Huis, tuin en keuken Huis, tuin en keuken

Huis, tuin en keuken

Wanhopig van foto’s

Zoals waarschijnlijk heel veel mensen heb ik een héle hoop foto’s op mijn telefoon en gebackupt op mijn iCloud staan. Afgelopen week bedacht ik me weer eens dat ik daar toch eigenlijk wel wat mee wil, want ik vind het wel heel leuk om zo nu en dan een oude foto te zien van iets wat ik gedaan heb of een plek waar ik geweest ben. De makkelijkste manier om eventueel op een gegeven moment een boekje per jaar te maken of zoiets, leek me om alle foto’s op mijn telefoon door te scrollen en te deleten wat ik niet wil hebben. Dat is heul veul, want het heeft wel een paar jaar smartphonen gekost voor ik erachter kwam dat je ook uit kunt zetten dat alles wat iemand jou stuurt viaWhatsapp op je telefoon opgeslagen wordt. 
Afijn, ik op verloren momenten aan het deleten geslagen, maar ik had het idee dat er wel heel weinig foto’s bij zaten die ik daadwerkelijk zelf had gemaakt. Dus net ging ik toch ns even op mijn foto’s op iCloud kijken (synchronisatie staat nu uit) en daar blijken her en der dus andere foto’s te staan dan op mijn telefoon (en volgens mij ook meer zelfgemaakte)   Nu weet niet ik dus echt niet meer waar ik moet beginnen of hoe ik dit handig aanpak. Heeft iemand daar al ns een handige truc voor gevonden?

Ik vind die synchronisatie met icloud ook ingewikkeld.
Maar dit jaar ben ik ook begonnen orde te scheppen in de chaos van foto's en het bevalt me heel goed op deze manier: https://www.meermetmijnmac.nl/fotos-ordenen-op-een-mac/

Moosey

Moosey

04-10-2023 om 19:37 Topicstarter

Dat ziet er veelbelovend uit Lali, thanks! Ga ik op m’n gemakje lezen

Wij (ik en mijn gezinsleden) zetten eens in de zoveel tijd onze foto's  vanaf onze telefoon in mappen in de Box. Ik vind dit echt een hele fijne manier om foto's enigszins gesorteerd te bewaren en er, indien gewenst, een fotoboek van te maken.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.