Huis, tuin en keuken Huis, tuin en keuken

Huis, tuin en keuken

Wafelijzer met wisselbare platen

In huize zandhaas zijn we dol op lekkere ontbijtje: wafels, pancakes etc. Ik heb nu silicone wafelvormen voor in de oven maar in m’n nieuwe oven mogen geen siliconen vormen. Dus grote ramp. Om te voorkomen Dat we verzuipen in de apparaten wil ik graag een multifunctionele zodat er in ieder geval ook tosti’s is kunnen. Wie heeft een goeie tip? Ik zag ook de tefal snack collection, met nog meer uitbreidingsmogelijkheden. Heeft iemand ervaring met dit apparaat?


ja, hebben we gehad, platen kunnen in de vaatwasser dat is handig. Ze komen alleen in dozen ter grootte van ern betamax videoband en dat nermt veel ruimte in. In de praktijk gebruikten wij alleen de panini platen. 
Dus toen zoon besloot het electriciteitsnoer mee te grillen en dat niet meer te vervangen bleek hebben we ern contactgrill grkocht en sat bevalt ook goed. 

Maar waarom geen siliconen vormen in de oven? Die zijn er toch voor gemaakt.
Of is dat net zo'n verhaal als azijn en de rubbers van je wasmachine?

Mijn ervaring: 
Hoewel het idee was om ook wafels te bakken wordt ie in de praktijk  enkel gebruikt voor tosti's waarbij het iritant is dat de platen geregeld losklikken. En in het weer vastklikken blijken we, of natuurlijk, zijn de platen, onhandig.

Wij hebben een grillplaat en een losse bubbelwafelmaker. Die is niet zo groot, en de grill juist wel. Maar denk dat ik anders zelden zou wisselen. 

Maar siliconenvormen zijn toch juist voor in de oven? Waarom zou dat niet mogen?

Hier hebben we er ook een gehad. Helaas heeft mijn man daarna een tosti-panini-ding gekocht zonder verwisselbare platen. 

Ik herinner me het merk niet meer. Maar gezien de periode waarin we hem kochten, was het vast niet de duurste en het beviel dus goed! 

Beslag kan je trouwens afgedekt en koel een paar dagen bewaren (deed ik in de maatbeker van de staafmixer). Dan heb je met zo'n apparaat helemaal binnen no-time wafels 

Wij hebben er vroeger 1 gehad van tefal met platen voor tosti’s, hamburger, poffertjes en wafels. Was ideaal! Die platen vielen er ook niet uit, zaten vast met klemmen. Hoe de apparaten van nu zijn, durf ik niet te zeggen. Maar over het algemeen is tefal wel een prima merk vind ik.

jaaa, wij hebben de 1e versie zo'n 20 jaar gehad, en nu weer 1. Ideaal.

Zandhaas

Zandhaas

05-04-2023 om 13:26 Topicstarter

dank voor de reacties. Waarom de siliconen niet mogen snap ik ook niet zo goed, iets met het beschadigen van de baksensor (t Is best een uitgebreide oven). En durf t dus niet te testen omdat de oven dan mogelijk beschadig (die vormen maak ik me niet zo druk om). 

We hebben ook al paar jaar het Tefal ding. Inderdaad is het systeem waarmee de diverse platen 'vastzitten' niet supergoed, maar de klemmetjes worden niet slechter en daarmee onbruikbaar merk ik.
Wij gebruiken trouwens de 'platte' platen voor de tosti's. Eerst niet, maar na een tijdje was wisselen overbodig vond men.

gr Angela

Wij hebben hem ook. Hij wordt voornamelijk gebruikt voor tosti's. In de tostiplaten is plek voor 2 tosti's maar dan moet je zoveel van je boterhammen afsnijden dat ik ze altijd dwars leg. Dus 2 boterhammen op de plek voor 2 tosti's. Gaat prima. De andere platen gebruiken we minder maar het apparaat vind ik goed.

Bij de Lidl zag ik ze nu in de aanbieding liggen. Een stuk goedkoper dan een ding van Tefal (en naar mijn ervaring net zo goed).

Herfstappeltaart schreef op 05-04-2023 om 13:36:

Wij hebben hem ook. Hij wordt voornamelijk gebruikt voor tosti's. In de tostiplaten is plek voor 2 tosti's maar dan moet je zoveel van je boterhammen afsnijden dat ik ze altijd dwars leg. Dus 2 boterhammen op de plek voor 2 tosti's. Gaat prima. De andere platen gebruiken we minder maar het apparaat vind ik goed.

Ik heb juist een apart wafelijzer gekocht omdat ik de combi-apparaten zo klein vond. Mijn dochter maakt het liefst twee tosti’s tegelijk van vloerbrood en dat past dan helemaal niet. Wafelijzer dus met bon uit mijn kerstpakket. Het is niet zo’n grote, dus die paste nog in de kast.

Wij hebben zo’n Tefal snack apparaat. In de praktijk gebruiken we de grilplaat voor tosti’s en het wafelijzer het meest. Bevalt ons zeer goed en wordt met regelmaat gebruikt. We hebben hem inmiddels een aantal jaar en alles werkt nog naar behoren. Wat mij betreft een goede aankoop.

Daglichtlamp schreef op 05-04-2023 om 16:26:

Bij de Lidl zag ik ze nu in de aanbieding liggen. Een stuk goedkoper dan een ding van Tefal (en naar mijn ervaring net zo goed).

Ik heb die van Lidl al zeker 5 jaar en bevalt heel goed. Platen zitten goed vastgeklemd.

hier een hele ouderwetse via marktplaats gescoord. Lijkt op een UFO en heeft vaste platen voor wafels. “Ventolette” heet deze. Alle wafels lukken altijd omdat deze heel snel heet wordt . Een moeder van school had deze ook. Toen ben ik op marktplaats gaan speuren en kwam dezelfde tegen. Erg blij mee nog steeds. 

Wij hebben al jaren de tefal snack collection; ik vind het ideaal! Inderdaad, de platen komen in een soort videobandhoes, dus nemen wel wat ruimte in, maar ik ben heel tevreden over dit apparaat.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.