Nieuws en actueel Nieuws en actueel

Nieuws en actueel

Waar gaat het geld van die energietoeslag heen?

https://www.ad.nl/geld/hoe-en-wanneer-krijg-ik-die-190-euro-energiecompensatie~a73e8d7a/

Ik had gezocht, maar niets gevonden op het forum. Mijn energieleverancier heeft laten weten dat het geld op de rekening wordt gestort en dat eventuele openstaande posten worden afgetrokken van het te storten bedrag.

Wij hebben een vast contract. Ik denk erover om een gedeelte weg te geven, maar twijfel nog of dat naar familie of een goed doel gaat.

Peiling

Wat doe jij met de 380 euro toeslag?
121 stemmen
5%
35%
28%
17%
11%
5%

je mist een optie: ik zet het op mijn spaarrekening.

tja, ik heb een vast contract. Ik heb het voor de energie niet nodig, maar het hele leven is wel duurder geworden, dus op zich is een paar euro wel lekker. Ga er niets speciaals mee doen.  Zet het op mijn spaarrekening en kijk waar ik het nog meer voor kan gebruiken

Loezzie schreef op 30-10-2022 om 14:13:

tja, ik heb een vast contract. Ik heb het voor de energie niet nodig, maar het hele leven is wel duurder geworden, dus op zich is een paar euro wel lekker. Ga er niets speciaals mee doen. Zet het op mijn spaarrekening en kijk waar ik het nog meer voor kan gebruiken

Dit! Bij ons ook zo

Het wordt bij mij gewoon gestort. Leuke meevaller, dan is de kans net wat groter dat ik de maand in de plus eindig.

Wij hebben het nu niet nodig omdat we nog een vast contract hebben tot volgend jaar mei. Omdat ik niet weet hoe het dan zal gaan met de prijzen van energie en dus met mijn maandbedrag zet ik het geld nu even weg.

Monika_Geller

Monika_Geller

30-10-2022 om 14:22 Topicstarter

Ysenda schreef op 30-10-2022 om 14:12:

je mist een optie: ik zet het op mijn spaarrekening.

Ja, die had er nog bij gekund. Ik helaas alleen de peiling bewerken door deze te verwijderen en een nieuwe aan te maken.

Bij ons ook op de spaarrekening voor andere zaken. 

Gekozen voor uitsmeren om de winter door te komen. Dat klinkt wat dramatischer dan het is want zonder die €380,- had ik de voedselbank ook niet nodig gehad, maar ik heb de komende maanden wel een paar grote uitgaven. Ik ben altijd vrij verstandig met geld en ik merk dat ik nu in de oplet modus sta.

Ik zie het als een meevaller waardoor de maandelijkse lasten iets lager worden twee maanden. Hebben het niet perse nodig, maar het is wel fijn als extraatje nu deze maanden wat duurder zijn door het kopen van babyspullen. 

Ik ga er van op vakantie. Extra spaargeld heb ik niet nodig, de energiekosten kan ik prima betalen.

LostJellyfish83

LostJellyfish83

30-10-2022 om 14:46

Ik stort het in ons spaarpotje voor woningonderhoud. We zijn druk aan het isoleren, er komen nog zonnepanelen en een nieuwe cv ketel. Dus het wordt indirect wel gebruikt voor besparing op de energierekening. 

ik denk dat ik een helft naar een goed doel doe en de ander voor mezelf. Ik betaal erg weinig en heb vast contract. 

Voor nu op de spaarrekening maar ik zal het gebruiken als de afrekening komt. 

Hier ook op de spaarrekening net als het bedrag dat we terug kregen over het afgelopen jaar. Het voorschot bedrag is verdubbeld, dus daar kunnen we het wel voor gebruiken, maar we zijn wel erg aan het opletten, dus hopelijk blijft het op de spaarrekening staan. Dan kan het in het potje voor zonnepanelen.

Ik ga het doneren aan de basisschool van mijn kinderen. We hebben het zelf niet nodig. Op die school hebben ze een speciaal potje voor ouders die schoolreisjes enzo niet kunnen betalen. Daar draag ik graag aan bij. Mijn eigen kinderen hebben het goed genoeg.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.