard voor gewerkt en gespaard en we zijn wel toe aan wat tijd voor ons zelf.

Leuke vraag! 5 jaar geleden ben ik vanuit een burn-out met mijn eigen bedrijf gestart. Heel onzeker of iemand mij wel wilde inhuren. Maar nu al 4 jaar achter elkaar omzet van 6 cijfers. Had ik toen nooit kunnen bedenken. Ook niet dat ik er nu nog een studie naast zou doen. 

Toen woonden we net in een stad die we eigenlijk heel stom vinden en inmiddels zijn we verhuisd naar ergens waar we veel meer op ons plek zijn. 


Toen hadden we ook net onze eerste 2 miskramen gehad, vijf jaar later stond de teller op 9 en hebben we na veel proberen en onderzoeken de handdoek in de ring gegooid. Ik had vijf jaar geleden nooit kunnen bedenken dat ik daar helemaal ok mee zou zijn. Wel verdrietig, maar ook echt ok. 

Evaluna schreef op 14-04-2022 om 22:17:

Leuk... 5 jaar geleden was ik net een half jaartje uit een relatie met huiselijk geweld. Twee kleine kindjes en opnieuw beginnen in Nederland. Ik leefde op de adrenaline van de vrijheid die ik voelde. Het was wel heel druk en ingewikkeld, maar goed dat ik toen niet wist wat me nog te wachten stond.

Nu, twee mooie meiden, los van ex en een mooi huis. Afgelopen jaren hebben wel zijn tol geëist. Werk lukte niet meer / geen energie meer van.
Gedoe met burnout.
Burnout is nog niet over en neem afscheid van werk. Meiden hebben het zwaar met vader.

Ik ga toch even door naar over 5 jaar...
Mijn dochters zijn los van hun vader en kunnen goed zelf keuzes aangeven en zijn daar gelukkig mee. Zelf heb ik weer energie en heb een baan die wel bij me past.

Oh, over 5 jaar heb ik een fijne relatie. Inmiddels overtuigd dat het met zijn tweeën toch wel leuker is. Itt wat ik lange tijd dacht.

5 jaar geleden was ik net begonnen op de locatie waar ik nu werk, nadat ik op een hele vervelende manier uit mijn vorige werk was geschopt. 
Mijn moeder leefde nog, die is komende november 5 jaar geleden overleden, wel onverwacht

Ik heb nu wat meer geduld gekregen, en kom wat meer voor mezelf op. Heb me nu aangemeld voor een loopbaantraject en wil kijken wat ik nog wil met mijn werk of evt iets heel anders. 
Verschillende dingen in mijn woning verbouwd. 

Beetje confronterende vraag. 5 jaar geleden zat ik een stuk beter in mijn vel, was ik een heel stuk slanker, en in sommige opzichten best nog onvolwassen en naïef. De afgelopen 5 jaar waren niet altijd even leuk. Ik werd ziek, knapte weer op, ontwikkelde een vorm van hypochondrie en kon dat vorig jaar eindelijk achter me laten.

Er zijn ook leuke dingen gebeurd. Zo heb ik mijn huidige vriend een paar jaar terug leren kennen en zijn we samen verhuisd naar een heel fijn huis. Andere groter verandering is dat door Corona ik ineens veel thuis kan werken wat een hoop vrije tijd oplevert. Ook heb ik een leuke promotie gemaakt. Het waren jaren met ups en downs maar ik heb eindelijk wel weer een positieve mindset en het gevoel dat de komende 5 jaar nog beter/leuker worden. 

