Nieuws en actueel Nieuws en actueel

Nieuws en actueel

Dick Schoof, goede keus? (met poll)

Wat vinden we van Dick Schoof?

Peiling

Dick Schoof is een goede keus om dit kabinet te gaan leiden.
96 stemmen
8%
27%
51%
8%
5%

Daglichtlamp

Daglichtlamp

28-05-2024 om 20:30 Topicstarter

Naar aanleiding van de persconferentie ben ik heel benieuwd hoe hij het gaat doen in het debat over de regeringsverklaring.  Daar staat geen hulpje klaar om de vragen af te weren.

Qua uiterlijk in ieder geval 100x beter dan wilders. Vond dat hij wel oké overkwam.

Ach,voor die paar maanden dat dit kabinet werkende is 

Iemand met een flinke staat van dienst. Het zal me benieuwen.

Ik ken de man niet dus het zal wel best zijn. Het is maar voor kort. Ik vind hem alleen aan de oude kant, maar leeftijdsdiscriminatie is verboden.

Ik hoop dat hij zijn naam geen eer aan doet..

Geen idee . Het is wel een ex PvdA er en dat is voor mij positief 😊

MMcGonagall schreef op 28-05-2024 om 21:15:

Ik ken de man niet dus het zal wel best zijn. Het is maar voor kort. Ik vind hem alleen aan de oude kant, maar leeftijdsdiscriminatie is verboden.

Voordeel juist dat hij al 67 is. Als het kabinet valt krijgt hij aow en pensioen en geen wachtgeld.

Ik geef hem verder het voordeel van de twijfel en ga kijken hoe hij het doet.

Roos55 schreef op 28-05-2024 om 21:23:

Geen idee . Het is wel een ex PvdA er en dat is voor mij positief 😊

Dat "ex" is niet voor niets. Plasterk was ook ex Pvda, maar was het niet meer eens met de te varen koers, dus ga maar niet uit van een GL/PvdA geluid. Denk dat ze beiden qua gedachtengoed tegenwoordig meer naar PVV neigen.

Schoof is blijkbaar zeer ervaren op gebied van justitie en asiel en door zijn rol bij de NCTV heeft hij natuurlijk ook de radicale Islam goed in beeld. Iets wat met name Wilders goed past.

https://nos.nl/artikel/2522206-dick-schoof-zeer-ervaren-op-gebied-van-justitie-en-asiel

Schoof weet waarschijnlijk heel goed wat wel en niet kan met de PVV  plannen.

Verder ken ik hem niet zo, dus laat me verrassen.

Ik vraag me vooral af wat zo'n man drijft. Nu het akkoord naar buiten is gekomen wil je je handen daar toch niet aan branden?

ik ken die hele man niet. Maar heb nou ook weer niet zo'n grote interesse in politiek. Dit lijkt mij ook weer een typische figuur dat nooit gedacht had of de intensie had om premier te worden. Er wordt echt het onderste uit de kan gehaald omdat de rest niet (meer) deugd of teveel onzin uitkraamt. Ben benieuwd naar de ministers en waar ze die vandaag gaan plukken. 

Ik geef dit alles 7 maanden voor we weer zo'n mooie uitnodiging krijgen. 

Leek me wel een meevaller qua persoonlijkheid. En het feit dat ze het er alle vier over eens waren dat hem dat moest worden. Er lijkt ook niet veel mis aan hem te zijn waarop ze hem kunnen pakken en onmogelijk kunnen maken, maar het is niet uitgesloten dat hij ooit iets minder geslaagds heeft gedaan. Als je zoekt vind je altijd wel wat. Iedereen heeft zijn mindere momenten.

Blijf het wel jammer vinden dat Rutte weggaat; hoewel ik soms echt de pest aan hem heb gehad. Hij bleef onder onmogelijke omstandigheden toch in het zadel.

Interessant. In elk geval gaat hij ws niet Europa of de rechtbank de schuld geven als de plannen uit het hoofdlijnenakkoord onhaalbaar blijken. Dat lijkt me goed nieuws ihkv vertrouwen in de politiek.

Hij kwam op mij wel goed over bij de persconferentie vanmiddag. 
Hopelijk kan hij met zijn ervaring ook Wilders&co in de realiteit houden, zeker wb de boeren en asiel; we zullen zien. 

Daglichtlamp schreef op 28-05-2024 om 20:30:

Naar aanleiding van de persconferentie ben ik heel benieuwd hoe hij het gaat doen in het debat over de regeringsverklaring. Daar staat geen hulpje klaar om de vragen af te weren.

Dat hulpje was van Zwol, als informateur deed hij de inleiding en daarnaast was hij er om een aantal vragen te beantwoorden. 

Schoof is net begonnen en van Zwol sinds maart, dus niet zo vreemd dat hij erbij was.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.