Huis, tuin en keuken Huis, tuin en keuken

Huis, tuin en keuken

Tuinpakket

Bij gebrek aan een betere naam noem ik het maar even een “tuinpakket”. Een bevriend stel heeft na lange tijd zoeken eindelijk een huis met tuin gevonden, dit was een lang gekoesterde wens. Daarnaast zijn er nog wat andere dingen te vieren zoals een geregistreerd partnerschap en hun beider verjaardagen. Kortom tijd voor een cadeau. Nu zijn ze zo blij met de tuin dat ik een cadeau voor in de tuin wil geven. Ik zat te denken aan een pakket met daarin iets als wat klein tuingereedschap, handschoenen, bloembollen… Wat zou nog meer leuk zijn om er in te doen?


iets met vogelvoer
Als ze weinig ervaring hebben een boek of tijdschrift over tuinieren

Een zonnewijzertje? Plant die ze in hun tuin kunnen zetten waardoor ze steeds een herinnering aan jou hebben?

Ik zou een boompje cadeau doen (als je weet van voor soort tuin ze ervan willen maken)

Ik zou een bon van een tuincentrum cadeau doen.

Een insectenhotel 

Ik stem ook voor een cadeaubon, zodat ze zelf iets uit kunnen zoeken om de tuin naar hun idee in te richten.

Bon van een tuincentrum.

Als ze nog helemaal een gereedschap hebben is een startset wel leuk. Dat kan van alles zijn, ligt aan je budget.
Een tuinemmer met een knielplankje,goede snoeischaar,schepje, vetbollen en bloembollen. Daar zou je een grote spade bij kunnen doen want er staan vast planten in de tuin die er uit moeten 😅

Een bladhark en een spade samen als samenlevingscontract en daar wat zakjes bloembollen aan hangen?

Madamecannibale

Madamecannibale

16-10-2023 om 22:58 Topicstarter

Wat een leuke ideeën, een insectenhotel of iets voor vogels is ook leuk om toe te voegen. Een cadeaubon dacht ik zelf ook aan maar ik vind iets fysieks ook leuk. Het wordt waarschijnlijk een combinatie van beiden. Een zonnewijzer had ik nog niet aan gedacht, maar daar kan ik wel een mooi verhaal bij maken. Een goede spade komt ook altijd van pas.

Je weet zeker dat ze hem niet gaan betegelen?

Ik weet niet hoeveel familie en vrienden ze hebben, maar de kans lijkt me vrij groot dat iedereen met spullen voor de tuin komt. Zitten ze straks met heel veel spades of schepjes. 😁 Ik denk dat ik daarom zou kiezen voor wat bloembollen en een bon. Of een minikasje waarin je binnen wat zaadjes kunt zaaien in de vensterbank.

een egelhuisje, een boek over ecologischtuinieren

Je moet eerst weten wat voor planten er staan (bomen, hoge struiken?) voordat je iets zinvols kan geven voor een tuin. Ik zou dan gaan voor een of twee kwalitatief superieure stukken gereedschap, als ze die niet al hebben.

Een insectenhotel en een zonnewijzer ga je nu niet vinden in het tuincentrum. Alles staat vol met kerstspullen. Misschien meer succes bij de Welkoop/Boerenbond.

Planten of bomen zou ik niet doen. Dat kun je beter aan henzelf overlaten want het is nogal smaakgevoelig en je weet niet welke sfeer ze gaan neerzetten in de tuin. 
Een cadeaubon van een tuincentrum is heel leuk en een insectenhotel en een boek over tuinieren vind ik ook een hele goede ideeën. 

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.