Nieuws en actueel Nieuws en actueel

Nieuws en actueel

Topless voor mannen en vrouwen dezelfde regels? (met poll)

Op verschillende manier kwam dit de afgelopen dagen in het nieuws.  O.a. in Amsterdam omdat daar een wethouder in zwembaden gelijke kledingregels wil voor mannen en vrouwen. In Rotterdam was een rechtszaak tegen een vrouw vanwege schennis van de eerbaarheid omdat ze haar borsten liet zien in een winkelcentrum, terwijl mannen hoogstens een afkeurende blik krijgen als ze zo het winkelcentrum binnen lopen, maar voor hun is het niet strafbaar.
Wat vinden jullie, hebben we gelijke regels nodig voor mannen en vrouwen voor wat betreft bedekking van het bovenlichaam?
Waarbij ik me kan voorstellen dat als je kiest voor gelijke regels in een zwembad onbedekt laten van het bovenlichaam voor beiden toestaat en in een winkelcentrum je dat juist voor beiden verbied.

Peiling

Gelijke regels voor mannen en vrouwen voor wat betreft het bedekken van het bovenlichaam?
106 stemmen
58%
42%

Kan je nog een optie toevoegen aan de pol. Anders, omdat...

Ik vind een zwembad echt een andere situatie dan de overige openbare ruimtes. 

Bakblik schreef op 16-05-2023 om 12:54:

Kan je nog een optie toevoegen aan de pol. Anders, omdat...

Ik vind een zwembad echt een andere situatie dan de overige openbare ruimtes.

Vandaar haar laatste zin in de openingspost denk ik 😃

Zo heb ik bijvoorbeeld ook geen behoefte ontblote mannenlijven op een terras (strandtent) of restaurant (op vakantie) te zien, ook daar mogen de regels gelijk zijn en shirt aan voor zowel man/vrouw.

Jeetje, gaat dit nu ook al een maatschappelijke discussie worden? Mag het niet gewoon blijven zoals het is? 

En ik vraag me af: Zijn er nu echt zoveel vrouwen die de vrijheid willen hebben om topless hun boodschappen te doen, te werken of hun kinderen naar school te brengen? Of bij de kapper/tandarts/psycholoog topless in de stoel te liggen? Want dan zou dat ook een optie in deze discussie moeten zijn. 

Daglichtlamp

Daglichtlamp

16-05-2023 om 13:21 Topicstarter

Sassenach schreef op 16-05-2023 om 13:19:

Jeetje, gaat dit nu ook al een maatschappelijke discussie worden? Mag het niet gewoon blijven zoals het is?

En ik vraag me af: Zijn er nu echt zoveel vrouwen die de vrijheid willen hebben om topless hun boodschappen te doen, te werken of hun kinderen naar school te brengen? Of bij de kapper/tandarts/psycholoog topless in de stoel te liggen? Ik geloof daar niks van.

Ik zou dat allemaal situaties vinden waar mannen ook hun bovenlichaam zouden horen te bedekken.

Eens met Sassenach.

Verder: als ik bij gelijke regels moest kiezen tussen vrouw ook topless, of man gewoon bedekken, ga ik voor man gewoon bedekken.
Maar vind het ook prima als het blijft zoals het is. Die drang naar gelijkheid tussen de seksen heeft mij nooit zo kunnen bekoren. Mijn tieten zijn echt van een ander kaliber dan de borstkas van mijn man. 😀

In het zwembad (in het water) doen vrouwen een badpak aan en mannen een zwembroek van formaat (reetveters niet toegestaan). 
In alle andere openbare ruimtes hebben mannen ook het bovenlichaam bedekt. 
Dus behalve in het zwembad gelijke plichten voor iedereen.  Niet je kind van school halen met ontbloot bovenlijf, niet op het terras van een strandtent naast mij komen zitten met je blote bast.
Sowieso niet eten met ontbloot bovenlijf.  Ken iets te veel verhalen over brandwonden door gemorste soep of gevallen kippenpoten. 

