Jouw lijf Jouw lijf

Jouw lijf

Herstel na ooglidcorrectie

Over twee weken ga ik mijn flink overhangende bovenoogleden laten corrigeren. Ik overweeg het al heel lang, maar krijg nu ook steeds meer last (vooral van dat ik onbewust heel veel mijn wenkbrauwen op loop te trekken om die oogleden maar uit mijn ogen te sleuren) dus ik kijk er wel naar uit, maar ik zie wel een beetje op tegen het herstel. Ik heb een week vakantie genomen en ga na 10 dagen ook weer het fysieke deel van mijn werk doen, waarbij ik bukken en tillen nog wel enigszins kan vermijden. Zou volgens de arts bij normaal verloop goed moeten kunnen. 
Zijn er hier mensen die zo’n ingreep hebben laten doen? En hoe verliep het herstel?

mijn collega nog niet zo lang geleden, maar die had wel wat langer herstel nodig. iig  2 weken, daarna nog wel last voor een week. Toen wel weer wat aan het werk

Moosey

Moosey

06-02-2024 om 22:54 Topicstarter

Oh, en aanvullende vraag: ik lees dingen over littekencreme. Is dat aan te raden om te gebruiken?

Moosey

Moosey

06-02-2024 om 22:55 Topicstarter

Oh thanks Friez, dat is dus nog wel wat om in het achterhoofd te houden..

Ik heb een boven en onder ooglid correctie gehad een aantal jaar geleden. Herstel viel enorm mee. 1 week thuis en daarna weer gaan werken. Wel voorzichtig geweest met tillen e.d. 

Belangrijkste is goed blijven koelen de 1e dagen. Ik kreeg 2 koelingsmaskers mee die continue op mijn ogen zaten. Dat heb ik 4 dagen gedaan en daarna was de zwelling helemaal weg. Het is bij mij ook nauwelijks blauw geweest. 

Litteken crème heb ik niet gebruikt en ik heb geen littekens overgehouden eraan. 

Succes en vast beterschap voor je herstel! Het viel mij reuze mee!

Littekencreme is sowieso onzin, het geneest vooral doordat je het inmasseert en daarmee doorbloeding bevordert. Daarvoor kan je elke creme gebruiken dat geschikt is om (wanneer alles goed dicht is) rond de ogen te gebruiken. 

JtM

JtM

07-02-2024 om 07:54

Ik ben een week voor de ingreep begonnen met het slakken van arnicapilletjes (tegen blauwheid). Ik word altijd énorm blauw, en had het idee dat het nu minder blauw was dan zonder die pilletjes. 

Ik had een zak diepvriesdoperwten gekocht, daar koelde ik mee. Die erwtjes gaan lekker op je ogen liggen en die voel je haast niet.

Na een week (toen de hechtingen eruit waren) ben ik weer gaan werken. Met minimale blauwe plekjes nog.

Houdt er rekening mee dat op de dag van de ingreep je daarna wazig kan zien. Geen paniek, dit is normaal en trekt weg.

Van de ingreep voelde ik niks, en na 30 minuten was ik klaar. Het enige wat ik pittig vond waren de verdovingsspuiten. Maar, ik zou het zo nog een keer doen.

Succes!

Ik heb in mei'23 een ooglidcorrectie ondergaan. Ik was een week blauw/paars/groen en had een paar dagen flinke vochtzakken onder mijn ogen hangen. De eerste paar dagen keek ik wat wazig. Ik was op donderdag geholpen en had wat vrij genomen en ging woensdag weer naar kantoor. Toen was het nog wel echt zichtbaar maar kon ik gewoon wel weer alles.'
Er is wel echt goede litteken crème. Het is niet helemaal onzin maar lang niet alles is goed. Kijk even bij sproetonline.nl. Zij is huidtherapeut.
Ik ben nu dus flink verder en er is geen litteken te zien bij mij. Ik heb er geen seconde spijt van. Kijk meer ontspannen. Hoef niet meer mijn wenkbrauwen zo hoog op te trekken. Minder hoofdpijn. 
Maar mijn advies is wel een paar dagen rust in te plannen. Wat luisterboeken of podcasts te downloaden. Goed koelen met doperwtjes ( ik kreeg een koelbril mee maar vond een zak bevroren doperwtjes veel fijner). 

