Jouw lijf Jouw lijf

Jouw lijf

Wel of geen goede reden om een borstverkleining te laten doen

Hi,

Voor mij de eerste keer op dit forum, omdat ik overweeg een borstverkleining te laten doen. Wat ik op veel forums lees zijn verhalen over vrouwen die hier positieve ervaringen mee hebben. Het valt me op dat veel vrouwen medische klachten ervaren en de borstgrootte niet in proportie is met hun lichaamslengte en -bouw. Nu zit dat bij mij wat anders. Ik ben 1.81, volslank en heb cupmaat F/G. Ik heb last van de grootte van mijn borsten als het gaat om extreme inkijk (ze rollen er zowat uit ), irritatie rondom mijn borsten (zeker na sporten) en na een dag wil ik de bh het allerliefst zo snel mogelijk uit hebben. Ook doen ze me vaak pijn, zeker bij rennen, springen, bewegen, op mijn buik liggen. Ik denk niet dat ik extreme rug-/nekklachten heb, maar merk ook dat ik eigenlijk nooit als onderliggende verklaring gekeken heb naar mijn borsten. Ik heb namelijk best wel eens hoofdpijn of nekklachten, maar associeer dit meer met spanning of vermoeidheid. Verder heb ik tijdens hardlopen soms rugpijn. 

Kortom: ik twijfel. Wat ik vooral merk is dat ik tegen mezelf zeg: 'Stel je niet aan, er zijn vrouwen die het met veel 'terechtere'  redenen laten doen'. Maar aan de andere kant wil ik mezelf ook serieus nemen. Waar ik nu vooral behoefte aan heb is reacties (met ervaringen) van anderen die zich herkennen in mijn verhaal. Of van anderen die op basis van dit verhaal hun reactie willen geven. 

Doe dat dus vooral

Liefs, F.


Het is niet nodig om jezelf te vergelijken met andere vrouwen om te bepalen of jouw redenen valide zijn om voor een borstverkleining te gaan. Het is jouw lijf, het zijn jouw klachten en pijntjes en het is jouw beslissing.

Er zijn mensen die de klachten voor lief nemen omdat ze niet in een gezond lichaam willen laten snijden en er zijn mensen die voor minder onder het mes gaan, en dat mag allemaal.

Ik denk dat het weinig uit maakt wat anderen voor redenen hebben of wat anderen van jouw redenen vinden. Als jij je niet prettig voelt bij je borsten en je bent bereid er een operatie voor te ondergaan dan is dat toch voldoende. Ik zou je goed voor laten lichten over de risico’s en dan kijken of het iets voor je is. Ik weet maar van één iemand in mijn omgeving die het ook heeft laten doen, zij was toen 19. Achteraf zegt ze dat ze blij is er niet zo lang over getwijfeld te hebben en het al op jonge leeftijd te hebben laten doen. Haar moeder was pas in de 40 toen ze ging voor een verkleining. 

Gewoon laten verkleinen. Bij jou lijf past prima een cup d 😜.
en jij hebt goede redenen om het te laten doen zowel lichamelijk als ethisch.

De twee vrouwen die ik ken hebben er vooral spijt van dat ze het niet eerder hebben laten doen. Het is jouw lijf en jij hebt er last van.

Wie doe je tekort als je ze laat verkleinen? Niemand toch? In ieder geval niet die vrouwen die volgens jou legitiemere redenen hebben. Voor hen maakt het echt geen verschil of jij jouw borsten nu wel of niet laat verkleinen. Wie doe je tekort als je ze niet zou verkleinen? Alleen jezelf, want jij blijft met jouw klachten zitten. 

Zit de twijfel misschien nog ergens anders? Ben je misschien bang voor de operatie/pijn/complicaties enz? Of bang voor de reactie van mensen, die jouw keus voor een verkleining niet begrijpen? 

Heb het om precies deze redenen laten doen. Enige spijt die ik heb is dat ik het niet jaren eerder heb laten doen!

als je overweegt je borsten te laten verkleinen dan zijn er duidelijk genoeg redenen voor anders overweegt niemand zoiets.  

Bellebelle schreef op 11-06-2023 om 10:50:

De twee vrouwen die ik ken hebben er vooral spijt van dat ze het niet eerder hebben laten doen. Het is jouw lijf en jij hebt er last van.

Zo herkenbaar. Ik heb ooit een mevrouw gesproken die het op haar 70e had laten doen.  "Had ik het maar 40 jaar geleden laten doen!".

