Huis, tuin en keuken Huis, tuin en keuken

Huis, tuin en keuken

Zorgen om kat

Hi iedereen, 
Altijd een meelezer geweest, nu toch maar een eerste topic aangemaakt. Zoals de titel zegt; ik maak me zorgen om mijn kat. Het viel me de laatste dagen op dat hij wat minder goed at. Toen ik gisteravond de kattenbak ging scheppen, vond ik op meerdere plekken urine met bloed aan. Niet een paar druppels, nee enorm veel. Ik las op internet dat dit vaak een blaasontsteking was en ik had nog Novacam in huis vanwege mijn andere kat. Heb hem hier een dosis voor zijn gewicht gegeven. Dit is tevens een ontstekingsremmer. Verder lijkt het goed te gaan; hij eet en drinkt redelijk, is speels, alert en aanhankelijk. Sinds de pijnstiller lijkt hij relaxter, maar dat kan ook een bijwerking zijn. Ik ben vandaag ook geen bloed meer tegengekomen in de kattenbak. Maar het viel me zojuist op dat hij toch wel wat is afgevallen. Ik bel maandagochtend gelijk de dierenarts, maar ik maak me toch wel zorgen en het voelt toch niet helemaal goed om zelf te gaan dokteren. Heeft iemand hier ervaring mee? 

Je maakt je zorgen, kat eet en drinkt 'redelijk'.. 
Ga zsm naar de dierenarts. Katten verbergen pijn en ziekte zo lang mogelijk. Je merkt iets, dus moet het al best erg zijn. Tot maandag wachten is te lang. 

ach wat sneu!
Maar waarom bel je maandag pas en niet morgen? Ik weet dat het weekend tarief erg hoog is maar als hij echt ziek is zou ik gegaan zijn. Hoef zelf haast nooit naar de DA maar als ik moet is het altijd in de avond of weekend... 

Sterkte hoop dat je kat snel opknapt!

Princesa

Princesa

22-04-2023 om 21:56 Topicstarter

Ja, daar hebben jullie gelijk in. Ik denk omdat hij niet ziek overkomt, ik dacht dat het wel zou meevallen. Ik ga morgenochtend gelijk even bellen. 

enorm veel bloed? En je denkt nog steeds dat het wel tot morgen kan wachten? 
Sommige mensen begrijp ik echt niet….

Een kater met blaasontsteking heeft soms een verstopte plasbuis. Daarmee kan je niet wachten en moet je direct naar de dierenarts!
Schrik hier echt van als je zoveel bloed ziet dan ga je toch naar de dierenarts?

Princesa

Princesa

23-04-2023 om 00:20 Topicstarter

Dank voor jullie reacties. Ik ben denk ik inderdaad te afwachtend geweest en had een betere inschatting moeten maken. Mijn andere kat heeft wegens allerlei allergieën in het verleden regelmatig bloed bij zijn ontlasting gehad, waardoor ik er denk ik niet meer zo erg van schrik. Dit is gelukkig nu opgelost met de juiste voeding. Maar dit is natuurlijk een ander verhaal. 
Ik heb nav jullie reacties net even met de spoedlijn gebeld en zij gaf aan dat het een grote kans is dat het een blaasontsteking is. En dat soms een bloedvaatje opengaat door de krampen en er dan een korte bloeding kan zijn. De bloeding is nu gelukkig ook alweer voorbij. Hij is verder ook niet onrustig op de bak, aan het persen of zijn achterkant aan het likken. Het ligt nu rustig te slapen. Volgens haar kon ik met een gerust hart morgenochtend naar de lokale dierenarts. Ik ga ‘m morgen helemaal laten nakijken en zijn urine laten controleren  

Goede nacht toegewenst! 

ik vind de reactie van de spoedeisende ook niet oke 

Toevallig hier afgelopen donderdag kat onrustig veel naar zn bak. Dierenarts gebeld moest gelijk komen. Lag binnen 30 min onder narcose. Bleek een combinatie van dingen zijn.
Gaat nu weer goed maar het dringende verzoek bij onrustig gelijk terug te komen. 

Fijn dat het weer iets beter gaat met je kat.
Succes morgen bij de dierenarts!

rooiekater schreef op 23-04-2023 om 01:59:

ik vind de reactie van de spoedeisende ook niet oke

Toevallig hier afgelopen donderdag kat onrustig veel naar zn bak. Dierenarts gebeld moest gelijk komen. Lag binnen 30 min onder narcose. Bleek een combinatie van dingen zijn.
Gaat nu weer goed maar het dringende verzoek bij onrustig gelijk terug te komen.

Toen mijn kat blaasontsteking had hoefde ik ook niet op stel en sprong te komen. Hij plaste nog wel, maar ging echt tien keer per uur naar de bak. Dat hele grapje heeft uiteindelijk wel drie weken geduurd, met medicijnen die niet aansloegen en zo. En hij moest voor de kweekjes op  een aparte bak tussen plastic balletjes plassen. Als hij kan kiezen tussen zo’n enge bak en de deurmat, weet hij het wel.

Sterkte met je kat, hopelijk herstelt hij er goed van.

Princesa

Princesa

23-04-2023 om 10:51 Topicstarter

Ik heb vanochtend uitgebreid gesproken met de dierenarts. Zij vermoedde ook een blaasontsteking en vond het niet nodig om langs te komen. Voornamelijk omdat hij nog plast, eet, drinkt en alert is. De bloeding was ze niet echt onder de indruk van.. Nu doorgaan met de novacam en morgen even urine laten checken. Zodra hij niet meer kan plassen, is het wel gelijk spoed. Ik hou ‘m goed in de gaten!

Hij is nu vooral gefrustreerd omdat er vogels op het dak een nest aan het bouwen zijn en hij ze niet kan oppeuzelen 

MMcGonagall schreef op 23-04-2023 om 09:29:

[..]

Toen mijn kat blaasontsteking had hoefde ik ook niet op stel en sprong te komen. Hij plaste nog wel, maar ging echt tien keer per uur naar de bak. Dat hele grapje heeft uiteindelijk wel drie weken geduurd, met medicijnen die niet aansloegen en zo. En hij moest voor de kweekjes op een aparte bak tussen plastic balletjes plassen. Als hij kan kiezen tussen zo’n enge bak en de deurmat, weet hij het wel.

Sterkte met je kat, hopelijk herstelt hij er goed van.

Hier ging het wel snel. Binnen 1 uur na bellen was die onder zeil.

Nu gaat het goed en krijgt nog novacam. 

Hoe gaat het nu met de kat? 

Princesa

Princesa

29-04-2023 om 10:12 Topicstarter

Hi, lief dat je het vraagt. Kat had inderdaad een blaasontsteking en moesten doorgaan met de novacam. De lieverd is weer helemaal beter 

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.