Huis, tuin en keuken Huis, tuin en keuken

Huis, tuin en keuken

wespen proberen een nest te maken

3 dagen geleden zagen we een beginnend wespennest onder ons afdak, precies onder de deur waar we doorheen komen. Nest was zo groot als een tennisbal en al helemaal dicht. Sorry voor de wespen, maar we hebben hem eraf geduwd met een schep. Er vlogen een stuk of 10 wespen weg, en we zagen in het nestje, wat open was gevallen een serie 'poppen/larven' zitten. Deze in een emmer kokend water gegooid (nog een x sorry, maar dit lazen we op de website van een bestrijder) Maar goed, alles opgeruimd, balken waar het ding hing ingespoten met wat schoonmaak azijn, maar nu blijven die wespen die over zijn (ik gok iets van 10 wespen) daar rond hangen, zitten op de plek van het nest, kruipen onder de balk (er kan daar niets meer zitten) maar nog steeds boven de deur waar we doorheen komen. Hoe jaag ik ze weg, ik wil niet dat ze daar blijven rondhangen. 

Een wespenval ophangen?

Dat zal denk ik afhankelijk zijn van of de koningin nog leeft.
Als die er niet meer is, dan gaan deze wespen wel een keer weg.

Ik had laatst nestende wespen in de schuur.
Heb azijn met citroen en nog een halve citroen met kruidnagel in de schuur gezet. Geeft een verschrikkelijke stank, maar bleek wel effectief

Pak een elektrische vliegenmepper en geef ze een gratis bbq of spuit een beetje wespenpoeder op die plek. 

_Anoniem_

_Anoniem_

31-05-2022 om 19:29 Topicstarter

Vanmiddag heel lullig met een spray met ammoniak gesprayd, ze vlogen weg en de koningin zat ineens op de trui van mijn man, mep gegeven en toen ze op de grond lag toch een stamp er bovenop. Was duidelijk de koningin want ze was een stuk groter. 
Sorry wespen, maar onder het afdak in een kleine tuin moeten jullie niet gaan zitten.

_Anoniem_ schreef op 31-05-2022 om 19:29:

Vanmiddag heel lullig met een spray met ammoniak gesprayd, ze vlogen weg en de koningin zat ineens op de trui van mijn man, mep gegeven en toen ze op de grond lag toch een stamp er bovenop. Was duidelijk de koningin want ze was een stuk groter.
Sorry wespen, maar onder het afdak in een kleine tuin moeten jullie niet gaan zitten.

O, gelukkig dat ze weg zijn zeg.

Ik heb weleens een groot wespennest gehad onder een stelling voor planten. Iets met drie treden en dicht aan de zijkanten. Ik vermoedde een wespennest omdat ik veel wespen daar telkens naar binnen zag gaan. Ik heb door dat gat gespoten met een spuitbus met een insecticide (carbamaat), gewoon vrij verkrijgbaar en ik heb ze niet meer teruggezien. Ze hebben me ook niets gedaan omdat ze zich daarvoor te beroerd voelden vermoedelijk.

Ik heb de gaten dichtgesmeerd met vulmiddel, maar na een bepaalde tijd heb het trappetje toch weggebroken, en toen vond ik een wespennest zo groot als een kleine voetbal, met facetten, heel kunstig gemaakt.

Hier zat er eentje in de spouwmuur, daar kwamen ze in door een gat vlak naast de achterdeur. De wespenverdelger heeft er gif in gespoten. 

Ik had een rol tapijt in de schuur, dat was daar gelegd na een verbouwing. Hadden ze in die rol en deels op de muur een nest gemaakt. De verdelger was onder de indruk van de locaties van de wespen, want vaak is zo'n nest rond en hier waren het laagjes in de rol en vlak op de muur tussen te planken. Ex had op een gegeven moment een mininestje aan zijn auto hangen.

Maar super kunstig hoe ze het maken.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.