Huis, tuin en keuken Huis, tuin en keuken

Huis, tuin en keuken

Vliegengordijn

We hebben in onze kamer bijna altijd één van de openslaande deuren open staan. Nu wonen we aan een gebied met veel muggen en andere beestjes, dus een hor/ gordijn is wel prettig.Het waait echter ook vaak hier stevig. 
Ik zou nu graag een vliegengordijn (of2,voor de andere deur ook) op een rails willen dat ik weg kan schuiven naar de zijkant. Naast de openslaande deuren zitten aan weerskanten evengrote ramen. Nu kan mijn man een bestaand vliegengordijn wel op een rails krijgen. Maar welk gordijn waait dan niet zo snel open? Een hordeur zou kunnen maar onze hond loopt in en uit en een hordeur midden in een raampartij vind ik eigenlijk niet zo mooi.
Er hangen geen vitrages meer, die gebruikten we eerst als gordijn met een klemmetje net boven hondhoogte 😉

ik heb een tunnel in een laken gemaakt en aan de roede opgehangen en die kan ik open en dicht schuiven.
Want ook een hond en die maakte de vliegen gordijnen steeds stuk.
Dat laken kan ze aan de zij en onderkant door, probleem opgelost, want hier komt ze niet aan
Is het laken vies, haal ik het eraf en gaat het in de wasmachine 

Bij de ikea heb je niet al te dure vitrage die daar ook prima geschikt voor is,

Horlamellen met magneetsluiting. Eventueel zelf onderaan extra loodveter innaaien dan blijft het beter hangen.

LostJellyfish83

LostJellyfish83

26-05-2022 om 23:07

Ik heb vitrages voor de deuren hangen als ze open staan, met zware gewichten onderin tegen het openwaaien, maar ik lees dat jij die nou net weggehaald hebt. 

Je zou horlamellen kunnen proberen, maar ik vind dat die snel stuk gaan. Dat kan ook aan mijn katten liggen die er te hard doorheen rennen achter elkaar aan 

Knutselkei

Knutselkei

27-05-2022 om 07:37 Topicstarter

De vitrage had ik inderdaad weggehaald. Hingen er al meer dan 20 jaar,waste ze regelamtig.er bleek ineens een  haaltje in mijn wasmachine te zitten en ze waren na een wasbeurt dus op een aantal plaatsen  gehavend. Zonder beviel in de winter ook goed. We hebben vrij uitzicht.Maar nu misik dus de horfunctie ervan. Ik zal eens kijken naar de magneetsluitingen. Onze hond is meestal redelijk voorzichtig als hij ergens doorheen moet maar niet de handigste😂

Ik heb zelf een hordeur met een flapje voor de katten maar als je een grote hond hebt, past dat niet. De buren hebben twee grote honden en zo’n lamellending met magneten. 

In de winter kun je de hordeur, lamellen, vitrage of wat dan ook, weghalen en ergens anders opbergen. Als vitrage tot nu toe goed is bevallen behalve voor het (winterse) uitzicht, is dat misschien een optie?

vliegengordijn-liso-schuifpui-openslaande-deuren-z.png

Bij Intratuin zag ik werkelijk práchtige kralengordijnen op rails.  Niet goedkoop.  Ik heb geen idee of die ook makkelijk openwaaien.

 (  Dit plaatje komt van www.vliegengordijnen.shop.nl  )

Die met magneten die achter je sluiten is het beste als je vaak de deur open hebt en in en uit gaat.

Vorig jaar echter vroegtijdig weggehaald omdat ik vaak de deur dicht heb om de warmte buiten te houden, en dan was de hor een extra handeling die niet zinvol was.

Ik heb wel horren voor permanent geopende bovenraampjes en de deur van slaapkamer.

Vroeger heb ik een verticale rolhor gehad, en die is prima als je heel zelden in en uit gaat. Het is echt een handeling apart om hem dicht te schuiven, maar wel de mooiste optie.

Je hebt van die vliegengordijnen die gemaakt zijn met metalen ringetjes die aan elkaar vast zitten. Die strengen zijn behoorlijk zwaar en waaien niet heen en weer.

Venusss schreef op 27-05-2022 om 12:40:

Je hebt van die vliegengordijnen die gemaakt zijn met metalen ringetjes die aan elkaar vast zitten. Die strengen zijn behoorlijk zwaar en waaien niet heen en weer.

Dit (en die van dat plaatje hierboven) zijn de vliegengordijnen van Torresol. Topdingen en ze zijn vrij zwaar, waaien dus niet open. Je hebt ze zowel met kunststof kokertjes er omheen of gewoon als een ketting.

Fiona2021 schreef op 27-05-2022 om 15:00:

[..]

Dit (en die van dat plaatje hierboven) zijn de vliegengordijnen van Torresol. Topdingen en ze zijn vrij zwaar, waaien dus niet open. Je hebt ze zowel met kunststof kokertjes er omheen of gewoon als een ketting.

Nadeel is wel dat ze veel licht tegenhouden

Apiejapie schreef op 27-05-2022 om 15:29:

[..]

Nadeel is wel dat ze veel licht tegenhouden

Klopt, hoewel die kettingvariant wel een stuk meer licht doorlaat.

Tsja, je kunt niet alles hebben hoor! 

Knutselkei

Knutselkei

27-05-2022 om 21:02 Topicstarter

ik ga samen met man eens naar de opties kijken. Dank je wel allemaal! Donker worden is op zich niet erg . We hebben heel veel ramen en een erker dus erg veel licht. T waaien is t grootste probleem.we kunnen de deur op verschillende standen goed vastzetten,dat wel maar de hor niet.
 

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.