Huis, tuin en keuken Huis, tuin en keuken

Huis, tuin en keuken

"Things in my house that just make sense"

Na het zien van wat filmpjes over "things in my house that just make sense" ben ik benieuwd naar jullie innovatieve oplossingen. Vandaar de vraag: Wat in jouw huis is anders dan anders, maar wel ontzettend handig/innovatief/praktisch?


Lieveheersbeest

Lieveheersbeest

02-06-2022 om 14:58 Topicstarter

To trapt af: Wij hebben het logeerbed weggewerkt in een kast. We hebben niet genoeg ruimte voor een permanente logeerkamer. Daarom hebben we gekozen voor een bed dat je opgemaakt en wel in kan klappen. Als we logees hebben openen we de kast en klappen we het bed uit en kan er meteen in geslapen worden, heel fijn.

de  koppel- stukken  regenpijp aan de muur in de hal, ieder gezinslid z’n  eigen. Voor sleutels en aanverwante zaken…..


https://pvcvoordeel.nl/pvc-overschuifmof/

imgres?imgurl=https%3A%2F%2Fcdn.zilvercms.nl%2F240x240%2Cfit%2Cq80%2Fhttp%3A%2F%2Fwitway.zilvercdn.nl%2Fuploads%2Fproduct%2Fimages%2Fpvc-overschuifmof.png&imgrefurl=https%3A%2F%2Fpvcvoordeel.nl%2Fpvc-hulpstukken&tbnid=PuUUzTEYWF5CbM&vet=12ahUKEwj935S86Y74AhXZ8LsIHWMFA8oQMygNegQIARA7..i&docid=W4jtJH8YTEGE9M&w=240&h=210&q=afvoerbuis%20%20koppelstuk%20kort%20rood%20afsluit&hl=nl-nl&client=safari&ved=2ahUKEwj935S86Y74AhXZ8LsIHWMFA8oQMygNegQIARA7


Om het trapgat op zolder staat een hekje. Dat kon ik bij slecht weer rekjes aan hangen in de was te drogen.  Toen onze 2e geboren was midden in een koude winter en er zelfs in maart nog 15 cm sneeuw lag heeft mijn echtgenoot en balk op de muur geschroefd.  Ogen gemaakt in het traphek en op de balk aan de muur.  Daar heb ik nu 12 lijnen van 1.20 m.
Raampje open en door de optrekkende waarmee lucht heb ik dan binnen een dag de was kurkdroog. 
Nadeel is wel dat dochter dan pint de was door naar haar kamer moet maar voor dagen waarop de was echt niet naar buiten kan ideaal. 
NB ik heb geen droogtrommel. 

Lieveheersbeest

Lieveheersbeest

02-06-2022 om 15:32 Topicstarter

Klinkt beide goed!
Een vriendin van me had vroeger een stortkoker in de badkamer. Daar gooide ze de vuile was in (1e verdieping) en die kwam dan uit bij de wasmachine (in de kelder). Dat lijkt me ook wel wat

ik heb op de balken op zolder lange stangen voor mijn kleding. Een smid heeft de schuinte gemeten en steuntjes gemaakt waarop hij een stang heeft gelast. Ik heb nu in totaal 6 meter om kleding op te hangen. Nu gaat hij er nog een plank boven maken zodat de kleding niet stoffig wordt. 

Een tip voor droge tijden:

Man heeft de regenton open gezet met een slang eraan, dat het water van het dak niet het riool ingaat maar in de tuin terecht komt. Normaal als de ton vol is gaat de regen in het riool. Dat is zonde nu. 

Dit typte ik een paar weken geleden in het ik wil wel weer eens regen topic. Inmiddels heeft man een omleiding klaar. Dat de regenton wel vol blijft maar het overige water toch in de tuin kan lopen. Tevens een onderbreking van de regenpijp in de voortuin, daar gaat het water van het dak dan direct de tuin in.

Moet wel even stevig regenen voordat het gaat "lopen". Dus als je het gaat proberen niet te snel denken dat het niet werkt. De donkergrijze/rode buien op de buienradar gaan goed dan komt er veel water in je tuin terecht.Lieveheersbeest

Lieveheersbeest

02-06-2022 om 15:57 Topicstarter

Is het nooit teveel Bakblik? Ik ben all for de regenton, maar ik zou denken dat je met directe toevoer je plantjes kan verzuipen?

