Jouw lijf Jouw lijf

Jouw lijf

Veertig plus en afvallen

Als je ouder wordt gaan de kilo’s er niet meer zo makkelijk af. Laten we elkaar hier steunen, misschien lukt het dan wel!

LostJellyfish83

LostJellyfish83

22-06-2022 om 11:03

Yes, ik wil wel meeschrijven. Ik heb licht/matig overgewicht en dat krijg ik er niet af.

Nou moet ik eerlijk toegeven dat ik iets te graag 's avonds een kaasplankje e.d. eet. Daar wordt je niet lichter van natuurlijk. Overdag eet ik vrij weinig, dat zou juist wat meer mogen. In theorie weet ik het wel, nu de praktijk nog

Mag 35+ ook? Ik ben echt veel te zwaar en er moet echt wat af. Ben sinds maandag begonnen. Ik eet nu meer groente overdag en probeer meer proteine te eten. Ik probeer mijn maaltijden nu zo samen te stellen dat ik er langer vol van zit. 
Vanochtend bijv maiswafels op met 100% pindakaas en komkommer, dat vult goed. 
Heb vanochtend ook een grote bak snoeptomaatjes en worteltjes gehaald

Ik woog altijd rond de 68 kg, tot een aantal jaar geleden, dat gewicht ging langzaam maar zeker omhoog tot 74 kg. Waar ik vroeger redelijk snel weer onder de 70 kg kwam, lukte dit steeds minder makkelijk.
Ik heb twee boeken van Project Gezond gekocht. Eerst het basisboek en later het vegetarische. Ben veel afwisselender gaan eten daardoor. Meer fruit, andere tussendoortjes en ik val (zeer langzaam) af. Er staat voor een week of 7 een dagschema in het boek, waar ik me deels aan hou. Het avondeten in het basisboek vond ik niet heel goed. In het vegetarische boek heb ik juist veel inspiratie opgedaan voor het avondeten.
Nu ben ik een paar maanden verder en heb ik het principe redelijk ingebouwd in mijn dagelijkse routine. Ik vind het een aanrader, geen dieet, maar wel bewust gezond eten.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.