Huis, tuin en keuken Huis, tuin en keuken

Huis, tuin en keuken

Welke betaalbare stofzuiger

Ik moet een nieuwe stofzuiger, met deze heb ik maar iets meer dan een jaar gedaan dus wil wel iets meer degelijkheid.
Het liefst zonder zak, maar die zitten qua zuigkracht allemaal onder de 1000 watt en die daarboven zitten zijn met zak en ik vind ze ook behoorlijk aan de prijs. 
Ik heb bijna overal laminaat en een kat.
Aanraders voor een redelijke prijs?


Ik weet niet wat je een redelijke prijs vind? Ik heb een Dyson v11 absolute extra en die is echt top! Accu gaat lang mee op de normale stand, zo’n 3 kwartier dus ik kan het hele huis doen. Makkelijk op de trap, zonder zak, goede zuigkracht (op de medium stand zuigt hij zich al vast aan de vloerbedekking, dus dan zat ik hem op eco), makkelijk te legen en schoon te maken, handzaam. Ik heb er veel accessoires bij, dus voor elk klusje heb ik wel een mondstuk. Ons bed is van velours, dat stofzuig ik ook. Vind het ook handig dat hij als kruimeldief te gebruiken is en dat je hem er zo snel even bij pakt.

Mamali

Mamali

05-02-2023 om 14:45 Topicstarter

600 euro voor een stofzuiger vind ik behoorlijk aan de prijs😉

SpiritedMagpie74

SpiritedMagpie74

05-02-2023 om 15:04

Ik heb vorig jaar dezelfde keuze moeten maken: had een Dysol, maar nu toch over gegaan op een Rowenta Silence Force Cyclonic RO7260.

Je hebt dan alle accessiores er standaard bij (incl. zogenoemde parket-borstel die je bij Dyson er vaak apart moet bijkopen). 

Doet wat het moet doen: hij zuigt

'Silence' moet je relatief opvatten. Met het kopstuk met de rond-draaiende borstel (dus niet de parket-borstel) maakt het nog flink wat herrie. Maar als je dat niet gebruikt is 'ie heerlijk rustig.

Ik heb pas de Rowenta RO4853, gekocht 129 euro , geen idee hoeveel Watt maar hij zuigt goed, is zakloos en nog geen 7 kilo zwaar 

Ik heb een Henry. Het enige nadeel is dat ik m zelf moet voortslepen en hij het niet zelf doet.

Ik heb al decennialang een Miele, en hij wil maar niet weg bij mij.
Doet vreselijk zijn best zodat ik hem maar niet ga inruilen en met groot succes tot nu toe.

Ik wilde ook een nieuwe draadloze (steel) stofzuiger en heb uiteindelijk voor de Samsung Complete Jet 75 gekozen, na vele reviews en vergelijkingssites te hebben bekeken.

Dyson is duur en je betaald ook voor de naam. Qua prijs/kwaliteit kwam Samsung heel goed uit de tests én was er ook een aanbieding dat je er een 2e accu gratis bij kreeg. Ja, hij was best prijzig, maar wat een genot om hiermee te stofzuigen!

Cycloonzuigers vind ik echt verschrikkelijk… 
Ik hoor alleen maar mensen die weer overgaan op zuiger met zak. Ook mensen die van steelzuiger weer weg doen, toch te zwaar. 
Onze schoonmaak op school heeft een Makita stofzuiger. Die kan als een rugzak op je rug. Superhandig voor trappen. 
Bekijk Makita DVC260ZX Ruggedragen accustofzuiger 2x 18v | zonder accu's en lader op: https://www.bol.com/nl/p/makita-dvc260zx-ruggedragen-accustofzuiger-2x-18v-zonder-accu-s-lader/9200000101081993?referrer=socialshare_pdp_iphoneapp

Ik heb recent de Philips 9000 series gekocht. Die heeft 900 watt. Hij zuigt erg goed vind ik zelf en bij de rentepuntenwinkel van ING kostte hij 250 euro. 

