Media en cultuur Media en cultuur

Media en cultuur

Donatie (kleine regionale?) goede doelen in plaats van cadeau voor verjaardag

Ik wil voor de verjaardag van mijn oude omaatje namens haar een donatie doen op een goed doel. Nu ligt het heel voor de hand om daar zoiets als het kankerfonds of iets dergelijks voor te pakken maar ik wilde graag iets kleiners en onbekenders. Heeft iemand wat suggesties?

Als iemand zegt: ik wil niets voor mijn verjaardag, stort het bedrag van het cadeau maar op rekening van de Hartstichting, Artsen Zonder Grenzen of Rode Kruis onder mijn naam, dan doe ik dat wel hoor. Geen probleem.

https://www.cbf.nl/register-goede-doelen

Hier kun je in de ‘donatietest’ aangeven welk thema je belangrijk vindt, of het binnen Nederland of internationaal moet zijn en grootschalig of kleinschalig. Dan komt er een lijstje erkende goede doelen uit. Misschien kun je zo iets vinden? 

Ik zou allereerst kijken naar wat jouw oma belangrijke zaken vindt. Dieren, natuur, cultuur, emancipatie van allerlei groepen, mensenrechten, duurzaamheid, er is zoveel keuze. Dat geeft een beetje richting.

Heb je je oma al gevraagd?

Ik zou oma laten kiezen, het is haar kado tenslotte. Kun je haar niet blijer maken met 'n gezellige high tea samen? 

Salomewinterqueen

Salomewinterqueen

15-11-2021 om 16:14 Topicstarter

Ze is te oud voor een high tea maar die link die hierboven staat is al super. Dankjewel!

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.