Media en cultuur Media en cultuur

Media en cultuur

Kandidaten voor discussies over De (Belgische) Mol?

Indien niet, dan wauwel ik wel tegen mezelf, maar dan niet op het forum. 

Indien ja, geef jouw bevindingen, verdacht bevonden acties van één of meerdere kandidaten, jouw conclusies of verkeerd geïnterpreteerde (mollen)streken hier weer. Kortom, verruim mijn blik zodat we misschien samen tot de juiste conclusie kunnen komen en de mol kunnen vangen vooraleer hij (verplicht) met zijn kopje boven de grond komt.

Ik vind de twee voorbije afleveringen alweer sprankelend en vernieuwend. Zoals de terugkeer van de (vorig jaar in de eerste 10 minuten van de eerste aflevering van het 9de seizoen) afgevallen Jens. En ook de - eerste maal in history - invulronde per koppel van de mol-vragen, dat was weer een invalshoek die mij wel kon bekoren.


Waar kun je dit kijken? Ik lees hier altijd van die positieve verhalen erover.

Ik heb voor het eerst gekeken via NPO start. Zit humor in, maar ze gaan ook over lijken die kandidaten. Ben benieuwd naar het vervolg van dit seizoen.

Ik kijk al jaren trouw naar de Mol (BE).  Maar altijd met enkele dagen vertraging, omdat mijn dochter op zondagavond bij haar vader is en ze ook graag meekijkt.  Ik heb dus de aflevering van vorige zondag nog niet gezien en ben als de dood voor spoilers.  Ik zal dus waarschijnlijk enkel in dit topic komen kijken als ik weer "bij" ben.  Ik heb kaartjes gekocht voor de live finale in de Heizel.  Een echte Molloot dus

go play België een account aan maken en kijken, echt super.

Ik ben net begonnen aan aflevering 1. 10 minuutjes onderweg,  maar ik vind het nu al leuker  dan de Nederlandse versie. Ik was al twee keer geshockeerd (dat zegt waarschijnlijk meer  over mij dan over de gebeurtenissen 😆). Nu heb ik even geen  tijd maar ik ga zeker verder kijken en dan probeer ik hier  mee te schrijven!

Ik lees bewust even niet verder dan de eerste regels want wil geen spoilers tegenkomen. Indien er animo is, wil ik af en toe mee wauwelen. Vond de eerste aflevering weer dik in orde, zoals altijd bij De mol. Alleen kan ik nu, met alle terugblikken, het plan om oudere seizoenen terug te kijken schrappen, da' s wel jammer. Ik kijk sinds Mexico en ben 'hooked'.

Ik ben ook fan!!! De Belgen kunnen het echt beter. De opdrachten zijn spannender, grappiger en creatiever dan bij de Nederlandse versie. Ik kijk al een aantal seizoenen, maar wel met vertraging. Ook voor mij geldt dat ik hier pas weer kom als ik de aflevering heb bekeken.. 

Net de eerste aflevering gekeken. Ik vind het leuk! Ik vind het ook leuk dat het niet met bekende mensen is.

BrightEchidna89

BrightEchidna89

28-03-2022 om 22:49

Ik kijk ook en voor mij is Yens momenteel de kandidaat die het meeste in het oog springt. En heel dom waarschijnlijk, maar mijn aandacht was getrokken toen hij in de eerste aflevering bij de laatste proef een gekleurde T-shirt droeg terwijl iedereen (behalve Nele) een wit T-shirt droeg. 

letterkoekje

letterkoekje

29-03-2022 om 00:23 Topicstarter

Schemerlampje schreef op 28-03-2022 om 21:22:

Net de eerste aflevering gekeken. Ik vind het leuk! Ik vind het ook leuk dat het niet met bekende mensen is.

Dat heb ik met elk spelprogramma of quiz op televisie. Van de moment dat het met bekende Vlamingen of - Nederlanders is, dan is voor mij de fun er af. Dan is het 'het clubje onder mekaar' en geloof ik nog weinig van spontane acties of eerlijke toestanden. Trouwens waarom zou de modale Belg (of Nederlander) ook eens niet aan bod mogen komen in een amusementsprogramma? 

Ik vind het keitof dat jullie zo enthousiast reageren en beloof dat ik geen spoilers ga plaatsen. Maar dan moeten jullie zo snel mogelijk 'bijkijken' hé.

