Media en cultuur Media en cultuur

Media en cultuur

Welke luisterboeken app?

Ik wil graag een abonnement nemen voor toegang tot online Nederlandse luisterboeken. Vandaag kom ik er pas achter dat er meer is dan aleen de online bieb...

Kan er iemand hier een goed abonnement aanraden?

Goed =  veel keuze, eenvoudig te gebruiken, goede prijs/kwaliteit-verhouding. Of is er nog meer waar ik op moet letten?

Ik ben blij met Storytell. Er staan veel boeken op en ik vind het fijn dat je een groot deel van de boeken zowel kan luisteren als kan lezen en je makkelijk kan switchen tussen die 2.

ik heb bookchoice, krijg elke maand 8 boeken die je kunt lezen en /of luisteren. Ik lees ze alleen.

wat kosten storytell en bookchoice?

4€ per  maand voor 8 boeken. Die mag je niet zelf uitzoeken maar wel houden.
Ik had het eerst via de ING rentepunten winkel voor 2€ per maand of zo.

Zowel goede ervaringen met storytel als met koboplus. Fijne app, veel keus. Ik weet niet of je bij storytel tegelijk in hetzelfde boek kan lezen/luisteren, dat lijkt mij ideaal. Dat kan bij koboplus in ieder geval niet

Ik lees niet genoeg voor een abonnement. Maar misschien ook handig om mee te nemen in de zoektocht: staan nieuwe boeken ook snel in de app? Als ik wel eens een e-book koop dan zie ik daar vaak Koboplus ook bij staan, dus het lijkt dat daar ook de nieuwste boeken beschikbaar zijn. Bij Storytell misschien ook wel hoor, geen idee.

Bookchoice heeft vaak een aanbieding met Black Friday of Cybermonday. Ik weet niet meer wat ik betaald heb, ik dacht iets van €20 voor een jaar.

Storytell is 12,99 per maand. Prijzig, maar ze hebben een hele grote selectie aan boeken en je kunt zoveel luisteren als je wilt.
Ik heb sinds een half jaar een abonnement en met mijn long covid is het echt heel fijn. Ik verslind boeken en luister er best veel per maand.

Nadeel van Bookchoice zou voor mij zijn dat je niet zelf kunt kiezen. Nu heb ik periodes dat ik vooral bepaalde genres of schrijvers luister en als iemand een super fijne voorleesstem heeft kijk ik of die meer boeken heeft voorgelezen die mij aanspreken.

Dat koboplus ook luisterboeken heeft wist ik niet. Daar ga ik misschien eens naar kijken als ze daar boeken hebben die ze op storytell niet hebben.

MildredRatched schreef op 26-10-2022 om 12:18:

Ik weet niet of je bij storytel tegelijk in hetzelfde boek kan lezen/luisteren, dat lijkt mij ideaal. Dat kan bij koboplus in ieder geval niet

Dat kan bij storytel wel. Echt heel fijn vind ik.

Biscuitje schreef op 26-10-2022 om 14:17:

[..]

Dat kan bij storytel wel. Echt heel fijn vind ik.

Snap ik! En onthoudt storytel dan voor je waar je bent? Dus dat je direct kan switchen?

MildredRatched schreef op 26-10-2022 om 14:28:

[..]

Snap ik! En onthoudt storytel dan voor je waar je bent? Dus dat je direct kan switchen?

Ja, je kan direct switchen en hij onthoudt waar je bent je kan dus heel makkelijk van lezen naar luisteren en weer terug.

Hier ook tevreden met Storytel, al jaren! 
Vooral door het enorme aanbod, zowel in het Nederlands als in het Engels en zowel fictie als non-fictie. Ik vind nieuwe boeken er ook echt snel opstaan.

Ik heb ook al jaren Storytel. Groot aanbod, nieuwe boeken zijn er snel te luisteren (soms zelfs voordat het boek in de winkel ligt). Kan verschillende boeken door elkaar luisteren (zet soms luistboek voor de kinderen aan en dan 's avonds mijn eigen boek). Onthoudt waar je bent. Kan een slaaptimer aanzetten, voor bepaalde tijd of bijvoorbeeld tot einde van het hoofdstuk (die vind ik dan fijn voor de kinderen, als hoofdstuk afgelopen is, gaan we ... doen). 

Meander

Meander

27-10-2022 om 07:15 Topicstarter

Dank voor alle reacties. Heb me er inmiddels een beetje in verdiept en ik ga een proef abonnement op Storytell nemen. 

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.