Mijn bovenooglidcorrectie was eind oktober vorig jaar. De ingreep viel heel erg mee, zelfs de verdovingsprikjes voelde ik niet en het kletsen met de plastisch chirurg was gezellig.
Inderdaad waren mijn ogen erg opgezwollen daarna en ook ik vond de zakjes met erwtjes het fijnst om te gebruiken. Ik deed ze in een diepvrieszakje en daarna in een wegwerpwashandje, was de tip van de kliniek.
Een week van tevoren begonnen met Arnica tabletjes (gewoon bij de Etos te krijgen) en ik heb 2 mini paarse vlekjes gehad, meer niet.
Qua werken ben ik de dag na de ingreep begonnen met thuis werken (ik werk voornamelijk administratief) en dat ging prima. Na een week werden de hechtingen verwijderd en toen ben ik weer naar kantoor gegaan.
Wel erg opgelet met bukken en tillen en na een tijdje begonnen met het masseren bij de ogen om het vocht goed weg te krijgen.
Ik gebruik nu wel een litteken crème, of het helpt weet ik niet, maar het schaadt ook niet, vandaar.
Dit is me allemaal enorm mee gevallen, ik zou het zo weer doen en ben nog elke dag blij met het resultaat.
Succes!

Moosey

Moosey

07-02-2024 om 11:14 Topicstarter

Wat een fijne positieve verhalen! Dank jullie wel Ik ga erwtjes aanschaffen en arnica, en naar die littekencreme kijken. 
Hadden jullie nog extra maatregelen genomen qua slapen de eerste nachten om te zorgen dat je niet op je zij terecht kwam of in je ogen ging wrijven in je slaap?

Moosey schreef op 07-02-2024 om 11:14:

Wat een fijne positieve verhalen! Dank jullie wel Ik ga erwtjes aanschaffen en arnica, en naar die littekencreme kijken.
Hadden jullie nog extra maatregelen genomen qua slapen de eerste nachten om te zorgen dat je niet op je zij terecht kwam of in je ogen ging wrijven in je slaap?

Ik heb de eerste dagen met zo een vliegtuigkussentje om geslapen. Daarmee voorkwam ik dat ik op mijn zij ging liggen. Ik vond het niet super lekker liggen allemaal. Ik ben echt een zijslaper en ben na een dag of 4 gewoon weer op mijn zij gaan slapen.

Boven ooglidcorrectie jaar of 10 geleden. Of arnica geholpen heeft denk ik niet, maar misschien was het anders nog erger geweest. Was heel erg blauw en de zwelling is ook nog gaan zakken, zag er niet uit. Ik voelde me goed genoeg om na 'n week te gaan werken, maar toen kreeg je nog pleisters en die zaten te laag. Om iets te zien, moest ik mijn hoofd achterover houden en dan kon door een smal streepje iets zien, maar onvoldoende om naar buiten te gaan, laat staan werken....
Het heeft lang geduurd voordat het helemaal bijgetrokken was, de chirurg gaf een half jaar aan en dat klopte wel. Inmiddels gaat het allemaal wat makkelijker, althans dat zie ik in mijn vriendenkring. Succes Moosey!

Ik heb deze operatie al twee keer gehad. Eerste keer met een wenkbrauwlift en dat heeft even geduurd voor het weer goed ging. Maar tweede keer vorig jaar ging erg goed. Nog wel een beetje rood boven 1 oog. Maar dat gaat ook wel weer weg.

Ik vond het erg meevallen. Jaar of acht geleden laten doen, weekje binnen gebleven en toen op vakantie naar een warm oord met grote zonnebril. Heel veel gekoeld, volgens schema dat ik kreeg en de zwelling nam gauw af. Drie weken later terug van vakantie, wat rood en daar kon concealer op, is niemand ooit opgevallen volgens mij en had ook geen pijn meer. Wel heb ik een klein litteken overgehouden dat me pas later opviel. Best bestede geld ooit wat mij betreft! Succes met je operatie. Oh en ik smeerde Alhydran crème, ik heb geen vergelijkingsmateriaal maar dat voelde goed en hield het lekker soepel.

Moosey schreef op 07-02-2024 om 11:14:

Wat een fijne positieve verhalen! Dank jullie wel Ik ga erwtjes aanschaffen en arnica, en naar die littekencreme kijken.
Hadden jullie nog extra maatregelen genomen qua slapen de eerste nachten om te zorgen dat je niet op je zij terecht kwam of in je ogen ging wrijven in je slaap?

Dermatix siliconegel zorgt dat het litteken niet uitdroogt en verhard. Die hoef je alleen zachtjes te smeren en op te laten drogen en niet in te masseren.

https://www.dermatix.be/nl-be/behandelen-met-dermatix/dermatix-siliconengel/gebruiksaanwijzing/

Reageer op dit bericht

Je moet je bericht bevestigen voor publicatie, je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.