Jouw lijf Jouw lijf

Jouw lijf

Verschillend gekleurde ogen

Toevallig las ik van de week een artikel over oogkleuren en hoe zeldzaam het is om twee verschillend gekleurde ogen te hebben (1 op ca 250.000). Nu zijn die van mij bruin en groen, dus dat is wel dezelfde ‘groep’, maar toch zie ik het nooit bij anderen. Zijn hier mensen die het ook hebben, of ken je mensen met verschillend gekleurde ogen (irl, want David Bowie kennen we allemaal)?


Ik ken wel iemand met een blauw en een groen oog.

David Bowie had geen verschillend gekleurde ogen, die had 1 heel grote pupil.

En ja, ik ken 2 mensen met verschillend gekleurde ogen.

David Bowie had wel verschillende kleuren ogen, maar niet vanaf geboorte. Hij heeft eens een flinke klap op zijn hoofd gekregen en daardoor is het ene oog beschadigd. Dat is tenminste wat er vroeger over is verteld in de Popfoto/Hitkrant e.d.

Mijn vader heeft 1 bruin en 1 blauw ook.

Volgens mij ken ik niemand die dat heeft. Ik heb zelf wel een groen vlekje in mijn verder bruine ogen, maar dat bedoel je vast niet.

ja 1 jongen met één blauw en één groen oog 

Mijn ene oog is tweekleurig, maar ongeveer half om half, twee aparte lijkt me heel mooi zoals jij hebt! Wist niet dat het zo zeldzaam is.

Ik heb één vriendin met twee verschillend gekleurde ogen. Verder ken ik niemand die dat heeft, bijzonder inderdaad!

Ik ken iemand met twee verschillende kleuren ogen, heel opvallend. Het duurde een poosje voordat ik me realiseerde wat me nu opviel aan hem, totdat opeens het muntje viel, z'n ogen zijn verschillend!

2 collega’s van mij. 1 met een bruin en een lichtgroen oog en de ander met bruin en een merendeel grijsblauw oog. 

Een kennis van me en mijn neefje. Een Bruin oog en een blauw oog. Ik heb weleens gehoord dat de kans groter is op twee verschillend gekleurde ogen als één van de ouders een gehoorbeschadiging heeft. In de twee gevallen die ik ken, klopt dat ook.

O en mijn neefje had als kind een kat die ook twee verschillende ogen had.  Dat leverde mooie foto's op.

Bij katten en honden komt heterochromie vaker voor dan bij mensen, ik ken één mens er mee, had een hond die het had en ken meerdere honden en katten die het hebben.

Fenyw schreef op 12-05-2024 om 21:31:

Een kennis van me en mijn neefje. Een Bruin oog en een blauw oog. Ik heb weleens gehoord dat de kans groter is op twee verschillend gekleurde ogen als één van de ouders een gehoorbeschadiging heeft. In de twee gevallen die ik ken, klopt dat ook.

Wat bijzonder dit, heb je enig idee hoe het kan dat dat gelinkt is? Ik werk met mensen met een gehoorbeschadiging dus nu moet ik hier eens extra op gaan letten 🙂.

Nee ik ken volgens mij niemand met 2 verschillende kleuren ogen. 

Reageer op dit bericht

Je moet je bericht bevestigen voor publicatie, je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.