Als jij er last van hebt is het altijd een goede reden om het te doen, ongeacht om wat voor redenen anderen het doen.

Waarom jezelf kwellen, omdat het veel erger kan? Het kan ook veel minder erg en dat is waarom het gaat.

Draag je wel écht goede bh's? Ik heb nagenoeg jouw afmetingen en in het verleden heb ik het graag gewild. Maar sinds ik goede bh's koop die aangemeten worden in een speciaalzaak heb ik er weinig last meer van. Als je borsten ergens uit rollen lijkt me dat eerder aan de bh te liggen dan aan je borsten. En voor het sporten heb ik bh's waarin alles echt klem zit en ik vrij kan bewegen. Ook was er aan mijn houding nog wat te verbeteren.

Als je dat al geprobeerd hebt (of niet wil proberen) zie ik niet in waarom je het niet zou doen. Het is geen wedstrijd wie het meeste last ervan heeft. 

Ik heb zelf een borstverkleining laten doen, 4 cupmaten eraf. Enige spijt die ik later had was dat ik het niet eerder had laten doen. 
Ben nu 11 jaar verder. En alles is terug gegroeid. Je hebt 2 type weefsels volgens de plastisch chirurg. 1 waarbij cupmaat blijft zoals het was na operatie maar ook 1 soort weefsel dat teruggroeit naar oorspronkelijke vorm. Dat wordt bekeken tijdens/na de operatie. Weefsel wordt sowieso onderzocht trouwens. Ik had de pech Weefsel 2 te hebben en inderdaad in de loop der jaren weer alles erbij. Maar ben er wel jarenlang heel blij mee geweest. Ik overweeg opnieuw een borstverkleining, plastische chirurg staat daar ook achter. Alleen heb ik laatste 11 jaar verschillende heftige operaties gehad en zit eerlijk gezegd niet op weer een nieuwe operatie en herstelperiode te wachten. 
Maar vanuit mijn ervaring: als iemand een borstverkleining overweegt, dan is het toch het punt om het te laten doen. Wat zul je er blij mee zijn, dat weet ik 99% zeker. 

Weet je wat ik nou zo fijn vind aan deze tijd, is dat er steeds beter naar vrouwen wordt geluisterd als ze komen met specifieke ‘vrouwenklachten’. En als jij die zware borsten niet fijn vindt, dan hoef je er niet mee te leven als je dat niet wilt. Mocht je nog niet-chirurgische opties willen, dan denk ik dat afvallen ook kan helpen. Maar dan moet je wel echt naar de onderkant van je bmi gaan en dat moet je maar willen en kunnen. En anders is er dus de optie van een operatie. Heerlijk toch, dat we in een land en tijd leven waar dat een optie is?

Ik heb het ook laten doen, al een jaar of 10 geleden. Qua klachten had ik het al veel eerder gewild, maar ik wilde graag borstvoeding geven aan eventuele kinderen. Ook heb ik er heel lang tegenaan gehikt om het mezelf te gunnen en me afvragend wat mensen ervan zouden vinden.
Maar ik ben blij dat ik de stap heb durven nemen. Mijn schouder- en nekklachten zijn echt veel minder nu. En ik word ook blijer van mijn spiegelbeeld.
Wat wel een punt kan zijn, is dat je niet teveel overgewicht mag hebben voor de operatie. Ik weet niet hoe volslank je bent, maar het kan dus zijn dat ze willen dat je eerst afvalt.
Vanuit mijn ervaring zeg ik, “gewoon” doen!

Roos55 schreef op 11-06-2023 om 10:45:

Gewoon laten verkleinen. Bij jou lijf past prima een cup d 😜.
en jij hebt goede redenen om het te laten doen zowel lichamelijk als ethisch.

Heb je TO in het echt gezien dat je dit weet?
(alleen 'G' zegt overigens nog niets over hoe groot de borsten zijn, ook de omvang is hierbij van belang. Zelfde geldt dus voor 'D').

Verder ben ik het eens met de al gegeven adviezen.

Courage schreef op 11-06-2023 om 13:14:

[..]

Heb je TO in het echt gezien dat je dit weet?
(alleen 'G' zegt overigens nog niets over hoe groot de borsten zijn, ook de omvang is hierbij van belang. Zelfde geldt dus voor 'D').

Verder ben ik het eens met de al gegeven adviezen.

Nee joh

Vandaar ook de knipoog 

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.