Nieuws en actueel Nieuws en actueel

Nieuws en actueel

geleverde pakketHallo
Vrijdag zou er bij mij een waarde vol pakket worden afgeleverd. Maar 10 minuten voor afspraak dat het pakket zou worden geleverd werd ik op de hoogte gebracht dat verzender 10.000$ wilde hebben voordat het afgeleverd zou worden Is hier nog iets aandoen zonder betaling van die 10.000$. Dit pakket is nog steeds in Nederland. Geld daar de volgende regel voor
( geldt hier de wet zodra een pakket heeft geleverd bij een transport dat je dan alle rechten verandering kwijt bent)
Ik zou hier dit willen weten. Zou iemand mij dit vertellen? Want soms is het geval graag een reactie


Wat een eigenaardig bericht. 

die titel alleen al

Wat een bijzondere vraag, zonder veel informatie geeft het wel het gevoel van oplichting?
Tenzij de verzender ook de leverancier is, verandert er niets zodra het verzonden is. 

Hier valt geen zinnige reactie op te geven hoor, maar ik doe toch een poging. Als je vraagt of je de prijs van een product nog mag veranderen als de deal gesloten is (bijvoorbeeld bevestigd door betaling of contract) en het product verzonden, dan is het antwoord nee, dat mag niet.

Gaat het om een product waar je inklaringskosten voor moet betalen? Dus iets dat je besteld hebt uit bijv de VS en ligt het nu bij de douane? Ivm protectionistische maatregelen moet je daar dan nog extra voor betalen

Gaat het om drugs? 10.000 dollar lijkt me gekkenwerk om zomaar even erbij te leggen. 

https://www.juridischloket.nl/

Het juridisch loket 0800-8020 is morgenochtend weer bereikbaar.

Lizzyliz schreef op 28-03-2023 om 19:37:

Gaat het om drugs? 10.000 dollar lijkt me gekkenwerk om zomaar even erbij te leggen.

Ik ben ook wel heel erg benieuwd waar het om gaat...

Als het pakket al in de bus ligt van de pakketbezorger dan kan de afzender toch niks meer doen. Laat staan een hoger bedrag eisen. Waarom is het pakket niet bij je afgeleverd TO?

Vertel eens iets meer. Is het product al betaald? Wat staat er in de algemene voorwaarden van het bedrijf? Wat is de verklaring voor die 10.000 dollar extra?

Onder rembours is betalen bij aflevering maar dan weet je van tevoren hoeveel je moet betalen. 10.000 euro onder rembours lijkt me zeer onwaarschijnlijk. 

is het echt tien duizend dollar, of is er met de Google translate vertaling ook een comma - punt verandering geweest en is het eigenlijk 100 dollar?

Maar dan nog. Het klinkt als oplichting. Misschien zelfs al wel al vanaf het moment dat je dacht te weten dat je iets zou ontvangen. Stel je zelf daarom de volgende vragen
Had ik dit pakket zelf besteld
Had ik om dit pakket gevraagd
Wie zorgt voor het transport
Wie zegt dat ik dit bedrag moet betalen 
Wat voor link zit erbij om dit te betalen 
Hoe erg is het als ik dit niet krijg. 
Voor het geval je nog steeds denkt dat dit normaal is, als  het pakket al bij de transporteur zou liggen (dhl, ups, PostNL), dan zou je van hén een berichtje moeten krijgen dat zij geld van je verwachten, en was het bedrag veel lager. Want zij kunnen je om  de inklaringskosten (omdat je importeert uit een land buiten de EU), vragen, maar die zijn nooit 10.000 dollar. 
Rembours (afrekenen bij de deur) kan allen maar als jij dat vooraf wist en er niet van te voren voor betaald had. 

Kortom; leuk bedacht, niet intrappen. Is het toevallig van een Nigeriaanse ex Amerikaanse militair die zijn erfenis wil veilig stellen?

Ik kan er geen touw aan vast knopen. Op het moment dat een pakket is overgedragen aan de bezorgdienst, kan de verzender daar niks meer aan veranderen. 

De enigen waar je dan nog mee te maken hebt, zijn de bezorgdienst en eventueel de invoerbelasting. 

Aangezien jij schrijft dat de afzender op het laatste moment die aflevering heeft tegengehouden, vraag ik me af of het pakket überhaupt wel bij een pakketservice is afgeleverd. Van wie heb je dat bericht gehad over de bezorgtijd?

Als er wèl een bezorgdienst bij betrokken is, kunnen zij je vertellen waar die extra kosten vandaan komen. Bel ze op. 

To je bericht klinkt alsof het in de spambox hoort...
Je sluit af met: 
Want soms is het geval graag een reactie


Ik ben benieuwd naar die reactie.

Tis puur GoogleTranslate volgens mij.  Geen touw aan vast te knopen.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.