Huis, tuin en keuken Huis, tuin en keuken

Huis, tuin en keuken

Welke stoomreiniger voor bank?

Hi!

Zijn er forummers met een stoomreiniger voor meubels? Ik wil er een aanschaffen voor onze bank. We hebben nu nog een contract voor onderhoud maar dat verloopt over niet al te lange tijd. Eén van onze huisdieren heeft helaas weleens een ongelukje op de bank* dus ik wil graag 'grof geschut' kunnen inzetten om hem zelf goed te reinigen. 

Wie heeft ervaring met of tips voor een goede stoomreiniger?

(*huisdier heeft de ongelukjes vanwege ziekte. We doen er alles aan om te voorkomen dat de bank vies wordt, maar helaas gaat het soms mis )

Hm ik lees even mee. Ook hier soms ongelukjes en er komt over een maand of 2 een nieuwe bank.

Ik heb een Kärcher. Paar jaar geleden voor rond de 100 euro gekocht. Maakt echt alles prima schoon. Van stoffen meubels tot badkamervoegen, noem maar op.

Ik lees ook mee. Geen ongelukjes maar bank wordt smoezelig. En ik heb een hond die altijd langs de bank loopt. Letterlijk.

Begint zich een bruine waas te vormen op de hoeken.

Arnica25: Welke Kärcher is dat? Welk type? Dit klinkt goed namelijk!

Je kunt ook een reiniger huren bij de Praxis bijvoorbeeld maar mocht je het vaker gebruiken is dat wellicht iets teveel aan de prijs…

Het ligt eraan hoe heet jouw bank mag worden. Acryl bijvoorbeeld geeft de geest boven de 35-40 graden. De draden waar de stof van geweven is nemen hun langste stand aan en het wollige rekbare karakter verdwijnt.

envoi

envoi

23-07-2021 om 19:36 Topicstarter

Ik ben ook benieuwd welke dat is Arnica25! En bedankt voor de tip rionyriony! Goed om daar rekening mee te houden. Zal eens uitpluizen uitpluizen wat ik nog kan achterhalen over mijn bank.

Herecomesthesun schreef op 23-07-2021 om 10:15:

Arnica25: Welke Kärcher is dat? Welk type? Dit klinkt goed namelijk!

bol.com | Kärcher SC 3 EasyFix - Stoomreiniger - Geel

Zelf ook zitten denken aan een stoomreiniger huren, maar ik bedacht me dat het toch wel heel handig is voor de trap die bekleed is. Ik zag er ook één voorbij komen bij de lidl trouwens maar ik heb liever iets meer kwaliteit.

Ik las ergens ook iets over James vlekkenwonder. Ook het proberen waard misschien.

Ik heb er eentje van de Lidl (webshop).
Daar past een liter water in. Hij maakt echt goed schoon en is ideaal voor meubels!
Zitten verschillende opzetstukken bij.

Wat voor ongelukjes heeft je hond? Wij hadden helaas wat opstartproblemen met onze asielhond, inclusief grote plas op de bank. Heb via Amazon speciaal spul dat urine afbreekt, zodat de geur weggaat. Werkte echt super (merk: Simple Solution, product: Urine Destroyer).

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.