Jouw lijf Jouw lijf

Jouw lijf

'Body Positivity'-campagne in Spanje . Hier ook een goed idee ?

neuestro.webpSpaanse regering lanceert campagne: élk vrouwenlichaam is een strandlichaam .
Een zomer zonder stereotyperingen. Een mooie boodschap, en toch zijn de meningen verdeeld.

Zo'n campagne ook een goed idee voor Nederland ?
Of creër je zo een probleem dat niet bestaat ?

Hoe zie jij zo'n campagne?

https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/buitenland/artikel/5323841/spanje-strandlichaam-vrouwen-campagne


Heb juist het idee dat we de afgelopen jaren al dood zijn gegooid met body positivity dingen. Ook nog een campagne vanuit de regering hoeft niet voor mij

Jammer dat het alleen over vrouwenlichamen gaat, waarom niet ook mannen? Verder prima actie.

er staat op de billboard "de zomer is ook van ons" dat vind ik wel een probleem impliceren dat niet bestaat. 

Er zijn merken die dat wel doen. Kruidvat bijvoorbeeld, Dove. Die posters hangen in bushokjes, de reclames zijn op tv en SM te zien. 

wild-flower

wild-flower

29-07-2022 om 09:23 Topicstarter

Rondstruiner schreef op 29-07-2022 om 09:19:

Jammer dat het alleen over vrouwenlichamen gaat, waarom niet ook mannen?

Precies . Daar wordt ook over geklaagd inderdaad.

Dit wordt daarover gezegd :

" Ook voor mannen is er een bepaald ideaalbeeld: dat van een gespierd en geolied lichaam. Eén op de tien 12- tot 16-jarige jongens zou zelfs nadenken over het gebruik van anabolen om te kunnen voldoen aan dat specifieke beeld. De problematiek bij mannen wordt vaak onderbelicht en daar draagt deze campagne toe bij, al dan niet onbewust.”

Gezien er nog steeds meisjes en (jonge) vrouwen zijn die zich enorm schamen voor hun uiterlijk/ lichaam, die vinden dat ze niet voldoen en daar zelfs psychische hulp bij nodig hebben..helaas.

In dat kader; ja! 

Elk meisje, vrouw mag er zijn, hoe je er ook uitziet.
Kan wat mij betreft niet vaak genoeg benadrukt worden.

Nee want het benadrukt verschillen tussen mensen die er totaal niet toe doen.

wild-flower

wild-flower

29-07-2022 om 09:31 Topicstarter


Elk voorjaar zie je ook  reclames van fitnesscentra om te werken aan ' je beach body ' wat dat dan ook moge zijn.
Tabloids  berichten elke zomer opnieuw over welke bekendheid er goed uitziet en welke niet, wie een vetrolletje heeft en wie een strakke buik kan tonen.
Dus ik denk dat er nog wel wat winst te behalen valt.

wild-flower schreef op 29-07-2022 om 09:31:


Elk voorjaar zie je ook reclames van fitnesscentra om te werken aan ' je beach body ' wat dat dan ook moge zijn.
Tabloids berichten elke zomer opnieuw over welke bekendheid er goed uitziet en welke niet, wie een vetrolletje heeft en wie een strakke buik kan tonen.
Dus ik denk dat er nog wel wat winst te behalen valt.

Nou precies dit!

er zijn zoveel echt brandende problemen in de samenleving.  Geef daar geld aan uit

Was het maar waar dat vrouwen alleen op het strand op hun uiterlijk worden beoordeeld. Die plek is nog het minste probleem, schat ik zo in. Wat dacht je van plekken waar je geacht wordt te verschijnen: school, werk... of lekker veilig over straat kunnen fietsen, in de tram staan zonder dat zo’n engerd tegen je aan komt plakken (hoera, corona), ik weet er nog wel een paar om campagne over te maken. Waarom nou weer blote vrouwen op een strand? Je kunt je als vrouw al ongemakkelijk voelen als je niet minstens een nikab aantrekt en dan kun je nog commentaar verwachten op je ogen. Mensen moeten eens leren hun oordeel thuis te laten. Laat OMA thuis. Maar ik betwijfel of deze aanpak nou zo succesvol gaat zijn. 

Body Positivity aan mn reet. Als je maat 40 hebt, prima, maar veel overgewicht en obese is gewoon heel ongezond, klaar. Dus laten we nu niet gaan doen dat dat heel normaal is.

Madeliefjees schreef op 29-07-2022 om 10:10:

Body Positivity aan mn reet. Als je maat 40 hebt, prima, maar veel overgewicht en obese is gewoon heel ongezond, klaar. Dus laten we nu niet gaan doen dat dat heel normaal is.

kijk en daar ligt nou precies het probleem. Zulke opmerkingen helpen iig niet. Jij jou lichaam, iemand die voller is, haar/zijn lichaam

Ik denk niet dat zo'n campagne helpt om positiever tegen erg dikke mensen aan te kijken en inderdaad raar dat het niet over mannen gaat. Een goed voorbeeld vind ik de reclame van Dove die 'gewone' vrouwen wilden tonen. Die reclame staat bekent als de lelijke vrouwen reclame. 

Madeliefjees schreef op 29-07-2022 om 10:10:

Body Positivity aan mn reet. Als je maat 40 hebt, prima, maar veel overgewicht en obese is gewoon heel ongezond, klaar. Dus laten we nu niet gaan doen dat dat heel normaal is.

Het klopt dat het niet gezond is, maar dat weet iemand met overgewicht zelf ook wel. 

In mijn ogen gaat het erom dat je anderen niet veroordeeld. Ook mensen met overgewicht mogen in bikini naar het strand of in een topje en korte broek over straat. 

Ik ben dus iemand met overgewicht die zich wél enorm schaamt voor haar lichaam en het liefst zichzelf verstopt om maar niet veroordeeld te worden. 

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.