5 jaar geleden was ik nog een pretend-student om mijn ouders (vooral mijn vader) tevreden te houden. Uiteindelijk heb ik de afgelopen vijf jaar het koksvak mogen ontdekken, twee “studies” afgerond - basiskok en zelfstandig werkend kok - en een fulltime baan in deze mooie sector mogen vinden. 
Verder heb ik leren leiding geven binnen de voetbalvereniging, heb ik geleerd om naar mijn lichaam te luisteren, en heb ik een plekje voor mezelf gevonden! 
Als ik dit zo lees, ben ik best trots op mezelf 

5 jaar geleden was ik een jaar weduwe. Een half jaar voordat mijn man overleed is zijn vader overleden en we hadden een erfenis gekregen. Daarvan wilden we ons huis op gaan knappen. Ik heb die plannen toch doorgezet na het overlijden van mijn man. De achtertuin is helemaal vernieuwd , nieuwe badkamer met inloopdouche en het bad eruit, nieuwe deuren zowel boven als beneden en een nieuwe voordeur. De vloerbedekking van de trap en laminaat erop. De wc is opnieuw betegeld want ik had nog veel tegels over van de badkamer en hoefde maar een kleine hoeveelheid bij te bestellen. Ik had ook geen rust in mijn lijf en alles moest zo snel mogelijk gebeuren. Ik ben ook gaan opruimen en heb veel dingen weg gedaan. Mijn man bewaarde alles. 
Gelukkig heb ik nu weer wel wat rust in mijn hoofd en ik ben wel blij met alle verbeteringen. 
Ik vind het ook echt jammer dat mijn man niet meer heeft mee gemaakt dat mijn zoon een huis heeft gekocht in zijn eentje en dat het zo mooi is geworden. Hij zou ook zo graag geholpen hebben en trots op hem zijn geweest.

5 jaar terug had ik mijn buik vol van alle verrotte relaties die ik had gehad. Daarna heel lang alleen geweest. 5 jaar terug was ik ook nog niet volledig uit de kast. Wel als BI maar niet meer dan dat. Sinds dik 3 jaar dus volledig en steeds overtuigender. Ook ben ik aan het begin van de 5jr 30kg afgevallen, daar zitten er sinds anderhalf jaar wel 4 weer van bij maar ik voel me top. Ik ben van luie bankaardappel omgegaan naar actief mens. Ik loop hard, ik fiets veel en ben vast van plan weer te gaan kickboksen. Ook heb ik de afgelopen 5 jaar mijn 2 studies afgerond en werk ik vrijwel fulltime.
Vorig jaar ben ik weer begonnen met daten, een super leuke vrouw gevonden en hoewel ik na drie maanden gedumpt ben had dat niks met mij te maken (zij kon zich niet hechten en heeft haar angst laten winnen).
Ik ben er wel achter gekomen dat ik eigenlijk heel gezond in relaties sta en functioneer en dus ook geen bullshit meer accepteer! Dus ben ik weer aan het daten en hoop ik een leuk iemand tegen te komen die zich wel kan hechten.

Voor de komende 5 jaar? Ik hoop dus een leuke vrouw tegen te komen om iets mee op te bouwen, te verhuizen naar een huis waar ik zelf lang wil blijven wonen en uit te vinden welke studie ik nog wil doen en daar mee starten. En die 4 kg moeten er weer af.

5 jaar geleden was m'n vader net overleden en het leven is er verder ook alleen maar op achteruit gegaan. Ik zou liefst teruggaan naar begin 2000,toen 't leven nog goed was

BrightEchidna89

BrightEchidna89

15-04-2022 om 10:02

Vijf jaar geleden heb ik mijn huidige partner ontmoet. Verloofd, getrouwd, samenwonen. Ondertussen ook al twee jaar een ziekte-uitkering en bezig met therapie in de hoop terug aan de slag te gaan. 
Een huis verkocht en veel geld besteed aan het laatste stuk van de verbouwing en de aanleg van onze tuin, waardoor ons huis nu quasi af is. 
Nieuwe baan gezocht voor mijn partner, stiefzoon laten overschakelen naar buitengewoon onderwijs en sinds vorige week ook een hond in huis gehaald.
Contact verbroken met mijn moeder en twee grootouders begraven. 

Eigenlijk is er best veel veranderd de voorbije vijf jaar en ik hoop op nog enkele veranderingen de komende jaren, alleen iets rustiger. 

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.