Jouw lijf Jouw lijf

Jouw lijf

Mirena, hoelang klachten?

Hallo, op aanraden van mijn gynaecoloog is er 3 weken gelden een mirena geplaatst, was even pijnlijk, 1 dag buikpijn, bloedverlies en klaar. Een dag of 3 later werd ik denk ik ongesteld, lichter maar wel met het patroon van een menstruatie. Nu, sinds een paar dagen heb ik ineens flink buikpijn, rug en bekkenpijn, alsof er een riem heel strak aan de binnenkant is aangetrokken, steeds als ik ga zitten lijkt het alsof er een bal zit die echt heel pijnlijk is, ook fietsen doet zeer, elk heuveltje of steentje zorgt voor een pijnscheut. 
Ik ben eergisteren bij de ha geweest, de aanrakingen op mijn buik waren erg pijnijk, ik heb de poli gyn gebeld, ik moet maandag langs. Ik vraag me nu heel erg af, zijn dit in jullie ogen redelijk normale klachten? (voor de mirena bezitters)
Ik ben verder meerdere keren per dag duizelig, en steeds misselijk, niet ziek verder (als in griep of buikgriep). Ik vloei niet. 

Ik hoop maar dat hij er niet uit hoeft, maarja, op deze pijn zit ik ook geen maanden te wachten eigenlijk. 


Ik hoor hele wisselende verhalen om mij heen, de meeste van mijn vriendinnen zijn er erg tevreden over en hebben weinig klachten. Zelf reageerde ik er helaas erg slecht op. Ik heb eerst een maand op twee buikpijn gehad, de eerste week zo heftig dat ik maximaal paracetamol en ibruprofen slikte. Ik dacht dat het erbij hoorde. Later begreep ik dat dit niet zo is, een beetje buikpijn is normaal maar niet zo heftig. Na twee maanden wilde ik hem eigenlijk laten verwijderen maar hield de buikpijn ineens op. Daarna een paar maanden nergens last van, ook niet ongesteld geweest. En toen na een half jaar kreeg ik ineens bloedverlies en dat kwam elke paar dagen weer terug. Mijn zussen hadden dezelfde klachten na plaatsing en hebben hem snel weer laten verwijderen.

Achteraf gezien had ik op dat moment ook hpv en onrustige cellen. Of dat was waarom ik meer klachten had weet ik niet. Wel denk ik dat het mijn lichaam door het spiraaltje meer moeite kostte om de onrustige cellen op te ruimen. Toen ik het spiraaltje liet verwijderen had ik een half jaar later weer een normale pap uitslag en had mijn lichaam de onrustige cellen opgeruimd.

Ik herken dit niet, maar dat zegt misschien niet veel. Ik had op de dag van het plaatsen flinke krampen (maar ik heb sowieso heftige menstruaties wat krampen betreft). Volgens mij hield dat een paar dagen aan, maar werd het wel steeds minder. Daarna geen pijnklachten meer.

Bij de keer dat ik hem liet verwisselen (oude eruit, meteen nieuwe erin) had ik direct na het plaatsen heel veel pijn. Eigenlijk zat hij toen niet diep genoeg. Toen kreeg ik de optie: we halen deze nu eruit en plaatsen een nieuwe, of we laten het zo, kijken of je baarmoeder hem naar de juiste plek "krampt" en dan controleren we het (na een week geloof ik?) met een echo. Ik koos dat laatste omdat ik bijna van m'n stokje ging van de pijn. BM had "goed gekrampt" want bij controle zat hij inderdaad goed. Maar ook toen was het een paar dagen menstruatiepijn en niets wat lijkt op jouw verhaal. 

Goed dat je een afspraak hebt bij de gyn, want ook als het normaal is, is het dan fijn om gerustgesteld te worden door degene die de kennis in huis heeft. Ik heb beide keren de plaatsing in het ziekenhuis laten doen, durfde dat niet bij de huisarts. Niet vanwege gene ofzo, maar omdat de gyn het vaker doet en dus meer expertise heeft, meteen een echo kan maken om te checken of het goed zit etc.

Advies is bij twijfel sowieso altijd eerst een soa test voor er een spiraal geplaatst wordt

Je kan ook pid er van ontwikkelen. Daarom als je tot maandag niet red toch zkhuis even bellen of je eerder terecht kan. Ook in weekene is er een gynaecoloog 

Ik herken het niet. Veel sterkte! Helaas werkt de Mirena niet voor iedereen hetzelfde. En goed dat je er naar laat kijken!

