Jouw lijf Jouw lijf

Jouw lijf

Ervaringen operatie carpaal tunnel syndroom

Op het forum zijn vast dames en/of heren die geopereerd zijn in verband met het carpaal tunnel syndroom.

Hoe vond je de ingreep? Heb je er lang last van gehad?  

Ik heb inmiddels voor de tweede keer een cortisol injectie gehad maar merk dat de klachten toch al terugkomen. Neuroloog gaf aan dat ze de injectie maar 2, in uitzonderingsgevallen 3 keer zetten en volgende optie opereren is.

Ik ben aan beide polsen geopereerd na drie jaar last van carpale tunnelsyndroom te hebben gehad. Eerst rechts en zes weken later links. Ik ben heel blij dat ik het gedaan heb, daarna nooit meer last gehad. Het is wel een tijdje superonhandig, zeker rechts (als je rechtshandig bent tenminste) je kunt de eerste dagen bijna niets. Je veters strikken, je rits en knoop van je broek dichtdoen en zelfs je billen afpoetsen is bijna niet te doen. Ik was blij dat ik die operatie in een vakantie gepland had dat mijn man ook thuis was ivm de kinderen die toen nog klein waren. Na een week ben je alweer iets ‘mobieler’. Ik heb na de eerste operatie weinig pijn gehad, maar de tweede operatie was een stuk pijnlijker. Waar dat aan lag, geen idee? 

Mijn moeder is er aan geholpen, maar heeft weinig opgeleverd helaas. Nog steeds tintelingen en af en aan pijn. Het scheelt wel dat ze niet meer werkt. Juist het schoonmaakwerk wat ze deed was belastend voor de polsen. Maar helemaal over is het dus niet gegaan helaas.

Ik had CTS in 2007. Ik ben toen in een privékliniek geholpen (ivm wachttijden). 
Het heeft mij enorm geholpen, ik heb er geen last meer van. Enige nadeel is wel dat mijn hand iets minder stabiel is. Ik kreeg het door lopen met krukken trouwens. 
De ingreep was zo gepiept. Ze verdoofden alleen de handpalm met een injectie. De arm zelf werd met een tourniquet afgekneld en hoefde dus verder geen narcoses of roesjes. Ze maken een sneetje in de groef die in je hand zit naast je duimmuis. En dan knippen ze de peesplaat door die de Carpale tunnel vormt. Omdat het een pees is schiet ie meteen opzij en dat verschrompelt vanzelf. Hierdoor ontstaat er weer ruimte om de zenuw. En daarna plakken ze het wondje weer dicht en komt er een heel dik drukverband om je hand. Dat moest drie dagen blijven zitten. Daarna is de functie van je hand tijdelijk wel even minder. Een pot opendraaien kan wel even duren voor dat weer lukt zegmaar. 

Wat ik me afvraag, wanneer zijn de klachten dusdanig dat je overgaat tot injecties of operatie?

RavIvaR schreef op 20-07-2022 om 07:39:

Wat ik me afvraag, wanneer zijn de klachten dusdanig dat je overgaat tot injecties of operatie?

Ik sliep niet meer dan twee uur per nacht. Ik was gesloopt en kon echt niet meer. 
De chirurg zei dat ik het echt niet zo ver had moeten laten komen 😬. Bij mij werkte die spuit trouwens niet.

Ik denk dat wanneer je er last van ervaart en het je beperkt in dingen.

RavIvaR schreef op 20-07-2022 om 07:39:

Wat ik me afvraag, wanneer zijn de klachten dusdanig dat je overgaat tot injecties of operatie?

Ik sliep ook nog maar amper. Moest steeds een arm langs het bed laten bungelen om de pijn weg te krijgen. 
Ik heb trouwens nooit een injectie gehad. In het ziekenhuis werd me verteld dat het zo erg was dat ze meteen gingen opereren. En ik heb er ook te lang mee doorgelopen, dan is er echt wel kans op blijvende zenuwschade. 

Due-scimmie

Due-scimmie

21-07-2022 om 12:16 Topicstarter

Ik heb vooral klachten overdag. Wordt wel wakker met slapende handen maar wordt er niet wakker van. Ik kan geen 5 minuten fiets of penseel oid vasthouden zonder dat mijn rechterhand begint te slapen.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.