Jouw lijf Jouw lijf

Jouw lijf

Werken aan gezondere levenstijl en gewicht in 2024

Een gezellig draadje om elkaar te motiveren om onze persoonlijke doelen te halen op het gebied van een gezondere levensstijl en gewichtsverlies.

Succes allemaal en voel je vrij om aan te haken!


alhambra

alhambra

04-01-2024 om 11:54 Topicstarter

Het is gisteren gelukt om na 21 uur niet meer te eten. Mede dankzij het boek Atlas. Het was 23 uur voordat ik het doorhad!

Ik heb nog vakantie dus ik had tijd en energie om naar de sportschool te gaan. 30 minutten gewandeld en 30 minuten gefietst. 

Ik snaai 's avonds uit vermoeidheid/stress/ het even verdiend hebben dus het zal over een paar weken weer pittig zijn. Ik heb wel besloten om mijn werkuren wat meer over de week te gaan verspreiden zodat ik hopelijk wat uitgeruster ben 's avonds. 

Ik haak graag aan. Ik wil dit jaar beter voor mijn lijf gaan zorgen en minder gedachteloos snaaien.

alhambra

alhambra

04-01-2024 om 13:41 Topicstarter

Due-scimmie schreef op 04-01-2024 om 12:31:

Ik haak graag aan. Ik wil dit jaar beter voor mijn lijf gaan zorgen en minder gedachteloos snaaien.

Welkom!

Ik wil ook gaan opletten. Meer groenten en fruit eten, meer bewegen en alleen in het weekend alcohol. Er hoeft niet echt gewicht af, maar de algehele conditie en gezondheid kan beter. Ik ben nu slank, maar slap zeg maar. 
Gisteren voor het eerst in jaren gaan baantjes zwemmen. Vandaag de auto op 15 min lopen van mijn werk geparkeerd, dan heb ik in ieder geval 30 min gewandeld.
Verder nog een beetje zoekend naar hoe ik sporten/bewegen wil/kan vormgeven als alleenstaande moeder van een 2 jarige. Ik hoop dat dit topic motiverend werkt!

Ik doe mee! Ik wil graag gezonder eten, meer bewegen en langer slapen. Hopelijk voel ik me dan wat fitter. Nu ben ik vaak moe en heb ik weinig energie om naast mijn werk en de noodzakelijke dingen nog iets te doen.

Ik wil dit jaar meer aan mezelf denken ipv alleen aan anderen. Gisteravond een uur gewandeld, dat is iets wat ik een paar keer per week wil doen. Minder snaaien komt wel als ik beter in mijn vel zit. 

Leuk, ik doe mee. Twee maanden na de bevalling van kind 2 ben ik nog steeds geen gram afgevallen (behalve het standaard gewicht wat je altijd afvalt als de baby en de hele reutemeteut eruit is). Heb veel te makkelijk lopen vreten onder het mom van: ik geef toch borstvoeding!
Maar nu blijkt dat het er nu niet vanzelf afsmelt (bij kind 1 wel) en nog steeds 10 kilo extra weeg ga ik toch opletten. Ik vul de Eetmeter in, en ik wil gewoon "normaal" eten. Normale maaltijden en niet meer snaaien, totaal zo rond de 1800 - 2100 calorieën per dag. Als het goed is ga ik dan langzaam afvallen vanwege de borstvoeding. 

Ik doe 1 x per week mamafit, en ik heb fit at home op de tv. Hierop doe ik voorlopig rustige lesjes zoals yoga want ik wil niks overhaasten. Had een subtotaalruptuur bij de bevalling en geen zin in problemen later. 

alhambra

alhambra

04-01-2024 om 14:56 Topicstarter

Wat een reacties! Welkom allemaal!

Ik sluit een weer aan.
Vorig jaar 9,2 kg kwijt geraakt, nog 10 te gaan.
Maar wel rustig aan. 3x per week sporten en gezond maar binnen een beperkt calorieën te kort eten.

Ik doe mee. Eind vorig jaar begonnen met aqua bootcamp. En ik fiets sinds kort (noodgedwongen) 1x per week naar het werk. Maar dat is dus wel goed voor me. 1x per week geef ik training, maar dat is niet heel intensief voor mij als trainer haha.

Nu in de kerstvakantie is het toch weer de verkeerde kant op gegaan. 
Bij mij is denk ik winst te halen in het minderen met alcohol. Snoepen doe ik niet veel, maar toch te vaak 's avonds nog een toastje brie,  chocolade of chips. Dat wil ik beperken tot 1 dag in het weekend en verder niet. 

@Aviendha; bij mij ging er met borstvoeding nooit wat af. Ik ging pas afvallen als ik stopte met de borstvoeding. Dus dat was bij de 1e na 4 maanden en bij de 2e na één jaar.

ik wil graag 10 kilo eraf en start maandag. Dus ik schrijf mee. Maakt iemand lijstje per week wegen? En dan ook wat er per week afgaat...hopelijk dan . Dan heb ik meer motivatie.

Man en in hebben als doel gezonder en vooral fitter te worden, dus ik schrijf gezellig mee. Afvallen moeten we beide flink, maar nadat ik de kapotte weegschaal heb weg gegooid was ik niet van plan om een nieuwe te kopen. Als we fitter zijn komt het afvallen ook wel. Volgens kleuter bestaan dikke mensen ook niet. Papa en ik zijn volgens haar ook niet dik. Ik laat haar nog maar in de waan. 

We gaan vooral minderen met het ongezondere eten en dus weer minder friet halen en zo. Dat deden we al maar 1 keer per maand, maar daar werden we de laatste tijd te makkelijk in. Gelukkig houdt kleuter erg van groente. Ook zijn we sinds vandaag gestopt met frisdrank. Dus straks maar eens een lekker kopje thee zetten. 

Man gaat morgen weer trainen en heeft ook het goede voornemen om 1 keer in de week baantjes te gaan zwemmen nadat hij kleuter naar school heeft gebracht. Zelf wil ik ook wel weer sporten, maar ik weet niet wat of wanneer. Het liefst zou ik met man mee gaan baantjes zwemmen, maar ik moet dan werken, dus dat gaat niet. In de avond vind ik niet handig, maar ik heb helaas geen andere keus. 

Vandaag is het wel gelukt om niks te kopen om onderweg naar mijn werk te snaaien. Dat is wel mijn zwakke plek. 

alhambra

alhambra

04-01-2024 om 21:01 Topicstarter

1-3 jan zijn goed gegaan maar vandaag is het pet

Reageer op dit bericht

Je moet je bericht bevestigen voor publicatie, je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.