Huis, tuin en keuken Huis, tuin en keuken

Huis, tuin en keuken

Teken bij katten

Onze katten (die alleen in onze eigen tuin komen) hebben regelmatig teken. Heeft iemand tips over hoe we dit kunnen voorkomen? Welk middeltje, tekenband etc werkt goed?

Ik heb Bravecto voor mijn kat. Werkt 3 maanden tegen teken, vlooien en wormen. Vergeet ik het een keer, heeft ze steevast teken. Het werkt dus goed. Wel duur vind ik, dus ik hoop dat je niet veel katten hebt

Wij gebruiken de Seresto vlooien- en tekenband. Niet goedkoop, maar is bij ons de enige die echt goed werkt en hij gaat een heel tekenseizoen (7-8 maanden) mee.

Ik gebruik Stronghold

To, teken kun je niet voorkomen! Die zitten overal: op planten en in het gras. Ook op omheiningen. Aangezien onze katten (2) geen halsband verdragen omwille van huid en zenuwachtigheid, moeten wij ons behelpen met pilletjes. Ik woon tussen weiden, velden en bossen, dus waarschijnlijk bij ons nog meer teken dan in een stadse omgeving.

Ik vind het van de vies-ste dieren die er zijn! Teken, bah!

Mijn katten krijgen ook bravecto. Ooit een ander goedkoper middel geprobeerd maar dat werkt toch niet zo goed. Als je het per 6 of zo koopt, is het iets voordeliger.

Voor onze kat gebruik ik ook Bravecto. Dat is zo’n pipetje die je uitknijpt in zijn nek. Pillen krijg ik er niet makkelijk in bij onze kat.

Wonen buitenaf met veel gras, struiken en bos. Hier krijgen ze allemaal (heb er 5) Bravecto pipetjes. Teken gaan nog wel op de kat zitten maar overlijden door het drinken van het bravectobloed van de kat.

Tijgeroog

Tijgeroog

15-05-2024 om 14:38 Topicstarter

Ok, bravecto gaat het worden. Bedankt vuur de reacties!

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.