Huis, tuin en keuken Huis, tuin en keuken

Huis, tuin en keuken

Zwarte spoelbak

Wij hebben onlangs een recente woning van 5 jaar oud gekocht. De keuken is voorzien van een zwarte spoelbak (weet helaas niet wel materiaal het is), maar deze is heel verkalkt, bekrast,... We willen deze over enige tijd vervangen. Het zwarte past heel mooi bij de keuken maar als we met een nieuwe spoelbak hetzelfde aan de hand krijgen zal het toch een gewone RSV worden. Wat is jullie ervaring met zwarte spoelbakken? Houd je dit niet tegen of hebben wij gewoon slechte kwaliteit ?

Ik had een zwarte spoelbak in mijn vorige keuken,  maar had ook zo vreselijk last van kalkaanslag. Zonde, want de bak was echt prachtig! Ik neem nooit meer zwart om die reden. 

je zou een waterontharder kunnen plaatsen 

11 jaar geleden huis gekocht.

Zwarte spoelbak.
Of hij was ooit zwart.
Want nu wordt de onderkant lichter en lichter.

Het is dat we om hem te vervangen zo'n beetje heel onze keuken moeten uitbreken en vervangen, anders was er al steviger materiaal gezet.
(Hij heeft ook maar 1.5 bak en eigenlijk willen we 2 bakken. Vandaar dat we ooit iemand hebben laten komen. Maar de boel uitbreken en veranderen bleek hier écht niet simpel.)

wij hebben een kersverse keuken met zwarte kunststof spoelbak. Onderin hebben wij een beschermer gelegd maar het idee met kunststof is dat bovengenoemde problemen niet voorkomen. Het is echt heel 🤩 mooi! 
We hebben wel een waterontharder laten plaatsen. 

hier ook sinds een jaar een nieuwe keuken met zwarte spoelbak en heel tevreden! Kleine kanttekening, ook hier een waterontharder geplaatst en dat is serieus op zoveel fronten een uitkomst!

ik heb er zelf geen, maar van wat ik gelezen heb, moet je erop letten dat hij niet alleen een zwarte coating heeft, maar dat de kleur door en door zit. Op het forum van tweakers.net zit een groot keukentopic, daar is dit meerdere malen aan bod gekomen,dus daar zal je vast wel een aantal types kunnen vinden die goed zijn. 

Je hebt ook donker rvs. Dit hebben wij. Het blijft heel mooi! Ik heb helemaal geen last van krassen of kalkaanslag nu na 6 jaar.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.