Ik wil nooit meer anders dan zakloos. Heb nu zowel voor beneden als boven een bosch. Belangrijk is dat het stofreservoir een beetje gemakkelijk te legen is. Bij de nieuwste van de twee gaat dat een stuk gemakkelijker dan bij de oudste.
Het vermogen van de stofzuiger zegt heel weinig over hoe efficiënt een stofzuiger zuigt. Overigens zouden alle stofzuigers onder de 1000 watt moeten zitten, aangezien daar EU regels voor zijn.
https://www.consumentenbond.nl/stofzuiger/vermogen-en-energielabel

SuzyQFive schreef op 05-02-2023 om 19:27:

Cycloonzuigers vind ik echt verschrikkelijk…
Ik hoor alleen maar mensen die weer overgaan op zuiger met zak. Ook mensen die van steelzuiger weer weg doen, toch te zwaar.
Onze schoonmaak op school heeft een Makita stofzuiger. Die kan als een rugzak op je rug. Superhandig voor trappen.
Bekijk Makita DVC260ZX Ruggedragen accustofzuiger 2x 18v | zonder accu's en lader op: https://www.bol.com/nl/p/makita-dvc260zx-ruggedragen-accustofzuiger-2x-18v-zonder-accu-s-lader/9200000101081993?referrer=socialshare_pdp_iphoneapp

Grappig, ik ervaar het net andersom in mijn omgeving. Zakloze stofzuiger sowieso al steeds meer. 

Een ruggendrager van 4,3 kg zou sowieso al niets voor mij zijn en gelukkig weegt mijn steelstofzuiger niet zwaar. 

Hier een Henry allergy. Enorm veel zuigkracht ondanks de 650 watt. Niet kapot te krijgen en ook nog eens erg schattig. Het is de eerste stofzuiger waar ik totaal geen last van mijn allergie mee heb. Heeft ook speciale zakken zodat je stofloos kan wisselen van zak. Topding. 

Als je geen kleden hebt is de eerste de beste stofzuiger goed genoeg. Ik zou vooral voor klein en licht gaan. Zelf vind ik een snoer niet hinderlijk als ik dan kan werken met papieren reservoirs en geen verstopte zuigmonden en met haren omwikkelde rollers hoef schoon te maken met rotzooi en vieze handen tot gevolg. Ik heb geen enkele accustofzuiger meer.

In het begin was ik erg blij met de accustofzuiger maar het was mij teveel werk. Hij had heel mooie reviews met gemiddeld bijna vijf sterren bij coolblue. Al heel snel kon hij geen paprikazaadjes meer van de keukenvloer zuigen. Als je de motor stilzette vielen de zaadjes die hij wél naar boven had gekregen weer naar beneden op de grond.

Als je hem pas had schoongemaakt en geleegd dan ging het de eerste vijf minuten weer goed, maar hij was niet krachtig genoeg om stof en draadjes helemaal naar boven te zuigen dus die verzamelden zich in de kromming tussen stofzuiger en stofzuigermond, waarna alle vuil daarna niet meer verder dan de prop kwam. Je moest dan de prop met een voorwerp eruit peuteren. Komisch eigenlijk dan men zo'n hekel aan de sledestofzuiger heeft dat men een onding als een oplossing ziet.

Vrienden van ons hebben de Hetty, maar die hebben er juist problemen mee. Stang een keer laten vallen en plastic was meteen stuk. Onderdelen die breken. Verbaasde me echt over de slechte kwaliteit van die stofzuiger.

Amazooi schreef op 06-02-2023 om 07:08:

Als je geen kleden hebt is de eerste de beste stofzuiger goed genoeg. Ik zou vooral voor klein en licht gaan. Zelf vind ik een snoer niet hinderlijk als ik dan kan werken met papieren reservoirs en geen verstopte zuigmonden en rollers hoef schoon te maken met rotzooi en vieze handen tot gevolg. Ik heb geen enkele accustofzuiger meer.

In het begin was ik erg blij met de accustofzuiger maar het was mij teveel werk.

Wat bedoel je met papieren reservoirs? Ik heb bij onze Dyson nooit verstopte zuigmonden eigenlijk. Alleen die ene keer dat ik de halve kerstboom wilde opzuigen  maar dat had geen enkele stofzuiger getrokken haha! Dat veeg ik voortaan gewoon maar op eerst. Ik heb verder maar 1 roller die ik schoon moet maken. Dat is een kleine die ik voor de trap gebruik. Daar komen lange haren in. Maar dat is gewoon even doorknippen en je haalt ze er zo uit. Ik wil echt nooit meer een stofzuiger met snoer. Vooral voor de trap vind ik zonder echt ideaal. Nooit meer dat gedoe met weer naar boven om het snoer los te halen, dan weer ergens anders in pluggen, stang die weer boven staat terwijl ik de trap met alleen de zuigmond doe, die slede meeslepen op de trap. Ik stofzuig nu gewoon snel met de stang er aan. En eens in de zoveel tijd gebruik ik hem zonder stang en met een kleine borstel.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.