Jouw lijf Jouw lijf

Jouw lijf

Welke menstruatiedisc?

Ik ben al jaaaaaaren een tevreden menstruatiecup-gebruiker, maar een disc lijkt me nog fijner. Er zijn er flink wat op de markt, hoewel veel ook weer niet perse in Nederland verkrijgbaar. Ik kan weinig vinden over welke voor- en nadelen er aan welke discs kleven. 
Qua maat zal ik wel de meest gangbare nodig hebben, maar ik twijfel dus over het merk. 
Aangezien ik het soms best gedoe vindt om mijn cup eruit te krijgen, neig ik naar een disc met een ring (touwtje lijkt me vervelend) om het eruit halen makkelijker te maken. Bamboozy heeft die optie maar ik las ergens dat die erg flexibel is waardoor autodumping wellicht minder goed kan werken. En dat lijkt me behoorlijk ideaal. 
Iemand hier ervaring met discs?

de menstruatiemeisjes (podcast) hebben hier ooit een aflevering van gemaakt. Staat me iets van bij dat iemand een platform over bouwde die ook een vergelijker voor cups bouwde, misschien moet je die aflevering even terug zoeken. Zelf geen ervaring mee verder. 

Ik heb een bamboozy. Veel makkelijker er ook uit te halen, dus heb hem zonder ring. 

Ik vond de site menstruatiedisk.nl waar je een testje kunt doen om te zien welke er bij jou passen. Zelf nog geen ervaring, maar ben ook wel benieuwd!

Moosey

Moosey

27-02-2024 om 19:19 Topicstarter

Due-scimmie schreef op 27-02-2024 om 16:53:

Ik heb een bamboozy. Veel makkelijker er ook uit te halen, dus heb hem zonder ring.

Veel makkelijker dan een cup bedoel je? Dat zou mooi zijn (en verwacht ik eigenlijk ook, het probleem met de cup zit m vooral in het vacuüm voor mij)


Thanks Azalea, die had ik nog niet gevonden

Een menstruatiedisc heeft geen vacuum

Ik vind die auto dump juist onprettig. Ik heb het gevoel dat als je op je hurken gaat zitten om iets te pakken en je de verkeerde spieren aanspant, hij de ook dumpt. Ik durf er niet mee te sporten bijvoorbeeld. 
Ik heb overigens de Bamboozy. Opzich wel een prettig ding als hij eenmaal zit. Maar het inbrengen vind ik gekloot. 

Ik had eens op de site van Bamboozy gekeken. Je moet dus meten hoe diep je baarmoederhals zit. Ik heb die nog nooit gevoeld, dus kennelijk zit de mijne heel diep? Ik kan het wel aan mijn huisarts vragen als ik mijn spiraal laat verwijderen. Eerder durfde ik nooit aan een cup vanwege het vacuüm i.c.m. een spiraal. 

MMcGonagall schreef op 28-02-2024 om 11:41:

Ik had eens op de site van Bamboozy gekeken. Je moet dus meten hoe diep je baarmoederhals zit. Ik heb die nog nooit gevoeld, dus kennelijk zit de mijne heel diep? Ik kan het wel aan mijn huisarts vragen als ik mijn spiraal laat verwijderen. Eerder durfde ik nooit aan een cup vanwege het vacuüm i.c.m. een spiraal.

Volgens mij staat op de site van Cute Cotton, bij hun cupfinder, een uitleg van hoe je kunt schatten hoe hoog je bmh zit. Als je hem met je vingers niet kunt voelen (op verschillende momenten in je cyclus proberen is ook nog handig) zit hij diep dus >5,5 cm.

Ik heb de disk van bamboozy en ben heel tevreden. Autodump is maar zelden op het toilet.
Een cup vond ik niet fijn met dat vacuum. Het inbrengen gaat vrij makkelijk, eruit halen moest ik wel even leren, maar nu geen probleem mee.

Het is even wriemelen, je moet wel eigen zijn met je lichaam zeg maar. 

Meestal draag ik er menstruatie ondergoed bij, maar eigenlijk is het niet nodig. Laatst naar de sauna geweest en de hele dag geen problemen gehad.
Ik ben fan dus.

Ik zie nu dat ze ook met een ring hebben, dat had me wel gedoe bespaard in het begin denk ik. Maar misschien zit mijn baarmoedermond ook wel hoog, geen idee eigenlijk.
Heb de M, most size fits all.

Ik ken die disks helemaal niet. Wat vinden jullie dan het voordeel boven een cup? Die gebruik ik al jaren na volle tevredenheid. Ik lees iets over het vacuüm, maar wat is daar zo lastig of onprettig aan? Ik heb hem in 1 minuut eruit, schoon gespoeld en weer erin. 

Ik heb een Bamboozy. Autodumping werkt goed, tenzij er weinig in zit maar dan is het ook niet nodig.

@Pytha123: ik heb geen ervaring met een cup, maar voordeel van de disk vind ik dat je er seks mee kunt hebben.

Oe, goed dat ik het gevraagd heb. Dat vind ik wel een leuk extraatje. Maar eens eentje bestellen om te kijken of het bevalt.  

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.