Nieuws en actueel Nieuws en actueel

Nieuws en actueel

Vlag jij? (27/4, 4/5 en/of 5/5)

Ik heb net de vlag opgehangen. Niet per se omdat ik zo'n fan ben van het koningshuis (ook geen hater), maar omdat ik dat van huis uit heb meegekregen. Met zonsondergang haal ik hem braaf weer binnen. Op 4 mei hangt hij netjes halfstok en op 5 mei weer "echt". Nu ben ik vooralsnog de enige in de straat die vlagt, het is ook nog vroeg, maar ik vraag me af in hoeverre het nog gebruikelijk is dat mensen vlaggen op dit soort dagen.

Peiling

Vlag jij?
129 stemmen
33%
2%
52%
6%
6%

onze vlaggenhouder is ooit voor een verbouwing weggehaald en nooit meer gemonteerd, dus tegenwoordig niet meer

We doen het eigenlijk nooit. We zouden het trouwens wel kunnen, want er zit een houder aan de gevel en ergens op zolder ligt een vlag (erfenis van mijn schoonmoeder). Ik heb er niks mee en mijn man ook niet. Onze ouders deden het ook niet. Ik verwacht dat die vlag pas over een jaar of 12/13 gebruikt gaat worden als kind haar diploma haalt. 

Ja. Vandaag met wimpel.

Nee. Ik zou wel willen vlaggen, maar mijn flat heeft aan de straatzijde geen balkon en ik mag niet in de buitenmuur boren. 

En een vlag aan de achterkant ziet vrijwel niemand... 

afrodite05

afrodite05

27-04-2023 om 09:56 Topicstarter

Gebruikersnaaminvullen schreef op 27-04-2023 om 09:53:

Ja. Vandaag met wimpel.

Ja, een wimpel moet ik nog steeds een keer halen... vergeet ik altijd. Maar er zit een oranje knop op de mast, dus ik doe toch een beetje mee 

Ik wil eigenlijk als ons kindje straks geboren is ook de vlag uithangen, maar dan geen zin om elke dag met zonsopgang en zonsondergang rekening te houden... Man hecht er geen waarde aan, dus hij gaat dat echt niet elke dag doen. Ik denk dat we hem dan gewoon een week (dag en nacht) laten hangen, dan maar burgerlijke ongehoorzaamheid.

Niet op deze dag maar wel op 4 en 5 mei. 

Wij hebben geen vlaggenstok, dus nee. Ik zou het trouwens op Koningsdag niet doen, ik ben geen fan (ook geen hater), ik heb er gewoon niet zoveel mee. Dan eerder op 4 en 5 mei.

Nee, ik heb geen vlag en ik vind het niet belangrijk.

Ik vlag op 4 en 5 mei.
We hebben ook gevlagd toen de kinderen hun diploma hebben gehaald en dan hangt de vlag ook enkele dagen dag en nacht buiten.

doe het ook niet, heb ook geen vlag. En woon in appartement en ook niet echt handige plek om hem ergens goed op te kunnen hangen als ik het wel zou willen.


Herfstappeltaart schreef op 27-04-2023 om 10:15:

Wij hebben geen vlaggenstok, dus nee. Ik zou het trouwens op Koningsdag niet doen, ik ben geen fan (ook geen hater), ik heb er gewoon niet zoveel mee. Dan eerder op 4 en 5 mei.

Dit. 

Op 4 en 5 mei. 

Vandaag wel, het oranjecomité deelt taarten uit aan een aantal huishoudens die op tijd de vlag buiten hebben.  Probeer het ieder jaar maar dit jaar weer niet gelukt. 
4 en 5 mei vlag ik ook volgens de instructies. 
Alle andere dagen zoals de verjaardag van  Trix en Amalia en koninkrijksdag en weet ik wat je nog meer voor mag vlaggen laat ik voorbij gaan. 

ShowyHummingbird30

ShowyHummingbird30

27-04-2023 om 10:50

Vandaag (en op andere "koninklijke" dagen) bewust niet, want ik ben geen voorstander van de monarchie. Wel op 4 en 5 mei. En toen mijn kinderen geslaagd waren.

Ik heb gevlagd toen mijn kinderen hun diploma haalden (middelbare school en bachelor voor mijn zoon, dochter was toen het huis al uit)  en heb destijds speciaal daarvoor een vlaggenhouder aangeschaft. Die was van inferieure kwaliteit want na 3x vlaggen was-ie stuk! Dus nu vlag ik niet meer.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.