Media en cultuur Media en cultuur

Media en cultuur

Wat was het mooiste concert wat je ooit in levende lijve mee hebt gemaakt?

Ik ben een vrouw van 57 en al sinds vroeger een fan van The Eagles.  Ben nooit in de gelegenheid geweest om ze in het echt te zien. Ik ben ook gek van Country muziek en iemand die ik volg zit ook in een Tribute Eagles Band. Mijn zoon en ik zijn sinds 2016 samen na het overlijden van mijn man. Mijn zoon hoefde nooit geld uit te geven aan cadeaus voor pa of ma. En toen met mijn verjaardag in 20019 kreeg ik te horen dat we kaarten hadden voor The Eagles. Ik vond het geweldig en dacht voor de tributeband. Nee, het was in Ziggodome met Vince Gill (die ik al kende van zijn muziek) en Deacon Frey de zoon van de overleden zanger Glenn. De echte dus. Het was zo mooi en met Tequilla Runrise  kon ik mijn tranen niet bedwingen. Het was het mooiste concert wat ik ooit me heb gemaakt en ben daar mijn zoon nog steeds dankbaar voor. Wat was het mooiste concert wat jij ooit mee hebt gemaakt en waarom?


Ik ben met mijn zoon naar Stromae geweest en daar hebben we al jaren zulke mooie herinneringen aan.  Toen ik hoorde dat Stromae weer in Nederland zou optreden heb ik weer kaartjes voor ons gekocht als cadeau voor zoons verjaardag.  Nog 2 maanden wachten, maar we kijken er heel erg naar uit! 

watertoren

watertoren

10-02-2023 om 21:41 Topicstarter

Die dag hebben we zo gelachen. Wij komen uit Brabant en we waren al vrij vroeg in Amsterdam. Je zag daar toen een diversiteit aan mensen . Het was op dezelfde avond de Topper , The Eagles en Marco Borsato in Rotterdam . Zo gelachen toen ook met de trein terug naar huis.

AC/DC in Dessel België op een groot festival terrein. Met zanger Brian Johnson, heerlijk zomerweer en geweldig publiek. Ja die staat met stip op 1 voor mij.

PriceyRook54

PriceyRook54

10-02-2023 om 21:43

Zonder twijfel, Fleetwood Mac. Dure kaartjes maar elke cent waard. 

watertoren

watertoren

10-02-2023 om 21:47 Topicstarter

Ainne schreef op 10-02-2023 om 21:43:

Zonder twijfel, Fleetwood Mac. Dure kaartjes maar elke cent waard.

You  can go your own way luister ik nog vaak.

Van mijn man heb ik voor mijn 30ste verjaardag kaarten voor Skunk Anansie in Tilburg gehad. Echt wat een energie heeft die vrouw. Heerlijk . De hele zaal ging mee met die energie. Ik ben echt naar de auto gestuiterd. 

Ik vind kleine concerten leuker dan grote. Vooral in een park hoeft van mij niet meer. Sta je meters van het podium, kun je enkel nog wat zien op de schermen en iedereen om je heen staat er als een zoutzak naar te staren. 

ik ben niet naar heel veel concerten geweest maar vond p!nk in ahoy echt geweldig, wat een show kan zij geven.

Ik vond the Eagles ook heel gaaf! Heb ze in Ahoy gezien met Glenn Frey nog.

Ook heel gaaf vond ik  Guns and Roses in het Goffertpark, mijn lang geleden overleden zus was erg fan en heeft ze nooit live kunnen zien dus ik ging voor haar op de een of andere manier.

En de eerste keer the Rolling Stones op het Malieveld, weet zo even niet meer welk jaar maar dat vond ik toen zo indrukwekkend want dat was mijn eerste grote concert.

Sinead O’Connor, begin jaren 90.

Beste concert?
Een keer naar de Nits, in Utrecht.
Muzikaal was het niet heel bijzonder (eigenlijk vind ik de Nits niet erg boeiend) maar het was het laatste concert van het jaar dus ze gaven enorm veel toegiften, en op een gegeven moment mocht 1 van de roadies de gitarist vervangen.
Heel gezellig dus.

Prince, Lovesexy, 1988.
Ik stond vooraan.

George Michael, volgens mij rond 1986.

Beetje anders maar het is bijna niet te doen om te kiezen tussen een paar van de vele concerten met 'klassieke' muziek.
Misschien die keer dat Janine Jansen de Goldberg variaties van Bach uitvoerde met kwartet of kwintet, dus bewerkt. 
Of toen een dierbare van mij iets prachtigs uit de Renaissance nagenoeg professioneel uit bleek te voeren (zang)  met een kleine groep en de tranen over mijn wangen biggelden. 
En zo nog een paar magische concerten. 🥰

Wat mooi Watertoren. Wat een lief cadeau van je zoon ❤️.

De enige concerten die ik heb meegemaakt zijn er twee van K3 met dochter 😅. Maar daar heb ik wel heel erg van genoten, niet van K3 wel van de blijheid van dochter. Lekker samen met de trein, dan concert en afsluiten bij de Mac. En dan de dikste knuffel als ze moe maar voldaan naar bed ging. ❤️

Ik heb een paar keer een concert van Eric Clapton meegemaakt en dat was elke keer fantastisch!
Het laatste concert waar ik bij was speelde hij met Steve Winwood. Mijn nu overleden broer was daarbij.
Dierbare herinnering.
Elk ander concert waren er altijd ook oa mijn kinderen bij. Genieten dus.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.