Nieuws en actueel Nieuws en actueel

Nieuws en actueel

Thermostaat op 19 graden : wel of niet ? Wat doen jullie ?


Het kabinet adviseert ook huishoudens de thermostaat op 19 graden te zetten.     warm.gif

Ik heb overdag de thermostaat wel op 19 graden staan , maar in de avond zet ik hem toch af en toe op 20 graden . Ik heb heel gauw koude voeten  

Waarop  staat die van jullie op overdag en in de avond ?

https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/politiek/artikel/5299162/temperatuur-200-rijkskantoren-naar-19-graden-om-te-besparen


GrandioseZebra62

GrandioseZebra62

02-04-2022 om 13:24

Overdag uit en ‘s avonds op 18,5 of 19,5.

Dan mag ik 'm wel hoger gaan zetten. 
Overdag als we thuis zijn op 17, 's avonds 18,5. Zijn we er niet dan zo rond de 12.

Als ik thuis bezig ben het ik de verwarming uit staan. Als ik zit te werken achter de computer of tv kijken ofzo staat hij op 21 graden en als het lekker warm is zet ik hem vaak op 20. Toen het de afgelopen weken zo lekker was had ik hem 's avonds uit, dan was het zo'n 19 graden in huis. Maar bij stilzitten vind ik dat vaak te koud.

Straks op kantoor op 19 las ik! Hier thuis staat hij op 20, als we niet thuis zijn gaat hij uit, maar met thuiswerken staat hij veel aan. 

Mijn woonkamer warmt heel snel op als de zon erop staat dus overdag staat hij meestal uit en 's avonds op 19.

snachts en als ik niet thuis ben staat het op 17 graden.  Als ik thuis ben op 18 graden.

Bij mij staat hij op 17, anders rijzen de kosten de pan uit.
's nachts op 15.

Overdag staat hij ingesteld op 17 graden, in het weekend 20. Met het thuiswerken is 17 graden (echt veel) te koud, dus dan zet ik hem op 20 als het te fris voelt. Inmiddels is het in huis zonder verwarming rond de 19 graden dus zolang het niet oncomfortabel voelt blijft de verwarming uit.

als we wakker zijn staat hij al sinds we hier wonen op 18,4. We pakken s avonds  op de bank een dekentje en zolang je bezig bent is het warm genoeg. 

Overdag heb ik het niet zo snel koud. Als de zon schijnt wordt het hier binnen snel warm en dan kan de verwarming overdag uitblijven. Anders staat hij vaak op 18 of 19 graden. In mijn werkkamer zet ik wel af en toe de elektrische kachel aan, daar komt minder zonlicht binnen.

's Avonds heb ik het sneller koud en zet ik de verwarming op 20 of 20,5. Dan vind ik 19 graden echt te koud. 

ik ben een blikken  keteltje,  zo warm, zo koud. Overdag thermostaat op 19 graden omdat ik bij huishoudelijk werk direct op temperatuur ben. In de avond gaat temp naar 21 graden. Wanneer ik mijn werkshifts doe moet ik 5 uur achterelkaar stilzitten en wel snel kunnen reageren via mijn tablet. Wanneer ik het dan te koud krijg heb ik een electrisch dekentje. Of even snel de airco aan. Ik ben beter te pas bij kou dan bij hitte

Nee, ik zet m niet op 19 graden.... Dat vind ik namelijk het veel te heet!!
Hij staat hier op 16.5 en soms 17.5 als ik het koud heb.
Snachts staat ie zo laag mogelijk zodat het niet aanslaat (slecht geisoleerd huis)

Nee natuurlijk niet! Ik ga geen kou lijden. Heb al genoeg last van m'n gewrichten in de winter. En dan zit ik op de bank onder m'n elektrische deken maar m'n handen en gezicht willen 't ook behaaglijk hebben. Verwarmen met de airco vind ik geen fijne warmte. 

Overdag staat de verwarming hier op 19 met een zonnetje op de achtergevel warmt het snel op. Vorige week was het af en toe 21 graden geworden dan gaat de verwarming in de avond niet meer aan. Bij bewolkte dagen laten we het in de avond 20,5 worden en dan weer uit een uur voordat we naar bed gaan ongeveer. 

In Groningen zit nog genoeg gas in de bodem, wellicht in de Waddenzee ook wel. Tijd om Nederland weer van eigen gas te voorzien tegen betaalbare prijzen. 

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.