Maevis

Maevis

10-03-2023 om 10:56 Topicstarter

Het plaatsen was idd pijnlijk, en een bloedbad, met de inwendige echo is meteen gezien dat ie goed zat. Dag erna amper nog last, dus eigenlijk begon de pijn ruim 10 dagen na plaatsen. Ruim. Ik moet straks even googelen wat pid is, dat ken ik niet. ER is meteen een uitstrijkje gemaakt, was pap 1, normaal. Geen hpv, en ik ben een jaar terug op soa's getest, door de internist, ook hiv, was ook allemaal negatief. 
Misschien reageer ik er toch heftig op dan, maar ik laat het zeker checken, ik heb 3 kinderen gekregen, weet wat buikpijn is, en ik kan bijv best werken, maar moet heel voorzichtig fietsen, heel voorzichtig gaan zitten, en voel me gewoon niet goed. Ik heb ervaring met pijnlijke menstruatiebuikpijn, maar zo vind ik het eigenlijk niet voelen. 
Ik ga ervanuit dat ik er aan moet wennen dan, maar geef het dan na checken wel even maar geen maanden, ik wil niet constant maar met buik en rugpijn lopen. Mocht ik koorts krijgen oid zal ik zeker bellen, absoluut. 

Ik heb nu geen koorts, heb het wel erg koud, en dat terwijl ik het de laatste tijd met 15 graden nog warm had, dus hou ik wel even in de gaten, mijn lichaamstemp is normaal nogal laag, dus koorts valt dan niet zo op, voor mij is bijv 37 graden vrij hoog. 

Maevis

Maevis

10-03-2023 om 11:03 Topicstarter

De gynaecoloog in opleiding zei aan de telefoon dat het kan dat ie is gezakt, wat niet uitmaakt voor de werking, maar wel pijnklachten kan geven, mocht dat zo zijn en dat ie daar dan moet blijven zitten dan overweeg ik hem wel te laten verwijderen, misschien wel direct.

Maanden en maanden pijn en vloeien. Meerdere echo's gehad, alles zag er goed uit. Kreeg ook cystes die zeer deden tussen m'n menstruaties door. Geen succes voor mij. 

Ik heb nu mijn 2e mirena en herken dit totaal niet, gelukkig. Mij werd toen verteld dat als ik binnen 3 weken na plaatsen ineens koorts en/of erge buikpijn kreeg, ik moest bellen. Dus goed dat je het laat checken..  Klinkt niet als helemaal 'normaal' en zal dat ook niet voor langere tijd willen, die pijn en ongemak!

Maevis

Maevis

10-03-2023 om 15:15 Topicstarter

Dank voor jullie reacties, ik heb nog gevoeld of ik zelf de draadjes voel, maar ik voel niets, wel mijn bbm, dat voelt wat stugger en vrij glad, maar voel echt niets wat op draadjes lijkt. Zijn ze dan gewoon wat kort geknipt? nouja, hij zal er wel gewoon zitten hoor, waar anders, verloren ben ik hem niet, dan had ik wel gevoeld. 

Koettie, nee daar heb ik ook geen zin in, vloeien doe ik nu niet, maar wil niet maanden met zulke pijn lopen. 

HAHA!wait..what schreef op 10-03-2023 om 13:14:

Ik heb nu mijn 2e mirena en herken dit totaal niet, gelukkig. Mij werd toen verteld dat als ik binnen 3 weken na plaatsen ineens koorts en/of erge buikpijn kreeg, ik moest bellen. Dus goed dat je het laat checken.. Klinkt niet als helemaal 'normaal' en zal dat ook niet voor langere tijd willen, die pijn en ongemak!

Dit dus  

Ik voel de touwtjes ook niet zitten maar mijn huisarts voelt ze wel, dus ik zal wel verkeerd voelen ofzo

ik had dit 8 jaar geleden van de mirena ook dus die heb ik er toen weer uit laten halen en toch terug aan de pil. Nu toch spiraal geprobeerd, nu koperspiraal en nul problemen nu. 

Vooral goed in de gaten houden of je koorts hebt. Een PID is een ontsteking in het kleine bekken, wat je inderdaad op kan lopen na het plaatsen van een spiraal.
Als je twijfelt dit weekend of als je koorts hebt, bellen met de spoedafdeling van de gynaecologie.

SerpentineHawk22

SerpentineHawk22

10-03-2023 om 22:50

Ik herken dit ook niet, heb hem sinds 2 maanden. Het zetten was pijnlijk, die dag voelde ik me vervelend maar behalve 2 dagen een zeurend gevoel in mn buik nergens last van gehad en vrijwel niet gevloeid. 

Maevis

Maevis

11-03-2023 om 07:25 Topicstarter

koorts zegt niet zoveel bij mij... heb salmonella, longontsteking en eileiderontsteking zonder koorts gehad. Alleen bij de Mexicaanse griep had ik koorts.

Ik heb even naar pid gekeken, kan blijkbaar ook zonder koorts. Hopelijk is het snel maandag. Dan weet ik iig zeker of die nog goed zit, gezakt is. Hopelijk niet erger.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.