Media en cultuur Media en cultuur

Media en cultuur

Vraagje voor Vlamingen over Blokken

Ik kijk naar de herhalingen van Blokken om 12.30 uur en daar zie ik de kandidaten (en Ben ook een keer) al een tijdje met een embleem op de kleding. Het is geel en zou een bloem of toorts of vallend blad kunnen zijn. Waarom is dat? Het zijn afleveringen van december jl.

Is dat niet een geel brandje, Madee? Als ik zou schrijven vlammetje, dan kwam het minimalistisch over, maar laat ons zeggen een hoop vlammetjes naast mekaar.
Dat is het teken van 'De warmste week'
Hier vind je een link naar het embleem en uitleg wat De Warmste Week is. 

Home | De Warmste Week

Ik heb moeite met plaatjes plakken dus geef ik de uitleg zo.
Elk jaar in december zamelt de Warmste Week geld in voor projecten van kansarmen. Altijd tussen kerst en nieuwjaar. DJ's spelen dan op de Grote Markt van Brussel (denk ik) in een mobiele studio muziek die je kan aanvragen tegen een kleine storting. 

En alle mensen die op televisie komen in die week, hebben dan zo allemaal iets op hun kleding, om te tonen dat ze mee achter die actie staan.

Even off-topic: wat vind je van Blokken? In september wordt dit spel al 30 jaar uitgezonden op VRT, met altijd dezelfde presentator: Ben Crabbé. Wij kijken elke avond naar de nieuwste uitzending en ik blijf het leuk vinden. 

Ik hoop dat ik je iets wijzer heb gemaakt.

madee

madee

05-04-2024 om 16:01 Topicstarter

Jaaah dat is het embleem, Letterkoekje! Dankjewel, en wat een positief symbool voor een hartverwarmende actie!

Ik kijk sinds kort weer opnieuw naar Blokken, en eigenlijk altijd de herhaling tijdens mijn lunch. Ik heb een kijkpauze gehad van een paar jaar, maar nu weer helemaal fan (ook leuk met de 2e ronde nu op tijd inzetten, spannend!)

Ik ben zo’n 15 jaar geleden zelfs naar Brussel gereden om mee te doen aan de voorrondes, maar ik wist te weinig van de Belgische cultuurvragen (sindsdien ben ik wel bekend met Dries van Noten bijvoorbeeld). 

Een paar jaar geleden was ik boos op Blokken omdat ze heel streng waren bij de uitspraak van de naam Sandra Bullock, de kandidaat wist duidelijk het goede antwoord maar de uitspraak was niet correct en daarom was het fout. Dat vond ik zo ontzettend sneu dat ik een tijd niet heb gekeken en daarna te druk met andere dingen om het weer op te pakken of een tijdje vergeten. Volgens mij zijn ze nu milder?

Ik vind het opnieuw een leuke spelshow, met goede grappen van Ben en heel beleefde kandidaten telkens. ‘Wij’ roepen alvast het goede antwoord voordat de vraag helemaal is gesteld en ‘jullie’ luisteren de vraag eerst helemaal uit, chapeau 👒

Blokken en Ben Crabbé, Heel lang trouw gekeken 30 jaar geleden. Nu zie ik het soms, en die man blijft maar doorkletsen he,toen ook al, kandidaat bezig met de eindronde die binnen een bepaalde tijd af moet, en Ben blijft maar kletsen over onbenulligheden. Ik had als kandidaat al lang gezegd dat hij even zijn sneb moest houden (of mijn hoorapparaten uitgedaan)

ooh blokken. Dat keek mijn vader vroeger al, nu nog trouwens. 
En dan moesten wij verplicht onze tettertjes dicht houden anders zwaaide er wat 😅🫣. 

Ik kijk er nooit maar naar maar vond het altijd heel leuk. Juist door de presentator. Ik vind hem grappig. Welk tijdstip is het erop?

Mooi om te horen dat hij het al 30 jaar presenteert, dat kom je niet vaak tegen. 

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.