Lieveheersbeest schreef op 02-06-2022 om 15:57:

Is het nooit teveel Bakblik? Ik ben all for de regenton, maar ik zou denken dat je met directe toevoer je plantjes kan verzuipen?

We doen het nu 3 zomers en dat gaat nog steeds prima. Het water zakt (soms na eerst plasjes te hebben gevormd) goed weg. De slang ligt niet steeds op dezelfde plek, als het even droog is verleggen we hem. We hebben wel een groene tuin, geen betonjungle. Water verspreid zich goed. Tijdens vakantie laten we hem niet liggen, omdat we niet aan de buuf willen vragen om daar ook nog voor te zorgen. We hebben heggen als erfafscheiding en die lusten wel wat water.

Lieveheersbeest

Lieveheersbeest

02-06-2022 om 16:45 Topicstarter

Dat klinkt goed! En in de winter?

In de winter is het hier aan de kust meestal niet zo droog dat extra water nodig is. De slang wordt dan goed gedroogd opgeborgen in de schuur. Vanaf de herfstvakantie ongeveer.

Lieveheersbeest

Lieveheersbeest

02-06-2022 om 16:51 Topicstarter

Ja precies! Nou hartstikke leuk dat je dit gedeeld hebt, ik ben weer geïnspireerd

Wij hebben in de badkamer een vouwdeur Dit, ook met van die ondoorzichtige “raampjes” :

2b2312040bd8aad6d850ea6f28c54062.png

Toen we dit huis kochten, zat er al zo’n deur in. Een vergeelde lelijke, maar toch. Toen we de badkamer gingen verbouwen, hebben we gekeken naar alternatieven. Maar het kozijn zit er zo in dat de deur naar binnen draait. Dit wilden we niet, sowieso ivm veiligheid maar ook ivm ruimteverlies in de badkamer. Deur naar buiten laten draaien ging niet ivm 2 andere deuren in de aangrenzende muren. Schuifdeur ging ook niet, ene kant zit een kamer en andere kant op een trap. Dan zou de schuifdeur langs de muur in de badkamer moeten schuiven en zou er geen bad passen meer. Dus vouwdeur terug er in, want iets anders is gewoon niet praktisch. Het is niet de mooiste oplossing, maar ik ben het gewend en ben blij dat ik geen deur heb die naar binnen draait. De buren hebben dat wel en daardoor kan er maar een kleine wastafel hangen. Wij hebben een breed meubel met lades nu

Kattenmand op de kast omdat mijn kat er steeds op springt en ik toch al nergens anders er ruimte voor had

Wij hebben in de hal een grote op maat gemaakte kast. In de kast heeft ieder kind een eigen gedeelte om een jas op te hangen, schooltas neer te zetten en schoenen neer te zetten. Zoiets als het eerste plaatje in de link: https://ninawilliamsblog.com/worldmarketproducts/ Bespaart mij een hoop gedoe met spullen opbergen met de kinderen. En wij hebben ook een doorzichtige tafelbeschermer voor op de eetkamertafel. Dit leg ik erop als de kinderen lekker willen knutselen. Hoef ik mij geen zorgen te maken over de troep. Zoiets: https://www.tafelzeilonline.com/doorzichtige-tafelbeschermer-100cm-breed?channable=008d93696400353432371f&gclid=CjwKCAjwv-GUBhAzEiwASUMm4o4zeCe-lfsJCHX_lJrte_xger9VFw9cKhibcBd7E8MgbFZ06Uu6_hoCWGoQAvD_BwE

Een heleboel dingen hoeven niet opnieuw te worden uitgevonden. Mijn ouders woonden in een ouder huis en we hadden een vestibule: dus achter de voordeur een klein vierkant halletje, en dan moest je weer een deur door om de gang in te komen. De kou die binnenkwam bij het opendoen van de voordeur, bleef dus in de vestibule hangen en trok niet door naar de gang en de achterliggende kamers.

Binnenluiken in de ramen, dus gewoon houten luiken (vaak met louvres) die je dicht deed als het heel warm was. Die binnenluiken hielden de warmte dan gevangen tussen ruit en luik en in de kamer bleef het heerlijk koel. In de winter hielp het dan weer om de kou buiten de kamer te houden.

Een kelder. Ik weet het, veel moderne huizen hebben die niet meer, mijn huis gelukkig wel. Ideaal om dingen te bewaren die wel koel moeten blijven, maar niet noodzakelijkerwijze in de koelkast. Aardappelen, groente, fruit, maar ook wijnen of conserven, blijven daar prima van kwaliteit.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.