De woorden van presentator Gilles De Coster (uit de eerste aflevering): 'de geschiedenis herhaalt zich, .. of niet', ik denk dat die ons nog voor veel leuke verrassingen gaan plaatsen'. Trouwens, dit jaar wordt voor de 10 keer 'De Mol' in België uitgezonden, ook al een reden om nog eens wat extra's uit de (televisie)kast te halen. Ze zijn het aan zichzelf verschuldigd, de makers.

Gisterenavond is er nog een uitzending op de Belgische televisie geweest over 'het maken van het televisieprogramma door de jaren heen'. Ongelooflijk hoe dat is geëvolueerd en wat daar allemaal bij komt kijken. Trouwens, beetje chauvinisme mag wel hoop ik, wisten jullie dat 'De Mol' door 4 Belgen is bedacht en aan meer dan 30 landen is verkocht? Gisteren in dat programma was er een montage van allemaal 'De Mollen' in allerlei gekke talen. Aangezien ik al van voor 2000 kijk was dat voor mij bij het bekijken van dat programma, heel dikwijls van 'oh ja', 'oh da's waar', 'oh, dat was ik helemaal vergeten'. Bij ons zijn de eerste jaargangen uitgezonden net voor de eeuwwisseling, dan heeft het een aantal jaren stilgelegen, want de makers wilden op hun hoogtepunt stoppen maar, om een Belgisch televisiestation dat maar niet van de grond kwam, leven in te blazen, hebben ze sinds een aantal jaar 'De Mol' op die zender geprogrammeerd. Met gi-gan-tisch succes als gevolg. In België zijn er hele clubs om de mol te ontmaskeren, mensen die op internet samen zoeken en elke uitzending 4 of 5 keer bekijken en voor elke blik, woord, actie of reactie een verklaring zoeken (en denken te vinden!!!) waarom die of die dat heeft gezegd of gedaan. Het leeft gewoon echt in België. 

Ik heb ooit wel eens gekeken naar de Nederlandse Mol. Met Angela Groothuyzen (?) en sorry mensen, maar datzelfde programma op de Nederlandse tv kon mij niet bekoren.

Vorig jaar was de mol (Lennart) iemand uit een naastliggend dorp bij mij. 

Tot slot: den Bert vind ik wel een deugnietje.

Geniet allemaal van het molavontuur en zoektocht naar de bedrieger!

Net de tweede aflevering gekeken. Wat jammer dat deze twee naar huis zijn. Ik vond hen heel leuke kandidaten. Nog geen idee wie de mol is.

letterkoekje

letterkoekje

29-03-2022 om 13:12 Topicstarter

Schemerlampje schreef op 29-03-2022 om 11:25:

Net de tweede aflevering gekeken. Wat jammer dat deze twee naar huis zijn. Ik vond hen heel leuke kandidaten. Nog geen idee wie de mol is.

Ja, hé, twee leuke, jonge gasten. Dan zijn we minstens met twee die het niet weten, Schemerlampje. Ik heb namelijk ook geen idee maar dat is mijn jaarlijkse gewoonte. 

letterkoekje

letterkoekje

29-03-2022 om 13:58 Topicstarter

Ik vond - EN DIT NOEM IK GEEN SPOILER en dit heb ik in het verleden ook soms gedacht - de opdracht van het menu (tweede aflevering nu dus) - veel te ingewikkeld. Die ene opdracht bestond uit een tiental 'onder'opdrachten. Dat is voor kandidaten te moeilijk om uit te voeren en voor mij (toch niet blond) te moeilijk om te volgen.

Maar ook hier komt het cliché weer boven: de beste stuurlui staan aan wal.

Leuke aflevering! Vond het alleen van die ene niet zo slim dat ze op haar ‘partner’ zat met de test. Want met hoe de constructie nu was, was het altijd slimmer om de test op iemand van de andere teams te maken. 
(want: stel je partner is wel echt de mol: dan maakt het niet uit wat je doet want dan had je toch niet naar huis gehoeven).

Ik moet eerlijk zeggen dat die Nele een beetje in mijn irritatiezone zit. Voor de rest leuke mensen om naar te kijken en jammer van degene die er uitgingen.

BrightEchidna89

BrightEchidna89

29-03-2022 om 18:03

Ik vind het heel spijtig dat Jens er al uit ligt. Dat leek mij iemand die zich echt smeet in de opdrachten en flink wat geld had kunnen binnenhalen voor de groepspot. 

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.