Nieuws en actueel Nieuws en actueel

Nieuws en actueel

MRI

MRI

02-02-2023 om 22:33

A.s. maandag van Lauwersoog naar Leeuwarden: Hoe? (stakingen)

Hallo, ik moet maandag van Lauwersoog naar Leeuwarden (of Groningen) maar regionaal busvervoer staakt. Er zijn geen andere vervoersmogelijkheden als trein of zo. Iemand een idee of die bussen misschien niet staken? Of dat er andere mogelijkheden zijn (bv. forum waar je kan carpoolen met mensen)? Ik hoor het graag

vraag even aan de bus maatschappij daar of ze echt volledig stil liggen. 
Bij vorige stakingen kon mijn dochter gewoon met de bus naar haar werk reden wel minder bussen maar nog genoeg om op haar werk te komen. 
Even vragen hoe het in jullie regio is. 

Twitter of Mastodont?
gr Angela

liften?? Gewoon duim omhoog?
Kom je van Schiermonnikoog? Durf te wedden dat ( als je vriendelijk vraagt)  je bij de parkeerplaats probleemloos iemand vindt met wie je mee kan rijden . Msch zelfs op de boot al. 

In zo'n situatie zou ik (als Ik met de auto was) echt zonder nadenken al mn vrije zitplaatsen aanbieden. En zelfs een paar km omrijden 

Weet niet of bla bla car carpoolen iets is? Ken het uit het buitenland, maar het bestaat hier ook.

Bij de vorige stakingen reden 155 naar Leeuwarden en de 163 naar Groningen wel, maar minder vaak. 
Kan me ook ergens herinneren dat die naar Groningen ergens ook maar tot Winsum reed en dan kon je dan met de trein verder naar Groningen. 

Als zowel Arriva (trein) als Qbuzz (bus) meedoen, dan zou ik afspraken verzetten, carpoolen of een auto huren als het écht moet.

Misschien kun je met een groot bord gaan staan. "Lift gezocht naar..." Bij uitval heb ik wel eens mijn man gebeld en bij de bushalte gevraagd of er nog mensen richting A of B moesten. Die konden meerijden. 

IIk kWilde ook Blabla car zeggen.ik neem zelf ook mensen mee via die site

Er zijn Facebook-groepen voor lifters volgens mij. 

En? Hoe is het afgelopen?..

MRI

MRI

08-02-2023 om 16:33 Topicstarter

Even vertellen hoe het is gegaan: mijn zoon kon maandag vanaf Lauwersoog naar Groningen. Toen ik zelf vanochtend aankwam in Lauwersoog reden er geen bussen. Ook door dit draadje, durfde ik het te vragen en werd meegenomen door een moeder met twee tieners naar Leeuwarden. Ik was erg blij. Bedankt allemaal!

wat fijn. 

wat fijn dat dat ‘gewoon’ werkt op zo’n moment….

 


( sorry, 2 keer was niet de bedoeling)

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.