Media en cultuur Media en cultuur

Media en cultuur

Welke programma's mogen van jou wel weg bij de publieke omroep en welke juist niet?

https://www.nrc.nl/nieuws/2024/04/11/formerende-partijen-nog-lang-niet-op-een-lijn-over-toekomst-npo-a4195763/appview
Drie van de vier formerende partijen willen grootschalige bezuinigingen op de publieke omroep. Als dat doorgaat zullen er straks programma's sneuvelen. Wat vind jij overbodige programma's op de publieke omroep? Welke programma's moeten beslist blijven?

Wat mij betreft mag er wel minder sport op de publieke omroep. Volgens mij kan iets als een EK voetbal of olympische spelen net zo goed verslagen worden door een commerciële omroep (en dat scheelt dan weer veel geld voor uitzendrechten die dan in kwaliteitsprogramma's gestoken kunnen worden).
Terwijl documentaires zoals de Joodse Raad en Staal natuurlijk moeten blijven. Net als het NOS journaal en Nieuwsuur.


inderdaad sport kan naar de commerciëlen. Voor nieuws wil ik toch wel graag naar de publieke omroep blijven kijken. Dat is minder gekleurd.

Lastig want ik zou zeggen weg met de amusementsprogramma's maar dat gaat ze veel kijkcijfers kosten. En als er "niemand" kijkt dan is de stap naar afschaffen dichterbij..

En dan mis je de kwaliteitsprogramma's.

Sowieso lijkt het mij niet goed voor het land als de publieke omroepen weg moeten (wat ik enkele van de formerende partijen heb horen roepen. Juist de publieken kunnen een geluid laten horen tegen het nepnieuws en alle "ruis" die rondgaat op internet.  Zij zijn minder beïnvloedbaar door het grote geld wat bij de commerciëlen wel het geval is. 

Ik zou sowieso 1 zender houden voor dingen als het Journaal,  Nieuwsuur, Radar en goede docuseries en wat amusement. Verder mag er gerust het mes in, maar helemaal afschaffen liever niet. 

Al die onzinnige programma´s zoals 90´s dance (Kijkt daar een hond naar) maar ook de Bauers 20 jaar later vind ik meer voor SBS6. Verder vind ik dat 9 v.d. 10 talkshows zoals met Sophie Hilbrands wel heel erg links zijn, mag van mij betref wel een stuk objectiever, van mij mag het ook gewoon 2 zenders worden en mag er heel erg op bezuinigd worden.

wat mij betreft alles. En dan 1 zender over die enkel nieuws brengt.  

Aanvulling; waarbij een documentaire natuurlijk onder verdieping bij nieuws kan vallen.  

absor schreef op 11-04-2024 om 17:36:

wat mij betreft alles. En dan 1 zender over die enkel nieuws brengt.

Aanvulling; waarbij een documentaire natuurlijk onder verdieping bij nieuws kan vallen.

Ik keek net in de tvgids en ben het met je eens. Wat een enorme berg onzin en herhalingen op die publieke zenders zeg, ik weet meteen weer waarom ik er vrijwel nooit naar kijk. 

En o ja het stelsel mag ook wel op de schop, omroepen als 'omroep zwart" ajb zeg...

Absoluut niet: Wie is de mol? en De mol! 

Van mij mag het ook wel teruggebracht worden naar 1 zender met actualiteiten, documentaires en series gebaseerd op waargebeurde verhalen/actualiteiten. 

Maar goed ik kijk eigenlijk nooit meer naar "gewone" tv alleen nog streamingdiensten. Sport kan ook prima naar een commerciële zender. EK/WK/OS. Eredivisie is ook al niet meer op een gewone zender te bekijken dus waarom die andere grote evenementen ook niet elders onderbrengen?

alhambra schreef op 11-04-2024 om 16:59:

Lastig want ik zou zeggen weg met de amusementsprogramma's maar dat gaat ze veel kijkcijfers kosten. En als er "niemand" kijkt dan is de stap naar afschaffen dichterbij..

En dan mis je de kwaliteitsprogramma's.

En de ouderen onder ons dan……?

Wat mij betreft mag ook de hele NPO op de schop. Ik kijk daar zelden of nooit naar. Wat mij betreft veel te links. Wat ik dan wel weer leuk vind zijn de Bauers met Frans Bauer. Dat vind ik ook wel echt een programma voor een commerciele zender. 

bieb1963 schreef op 11-04-2024 om 19:44:

[..]

En de ouderen onder ons dan……?

Er zijn zat ouderen (en ook jonger natuurlijk) die enorm genieten van programma’s die vallen onder amusement of anderszins: heel Holland bakt, british bake of, tussen kunst en kitch, dit was het nieuws, even tot hier, arjan lubach, Floortje Dessing, wie is de mol, project Rembrandt, vroege vogels, binnenste buiten, goede series enz enz. 

Ik kijk juist alleen maar via de NPO-Plus app, ik kijk nooit iets van de commerciële zenders. Voornamelijk Scandinavische en Britse detectives zijn favoriet Maar ook documentaires, Spoorloos, Sofie, Journaal, soms Lubach, Floortje naar het einde van de wereld, ik zou het heel erg gaan missen. 

Kijk programma’s als heel holland bakt, wie is de mol, boer zoekt vrouw, even tot hier.  Die trekken miljoenen publieken! De commerciëlen zullen in de rij staan om dat uit te zenden.    En helemaal leuk en prima.   Maar dar hoeft niet van publiek geld.  (Waar bij dit soort programma’s ik ook begrijp dat het juist geld oplevert hoor) 

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.