Media en cultuur Media en cultuur

Media en cultuur

Van de wereld

Het verhaal van jonge mensen die door een noodlottig ongeval met drank of drugs om het leven zijn gekomen.

Woensdag NPO 3 (ongeveer) 21:15 uur.

Het leven van Isa (18) wordt geportretteerd. Op een festival in Brabant experimenteert ze voor het eerst met xtc. Na een dag dansen raakt ze in coma door watervergiftiging. Samen met familie en vrienden blikken we terug op haar bijzondere leven.

Het leven van Wyzte (18) wordt geportretteerd. Na een nacht stappen valt hij in de gracht en komt hij te overlijden. Samen met familie en vrienden blikken we terug op zijn bijzondere leven.

Het leven van Jovi (17) wordt geportretteerd. Hij heeft taaislijmziekte en zou daardoor maar kort leven. Door nieuwe medicatie is zijn levensverwachting aanzienlijk verhoogd. Na een avond stappen gaat het echter mis met (mogelijk vervuilde) xtc en komt hij alsnog heel jong te overlijden. Samen met familie en vrienden blikken we terug op zijn bijzondere leven.

Het leven van Jelmer (21) wordt geportretteerd. Hij raakt onder invloed van xtc oververhit op het Amsterdam Dance Event. Samen met familie en vrienden blikken we terug op zijn bijzondere leven.

Lijkt mij interessant om te volgen.
Dit is een variant op Break free, waarbij er verhalen van jongeren aan bod komen die helaas omkomen op reis.

interessant idd, ben gezappt

Isa heb ik gezien. Mooie aflevering en echt een eerbetoon aan haar. Maar oh, wat moeilijk. Die vriendinnen, haar ouders, broer en zus… zoveel verdriet. Ik kijk niet meer. Ik kan er gewoon niet tegen dat deze mooie jonge mensen door pure pech ineens uit het leven weggerukt worden. 
Terwijl ik OML juist wel kijk. Daar voelt het toch anders. Weet niet zo goed waarom. 

MidasWolf

MidasWolf

10-04-2024 om 22:06 Topicstarter

Ik heb nu de aflevering van Isa gezien, wat ik ook van Break free zij.
Goed in elkaar gezet met respect/eerbetoon aan de overledene in het verhaal. Ondanks de minder slimme keuze, wordt toch het verhaal verteld zonder al teveel verwijten. Wat ik best knap vindt.

Ook goed om toch een expert aan het woord te laten om wel te verklaren wat de risico’s inhouden en wat de gevolgen kunnen zijn.

Zojuist de aflevering met Wytze gezien. Wat een verdriet!

Zou die jonge mensen toch wat beter inlichten over het gevaar van illegaal geproduceerde drugs omdat ze daar van alles in kunnen stoppen. 

Het schijnt (zelf nooit geprobeerd) dat bepaalde drugs een gevoel van diepe verbondenheid kunnen geven en dat sommigen daar een heel grote behoefte aan hebben en dus dit effect op de hersenen heel prettig vinden en onvoorzichtig worden.

Ik kan dat niet kijken. Het zal je kind maar zijn, wat verschrikkelijk. Ergste nachtmerrie. Ook zo onnodig. Ellende tot de max. 

Mooie portretten.    Hopelijk wordt dit programma ook bekeken door jongeren en steken ze er iets van op.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.