Wat mij betreft gelijk trekken en dan inderdaad de meeste openbare gelegenheden, sportvelden, restaurants en winkelcentra voor zowel mannen als vrouwen gekleed.

Zwembad heb ik er geen probleem mee als ontkleed boven lichaam wordt toegestaan voor beide. Ik zou lekker mijn bikini top aanhouden, maar ik vind het geen probleem als andere vrouwen dat niet willen. Vrijheid blijheid.

Liefst zou ik dan wel zien dat strings dan zowel voor mannen als vrouwen in een zwembad verboden worden. Want je kunt moeilijk regels voor bovenkleding gelijk trekken en voor broekje dan niet.

ik vind het er onsmakelijk uit zien mannen met bierbuik en zonder shirt maar verbieden gaat voor mij veel te ver. (Winkels en restaurants mogen daar wel zelf regels voor stellen natuurlijk).   En ik vind dan dat je het een vrouw ook niet mag verbieden.  Maar ja grote kans dat een vrouw (zoals degene waar het nu om draait) psychische problemen heeft en die mag je er best voor beschermen.  Je weet dat jan en allemaan gaat filmen en het online dumpt

Ik heb nee gestemd.

Ik ben zeker voorstander van bedekken buiten het zwembad en strand om.

Voor het zwembad houdt ik het graag zoals het is. Topless zwemmen hoeft daar voor mij niet.

Zijn er echt nog vrouwen die dat willen, met al die mobiele telefoons waar mensen in het wilde weg filmpjes mee kunnen maken en het internet op kunnen slingeren? 

Van mij mag iedereen topless zwemmen en op het strand liggen maar ik vraag me serieus af welke vrouw dit nog gaat doen. Als je een stel pubers tegenkomt, ben je de sjaak. 

maar als het de vrouw in kwestie (aangenomen dat ze geestelijk stabiel is) niet boeit om in het openbaar met blote borsten te verschijnen, maken filmpjes op internet toch ook niet uit?

Ik heb gestemd voor gelijke regels. Dus dan zou ik voor willen stellen dat iedereen in openbare gelegenheden een shirt draagt en dat iedereen in zwembad/op het strand dit niet hoeft. 

De discussie is niet of vrouwen het zouden moeten willen, maar of het strafbaar moet zijn. Ik heb geen enkele behoefte in mijn blote borsten over straat te lopen - ik draag zelfs een zwemshort en shirt als ik ga zwemmen want ik vind een zwempak veel te naakt - maar ik ga gerust op de barricade staan om jouw recht op topless te verdedigen.

De dubbele standaard is een fossiel van een wet. En natuurlijk moeten mannen en vrouwen in een restaurant of supermarkt dan wel allebei even een shirt aantrekken. 

Ook ik dacht meteen dat het niet alleen de wet is die de vrijheid van vrouwen hierin inperkt, maar ook de angst dat iemand je fotografeert en online zet. Voor mij waren dat soort aso's in elk geval reden om op het strand, waar topless bij mijn weten gewoon mag, toch weer zo'n rottig bovenstukje te gaan dragen. Gelijke rechten stellen in dit geval niks voor als de mensen die ongewenst fotograferen niet worden aangepakt. 

Aviendha schreef op 16-05-2023 om 14:08:

maar als het de vrouw in kwestie (aangenomen dat ze geestelijk stabiel is) niet boeit om in het openbaar met blote borsten te verschijnen, maken filmpjes op internet toch ook niet uit?

Voor mij is dat iets totaal anders. Ik heb in de jaren '80 en '90 wel topless aan het strand gelegen. Dat was toen niet bijzonder revolutionair. Als iemand dan eens een vunzige gedachte over je had, was dat van korte duur en je had er geen last van. Maar foto's die als 'seksueel prikkelend' op het internet worden geplaatst en er niet meer vanaf gaan, dat vind ik echt geen fijne gedachte.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.