Media en cultuur Media en cultuur

Media en cultuur

MRI

MRI

06-04-2024 om 16:02

Bangalijsten

Wat vinden jullie van hoe er nu opgetreden wordt tegen de bangalijsten bij de studentencorpsen?
https://www.nu.nl/binnenland/6308017/utrechts-corps-wil-dat-makers-bangalijst-rol-krijgen-in-cultuurverandering.html?commentID=f51644b4-710e-4719-bc9d-31ae32472187#nu


veel te slap.

MRI

MRI

06-04-2024 om 16:09 Topicstarter

Mijn mening staat nog niet vast, vandaar mijn vraag. Ik vind bangalijsten schadelijk en verwerpelijk of ze nu door mannen of door vrouwen gemaakt worden. Ik heb wel het idee dat de meiden ze maken uit een soort stoerdoenerij ihkv 'kijk we kunnen ook anderen als object behandelen' terwijl ik denk dat in de praktijk vrouwen er meer schade van ondervinden. Ik denk ook dat er wel ernstiger vergrijpen zijn: het vrouwen bestempelen als spermaemmers wier nekken moeten worden gebroken, een paar jaar geleden bij het Amsterdamse corps. Daar werd echter niet tegen opgetreden. Er is gewoon heel veel seksisme daar
De laatste tijd komen meer meiden ook bij de corpsen hier tegen in het geweer. Maar toch zou ik heel graag zien dat bij zoiets als het Amsterdamse corps alle dames en masse op zouden stappen ipv blijven voor een fijn baantje later. 

Waarom maken de dames geen "tegenlijst" om te publiceren?

Victor heeft een sneu regenwurmpje, Bastiaan heeft pukkels op zijn kont...

En Lourens heeft een nat zweterig hoofdje tijdens het klaarkomen.

En Frederik komt al klaar als je er naar kijkt .

En dat wordt je toekomstige cardioloog oid

2 weken geleden schreef YvhH al een scherp stuk daarover, hij is bereid om de proceskosten te betalen mochten de arme jongens een rechtszaak beginnen 

Chiquita schreef op 06-04-2024 om 17:21:

2 weken geleden schreef YvhH al een scherp stuk daarover, hij is bereid om de proceskosten te betalen mochten de arme jongens een rechtszaak beginnen

Bij Youp komt er een stofwolkje uit, als je hem aanraakt. 

Nee, terug doen is sowieso niet goed, want eigenlijk 'keur' je het dan goed. Laat ze maar flink straf krijgen, van school gekinkeld worden. 

Friezinnetje schreef op 06-04-2024 om 18:Laat ze maar flink straf krijgen, van school gekinkeld worden.

Vandaag ingezonden brief in de Volkskrant van de hoofden van de UU en de HU: ze kunnen volgens de wet alleen verwijderd worden voor wandaden op school of uni. Wandaden daarbuiten moeten door politie/justitie aangepakt worden. En corps is nou eenmaal niet hetzelfde als universiteit. 

dan maar een flinke straf, zodat ze eerst hun opleiding niet af kunnen maken. 

Van mij mogen ze hard, heel hard straffen. Stel idioten. Dat worden dan de mensen die het voor het zeggen hebben in onze maatschappij.

Andere mannen uit hun peergroup zouden moeten ingrijpen door ze hierop aan te spreken dat het niet oké is en daarna de lijst niet door moeten doorsturen. Zelfcorrectie dus.

Behalve nagefloten te worden door een bepaald soort man (bouwvakkers) wat je juist stiekem als een compliment zag maar er wat mopperend over deed, heb ik nooit meegemaakt dat er seks en intimidatie was in mijn jeugd. Dat lijkt vooral sterren in Hollywood te zijn overkomen, maar niet de gewone meisjes in mijn tijd in mijn omgeving.

Later was je ongerust als je niet nagefloten werd. Had je dan toch de verkeerde rok aangetrokken?

In die tijd gingen er wel verhalen rond van meisjes die "makkelijk waren"; die de jongens dus terwille wilden zijn. Men noemde dan die meisjes dan "afgelikte boterhammen". Ik kende er een of twee op de middelbare. Maar de overgrote meerderheid verkocht haar huid duurder.

Er was toen dus niet de sfeer dat er bangalijsten zouden kunnen ontstaan. De makers zouden van school worden getrapt. Waar dus die (over)moed uit heeft kunnen ontstaan? Je moest zwaar dronken zijn om zo je fatsoen te verliezen. Hoe heeft dit gebrek aan fatsoen kunnen ontstaan; vraag ik me af.

Herfstappeltaart schreef op 06-04-2024 om 19:40:

Van mij mogen ze hard, heel hard straffen. Stel idioten. Dat worden dan de mensen die het voor het zeggen hebben in onze maatschappij.

Misschien zijn dit de laatste stuiptrekkingen van de mannelijke helft van de bevolking die verward en boos is dat ze de dienst niet meer kunnen uitmaken in de wereld maar dat vrouwen evenveel rechten hebben.

Het woord "sperma-emmers" drukt een zware minachting uit. Enerzijds is er vrijheid hoe je je seksueel mag gedragen maar anderzijds deug je dan toch niet.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.