Jouw lijf Jouw lijf

Jouw lijf

Minipil

Hoi allen, 
Sinds mijn nieuwe relatie aan de minipil gegaan.

Ik bleef helaas maar doorbraakbloedingen houden iedere dag en ben in overleg gestopt om te kijken voor een alternatief. De dag na de laatste pil leek het bloeden iets meer te zijn dan voorheen en duurde nog 5 dagen voort, waardoor ik min of meer aannam dat dit meteen de voorspelde menstruatie was.

Als dit zo zou zijn en ik tel vanaf deze dag, zou ik vandaag ongesteld moeten worden met een cyclus van 29 dagen. Er is echter geen enkel teken in zicht. Zwangerschaptest gedaan, negatief. Maar dat zou wellicht nog wat vroeg zijn ook.

Als het geen menstruatie zou zijn geweest vind ik het nogal lang duren eigenlijk. Ik ben 2 maanden maar aan deze pil geweest en zeker met desogestrel en het korte gebruik is het niet logisch dat een mestruatie anders zo lang op zich laat wachten.

Ik kan helaas niet veel verhalen terugvinden dus ben benieuwd of ik deze hier kan vinden.

Je zou vandaag ongesteld moeten worden en bent dat nog niet. Dat is toch niet 'heel lang op zich laten wachten'. Soms is een menstruatie een paar dagen eerder, soms een paar dagen later, dat kan gewoon. Ik zou een paar dagen wachten. Als er dan nog niks is nog eens een zwangerschapstest doen. Ik begrijp uit je bericht dat je onbeschermde seks hebt gehad met je nieuwe relatie?

Je cyclus kan compleet uit z'n ritme zijn als je wisselt of stopt met hormonen. Ik zou je geen zorgen maken, zelfs als duurt het nog een paar dagen.
Mocht je toch extra zekerheid willen, doe je over een paar dagen gewoon weer een test.

ProfitableMantis53

ProfitableMantis53

22-07-2022 om 16:06

Geef het wat tijd, niet meteen zorgen maken. Als je hormonen slikt en daar weer mee stopt duurt het soms even voordat de natuurlijke cyclus weer is hersteld. Meteen een zwangerschapstest is echt overbodige paniek.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.