Nieuws en actueel Nieuws en actueel

Nieuws en actueel

Storm Ciarán

Het KNMI heeft inmiddels code oranje in de kustprovincies afgekondigd voor storm Ciarán. In Frankrijk windstoten boven de 200 km/u. Best fors. Ik ben benieuwd hoe zwaar de storm hier uiteindelijk zal worden. Hopelijk komt er niet al te veel schade. Ook bijzonder dat het KNMI voor de noordoostelijke provincies nog niet eens code geel heeft afgekondigd, terwijl de verwachting is dat het ook hier hard gaat waaien.


Ik ben er klaar voor.  Westen van het land.  
De hangende lampen in de tuin zijn naar binnen, de pot met de herfstbloeiers zijn uit de wind gezet. Ben benieuwd hoeveel schade de buiten gaan oplopen. Die hebben nooit door dat er zoiets op komst is. 

Ik woon dichtbij de kust en ben ook benieuwd.  Nu waait het wel, maar nog niet erg hard. 

In het noordoosten verwachten ze geen harde windstoten,  dus geen code geel. Zo begreep ik het op de site van het knmi. 

Ik hoop inderdaad dat de schade mee zal vallen, vind dit soort stormen helemaal niks hoor. Ik ben alvast bezig een grote pan erwtensoep te maken, voor degene in het gezin die vandaag wel naar buiten moeten..

ik woon in het oosten van het land en hier waait het nu lekker door. Nog niks echt aan de hand. Wel moet ik vanmiddag voor een symposium een uur rijden en vanavond terug. Maar goed, zal zorgen voor wat eten en drinken mee en een volle tank benzine. 
op dit soort dagen ben ik blij niet aan de kust te wonen 😉

Ik woon in Zeeland aan de kust en het gaat hier al lekker tekeer. Alle tuinmeubels en losse spullen zijn binnen en de zolderramen dicht. 
Ik heb een hekel aan storm maar we moeten het er weer even mee doen. Ik vind het altijd onheilspellend en hoop dat er hier niet teveel ellende van komt...

Ik lees dat het NK Tegenwindfietsen vandaag is 😅

_Audrey schreef op 02-11-2023 om 10:44:

Ik lees dat het NK Tegenwindfietsen vandaag is 😅

Klopt ja. Ik snap eigenlijk niet dat dat niet te gevaarlijk is nu...

West Brabant hier. Wilde net de tuinstoelen binnen gaan zetten toen de eerste omwaaide. Het waait dus behoorlijk.
ben ook zo vriendelijk geweest m’n kinderen vanochtend naar school te brengen ivm het weer naar huis komen straks.

Herfstappeltaart schreef op 02-11-2023 om 10:46:

[..]

Klopt ja. Ik snap eigenlijk niet dat dat niet te gevaarlijk is nu...

Ik ook niet, maar kennelijk is het veilig genoeg 

Westen hier.. buurt van Adam.. maar vanochtend kon ik prima fietsen.. alleen die regen vond ik niet leuk. Benieuwd hoe het is als ik naar huis ga fietsen. 

Zuid-Holland (Rijnmond) hier.
Het regent aan één stuk door, maar met de wind lijkt het nu nog mee te vallen.
Ik werk thuis en hoef niet naar buiten. Blijf dus ook lekker zitten waar ik zit. Hoop dat de schade buiten beperkt blijft.

Herfstappeltaart schreef op 02-11-2023 om 10:46:

[..]

Klopt ja. Ik snap eigenlijk niet dat dat niet te gevaarlijk is nu...

Ze gaan over de Oosterscheldekering. Daar staat verder niets om heen. Het gevaar in zo'n storm is vooral dingen die gaan waaien. Vallende dakpannen, bomen etc. Als het zo erg wordt dat ze van de kering dreigen te waaien wordt het wel afgelast.

Hier (Zuid-Holland) vooral regen vanmorgen. Wind stelt nog niet zoveel voor. Net nog gewoon op de fiets de boodschappen kunnen doen. Wel voor de zekerheid de kinderen lopend naar school gebracht ipv op de fiets. Dan heb ik vanmiddag een keuze in hoe ik ze weer op haal.

Net naar de Covid priklocatie gelopen vanaf kantoor en het waaide wel behoorlijk. Hier is het heel rustig, omdat er toch veel mensen niet komen vanwege de storm. Voor ons kantoorpand is een boom half omgewaaid. Net niet op de auto's. Mijn auto staat gelukkig in de parkeergarage. 

hier waait al redelijk (Gelderland zuid).
Dochter komt eerder thuis van school omdat ze ziek is. Gelukkig,  want de treinen zijn niet echt betrouwbaar en dat zal straks niet beter worden als het harder gaat waaien

LoveCats!

LoveCats!

02-11-2023 om 12:32 Topicstarter

_Audrey schreef op 02-11-2023 om 10:44:

Ik lees dat het NK Tegenwindfietsen vandaag is 😅

Inmiddels afgelast.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.