Huis, tuin en keuken Huis, tuin en keuken

Huis, tuin en keuken

Welke handdoeken?

Wij hebben onze douche handdoeken al vele jaren. Volgens mij kwamen ze van de Action, echt dik zijn ze geloof ik ook nooit geweest.

Nu waren we laatst weer eens een nachtje in een hotel en kon ik echt genieten van het afdrogen met zo'n dikke handdoek. Daarnaast werd mijn haar duidelijk een stuk droger met die handdoek   

Nu willen we dus toch serieus een keer op zoek naar nieuwe handdoeken, maar welke dan?

Belangrijkste is dus dat het dikkere handdoeken zijn die goed drogen... maar verder heb ik echt geen idee waar je die goede handdoeken kunt vinden en er zal vast ook verschil in kwaliteit zijn. Wellicht zijn er hier mensen die goede tips hebben?


Ik heb een hele berg Walra handdoeken van de appie handdoeken actie! Fijne zachte maar dikke handdoeken.
Ongetwijfeld kun je die ook wel ergens kopen; Walra.

Action heeft ook een dikkere soort waar ik heel tevreden over ben! 3 voor een tientje waren ze. Heb ze nu een jaar of twee en blijven erg goed. 

Ik heb de hotel-handdoeken van de Hema sinds een paar jaar. Nog steeds heel blij mee! (Af en toe zijn ze flink in de aanbieding, 3 + 1 gratis). 

Idd. Hema, hotelkwaliteit

LostJellyfish83

LostJellyfish83

13-02-2023 om 19:37

Hema inderdaad. 

Van de Action heb ik ook dikke handdoeken, maar die blijven vreselijk pluizen,  ook na vaak wassen. Ik denk er hard over die maar gewoon weg te gooien. 

Hema hotelkwaliteit. Heerlijke handdoeken! 

Hema - hotelkwaliteit, helemaal tevreden mee.

Nadat mijn Action handdoeken aan vervanging toe waren wilde ik ook zo graag van die heerlijk dikke handdoeken. Heb inmiddels handdoeken van Seahorse en ze zijn heel fijn maar wat me tegenvalt en waar ik niet bij stil heb gestaan is dat ik er minder tegelijk kan wassen. Door de dikte zit de trommel snel vol. 

We zijn met zessen dus er gaan heel wat wasjes doorheen hier. Mochten er weer nieuwe handdoeken nodig zijn dan ga ik toch weer voor wat minder dik. (Tenzij tegen die tijd de kinderen de deur uit zijn en ik maar voor twee personen hoef te wassen 😆).

Heb later overigens nog een paar Hema handdoeken in dezelfde kleur bijgekocht maar een aantal daarvan hadden binnen een jaar al rafels. Die van Seahorse zien er na twee jaar nog perfect uit.

walra (die je bij de appie kon sparen) vind ik ook erg fijn!

zakchips

zakchips

13-02-2023 om 22:01 Topicstarter

Wat een tips al! Dank! Ik ga vast op onderzoek uit met deze info. 

Cabo wat jij zegt daar had ik nog niet bij stilgestaan... In ons gezin gaan er ook best wat wassen doorheen. Aan de andere kant lukt de hete was nu ook niet altijd in één keer dus ik denk dat het in het ergste geval een extra was oplevert.

SpiritedMagpie74

SpiritedMagpie74

13-02-2023 om 22:22

Ik heb de vraag ooit eerder gesteld (hier of op het al-oude ViVa) en toen was het antwoord: Hema is niet meer wat het geweest is; kies Walra.

Zo gezegd, zo gedaan en ik ben er blij mee.

zakchips

zakchips

13-02-2023 om 22:58 Topicstarter

Bij Hema zijn er wat handdoeken hotelkwaliteit in de aanbieding. Geen hele vrolijke kleuren bij elkaar maar toch 6 handdoeken besteld omdat ik er zoveel goeds over lees.

Walra vond ik ook wel wat leuks maar daar staat bij wasadvies wassen op 40 °C. Daar twijfel ik nu over aangezien handdoeken hier op 60 °C gaan.

Hier ervaring met zowel Hema hotelkwaliteit als Walra via de AH.
Beiden fijne handdoeken maar die van Hema zijn de zwaarste =dikste. 

Om ruimte te besparen in je wasmachine/kast/wasmand/tas zou je ook een maatje kleiner kunnen kopen of verschillende maten. Zelf heb ik het liefst 70/140, maar heb ook 60/110. wanneer ik ga sporten neem ik een kleinere mee.

Wij hebben walra. Wassen altijd op 60C en nu na een jaar of 8 vallen de gaten er in.

Ik vind ze helemaal niet dik maar wellicht dat het een oude versie is en ze daarna zijn aangepast?

Hema heeft haar kwaliteit verbeterd. In het vorige draadje mopperde ik over Hema hotelkwaliteit (want rafels enz), maar die heb ik terug kunnen sturen. De nieuwere van de Hema zijn dan weer ‘zoals vroeger’; blijven dik en heel. Alsof ze iets gedaan hebben met die vele klachten 
Walra heb ik ook van de appie actie, in een andere kleur voor thuiswonend kind, maar die vind ik minder zacht. 

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.